1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-05-2014 19:38

Καλντέιρα: «Ήξερα πως θα πετύχουμε, έδωσα και τη ζωή μου»

Αξιολογείστε το άρθρο
(2 votes)
Λίγες μέρες μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού και την κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ, ο Λεονάρντο Καλντέιρα μίλησε στο sport24.gr για την τρομερή προσπάθεια του ίδιου και των συμπαικτών του, πως βίωσε την πορεία της ομάδας καθ' όλη τη σεζόν, αλλά και το επίπεδο του πρωταθλήματος της φετινής Volleyleague.
Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας για τον φετινό Ολυμπιακό και κατάφερε να πάρει πάλι πρωτάθλημα και Κύπελλο; Η διαφορά ποιότητας σε σχέση με τους αντιπάλους σας, η βαριά φανέλα τις κρίσιμες στιγμές, τι ακριβώς;

Έχουμε πολύ έμπειρους παίκτες και φυσικά μέτρησε πολύ και το γεγονός πως είμαστε ο Ολυμπιακός. Ήμασταν όλοι σε καλή κατάσταση στο τέλος και αυτό μέτρησε πολύ. Οι καλοί μας παίκτες ήταν όπως έπρεπε την κατάλληλη στιγμή και παίζαμε όλοι σαν ομάδα και ήμασταν ενωμένοι. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, ήμασταν μια γροθιά και αυτό μέτρησε για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Περίμενες ότι θα φτάνατε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με 3-0 νίκες απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με δεδομένα τα προβλήματα τραυματισμών και την κούραση από τα πέντε ματς με τον Φοίνικα;

Ήταν πραγματικά απίστευτο. Μετά τις μάχες με τη Σύρο, καταλάβαμε ότι ήμασταν οι καλύτεροι και θα πέρναμε το πρωτάθλημα. Δείξαμε και στους τελικούς ότι διαθέταμε την καλύτερη ομάδα και ειδικά τις στιγμές που τα πράγματα ήταν δύσκολα στους δυο πρώτους τελικούς. Όλα πήγαν καλά.

Υπήρξε κάποια περίοδος μέσα στη σεζόν που φοβήθηκες ότι κάτι μπορεί να στράβωνε και να μην τα καταφέρνατε; Που να είχες τους φόβους σου και τις αμφιβολίες σου...

Προσωπικά εγώ ήξερα ότι θα πετύχουμε. Μετά τους τραυματισμούς που είχαμε μέσα στη χρονιά, ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα. Έδωσα και τη ζωή μου μέσα στο γήπεδο για να μείνουμε πρώτοι και να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Αλήθεια σου λέω, έδωσα τα πάντα από τη δική μου μεριά για την ομάδα, προκειμένου να καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Ποια στιγμή σου μένει πιο έντονα από την φετινή χρονιά; Αυτή δηλαδή που την θυμάσαι περισσότερο και σου γέννησε τα περισσότερα συναισθήματα.

Το καλύτερο συναίσθημα ήταν όταν γυρίσαμε τον δεύτερο τελικό από το 0-2 σετ, πήραμε τη νίκη και κάναμε το 2-0. Από εκεί και πέρα, η κατάκτηση του δεύτερου σετ στον τρίτο τελικό ήταν η στιγμή που πίστεψα ότι τελείωσε το πρωτάθλημα και το κάναμε δικό μας. Ο τρόπος που πήραμε εκείνο το σετ μέσα στην Αλεξανδρούπολη, με έκανε να πιστέψω ότι ήταν δικό μας το τρόπαιο. Εκεί κατάλαβα ότι τελείωσε.

Ποιες διαφορές εντοπίζεις στον Ολυμπιακό του 2009-10, όταν έπαιξες και πάλι στην ομάδα και στον φετινό Ολυμπιακό; Υπήρχε βέβαια άλλη διοίκηση τότε και άλλα δεδομένα.

Σε εκείνη την ομάδα έπαιζαν και μεγάλα αστέρια, όπως ο Μίλκοβιτς, ο Κούναρι, ο Τίσερ. Αλλά και γενικά στο ελληνικό βόλεϊ αγωνίζονταν μεγάλα ονόματα. Τώρα είναι άλλη γενιά και έχουμε διαφορετικό μέγεθος. Όμως, το κλαμπ είναι απίστευτο και νομίζω ότι είναι και πιο συμπαγές το ρόστερ. Θέλω να πω πως είναι υπέροχος και ο πρόεδρος, ο Μιχάλης Κουντούρης. Πληρώνει όλα τα χρέη, παίρνουμε τα χρήματά μας στην ώρα μας και γενικά κάνει εξαιρετική δουλειά. Αγαπάει πολύ τον σύλλογο και γι' αυτό κιόλας πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Ο Ολυμπιακός παίρνει όλους τους τίτλους, σε κάθε άθλημα.

Πως κρίνεις το φετινό πρωτάθλημα και το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ;

Το επίπεδο είναι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι. Η Κηφισιά ήταν σούπερ, ο Φοίνικας είναι πολύ καλή ομάδα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο ΠΑΟΚ, γενικά βγήκαν πολλές ομάδες στον αφρό και ήταν ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

Το δικό σου μέλλον πως το βλέπεις; Θα μείνεις στον Ολυμπιακό; Ποιοι είναι οι στόχοι για την επόμενη σεζόν;

Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια. Βέβαια, θέλω πάντα να είμαι κάπου που με θέλουν. Αυτή την περίοδο ξεκουραζόμαστε από μια δύσκολη σεζόν και γεμίζουμε τις μπαταρίες μας. Δεν ξέρω ακόμα τα πλάνα που υπάρχουν, δεν έχω μιλήσει με κάποιον, θα ζυγίσουμε όλα τα δεδομένα και θα προχωρήσουμε. Όσο για τους στόχους, θέλουμε και πάλι το νταμπλ, δεν αλλάζει αυτό για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι Θρύλος και πάντα διεκδικεί όλα τα τρόπαια.

Το τρόπαιο το αφιερώσατε στον Σπύρο Μπλέτσα. Ένα σχόλιο γι' αυτόν τον ακούραστο εργάτη του Ολυμπιακού...

Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Σπύρο δεν είναι Ολυμπιακός και ο Σπύρος χωρίς τον Ολυμπιακό δεν είναι ο εαυτός του. Μιλάει συνέχεια, παθιάζεται, μας φωνάζει διότι θέλει συνέχεια να νικάμε. Είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ ο Σπύρος (γέλια). Πριν τον τρίτο αγώνα, μας είπε και ο κόουτς ότι πάμε για να νικήσουμε για τον Σπύρο, να του αφιερώσουμε το πρωτάθλημα.

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας.

Είμαι Βραζιλιάνος, αλλά νιώθω Έλληνας. Το συναίσθημα για τον Ολυμπιακό είναι υπέροχο. Αν έχεις δύναμη στην ψυχή σου, μόνο τότε μπορείς να παίξεις γι' αυτή την ομάδα. Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Μόνο αν φορέσει κάποιος την φανέλα του Ολυμπιακού και παίξει γι' αυτή την ομάδα, μπορεί να καταλάβει τι εννοώ. Έχουμε και υπέροχο κόσμο, ο οποίος αγαπάει τον σύλλογο και αξίζει μόνο νίκες και τίτλους.
Διαβάστηκε 755 φορές

3 σχόλια

  • Comment Link Μισθοφόρος Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 06:53 posted by Μισθοφόρος

    Αγαπητέ φίλε τής ΒΟΧΑΣ συμφωνώ καί επαυξάνω μέ τά γραφόμενα σου.Αηδιάσαμε μέ τό οπαδιλίκι όσων παίζουν η πρόκειται νά παίξουν στόν ΟΣΦΠ.Καλά θά κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες νά μήν πλησιάζουν καθόλου αυτούς τούς παίκτες γιατί γενήθηκαν στά γραφεία της ΘΥΡΑΣ 7.Στίς άλλες ομάδες πού πάνε απλά κάνουν προετοιμασία γιά νά παίξουν στόν ΟΣΦΠ.Ξ ε φ τ ί λ α.

  • Comment Link pamvo - fan Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 11:52 posted by pamvo - fan

    ΜΑΛΙΣΤΑ κ ΚΑΛΝΤΕΙΡΑ.

    ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΕΕΕ ?

    ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ κ ΚΑΛΝΤΕΙΡΑ ΤΗΝ ΔΩΣΑΤΕ ,ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟ ΕΕΕΕ.

    ΕΔΕΙΧΝΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΟ ΣΟΥ ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ....ΕΕΕ?

    ΚΑΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΙΧΕΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

    ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ .

  • Comment Link oti-na-nai Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 09:42 posted by oti-na-nai

    Τελικά όλα καλά ο Καλντέιρα που θα έφευγε από τη χώρα γιατί τον αδικούν;

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ