1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-08-2014 11:01

Ενας βολειμπολίστας στην Tate Modern του Λονδίνου

Όνειρο καθε νέου καλλιτέχνη ειναι να μπορέσει κάποια στιγμή να δει ένα έργο του σε έναν ναό της σύγχρονης τέχνης. Ένα τέτοιο μέρος είναι η Tate Modern Gallery του Λονδίνου, η γκαλερί με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για έργα μοντέρνας τέχνης στο κόσμο (5 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο) και ενας ναός για όλες τις νέες τάσεις και πρωτοπορίες στον χώρο των τεχνών.

Σίγουρα ελάχιστοι Έλληνες είχαν την τύχη να δουν έργα του να εκτίθονται στην Tate Modern, και λίγοι γνωρίζουν ότι αυτό το κατάφερε ο 18χρονος πασαδόρος της ΧΑΝΘ και σπουδαστής πλέον της σχολής Καλών Τεχνών, Κωνσταντίνος Νικολακάκης.



Υδροχόος (ζώδιο των καλλιτεχνών) και γεννημένος την 31η Ιανουαρίου του 1996, ο νεαρός βολειμπολίστας εκπροσώπησε την χώρα μας σε εναν διεθνή διαγωνισμό καλλιτεχνίας τον Απρίλιο του 2011. Το έργο του. ένα γλυπτό που παρέπεμπε σε αεροναυπηγική του διαστήματος, επιλέχθηκε μεταξύ 3.000 άλλων έργων με κορυφαία διάκριση την εκθεσή του στην κορυφαία γκαλερι Tate Modern του Λονδίνου, και πρόσκληση του Κωνσταντινου στην Βρετανική πρωτεύουσα μαζι με άλλα παιδιά απο άλλα μέρη του κόσμου.

Η μητέρα του Κωνσταντίνου είναι η γνωστή ζωγράφος Σοφία Σενόγλου, με εκθέσεις σε πολλές ελληνικές γκαλερί (πρόσφατα πραγματοποίησε την 1η της ατομική εκθεση στην Σύρο).

Ο μεγάλη αγάπη του Κωνσταντίνου, πέραν απο την γλυπτική, είναι το βόλεϊ, και από μικρός συμμετεχει στις ακαδημίες της ΧΑΝΘ στην Θεσσαλονίκη, για να είναι σήμερα ένας πολλά υποσχόμενος πασαδόρος παράλληλα με την φοιτητική του ζωή.

Έμπνευση για την ενασχόληση του με το βόλεϊ θεωρεί τον Κάσανδρο Στίγκα, με τον οποίο και είναι κολλητοί φίλοι, ενώ αποτελούν και ζευγάρι για το μπιτς βόλεϊ, το οποίο είναι το αγαπημένο τους χόμπι για το καλοκαίρι

Μαζί συμμετείχαν σε αρκετά από τα ερασιτεχνικά τουρνουά Lipton Ice Tea Summer Series στην Χαλκιδική, κερδίζοντας ενα πλήθος δώρων που μοιράζουν στους φίλους τους και στις οικογένειες τους.

Οπως δήλωσε και ο ίδιος: «αγαπώ πολύ το beach volley, μου αρέσει πολύ η χαλαρότητα ενός ερασιτεχνικού παιχνιδιού, ταυτόχρονα με την δυνατότητα για νέες γνωριμίες αλλά και ταξίδια σε καινούριες τοποθεσίες».

Ο Κωνσταντίνος, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, είναι ο μοναδικός βολειμπολίστας που φοιτά σε σχολή Καλών Τεχνών, ένας συνδυασμός αθλητισμού και τέχνης που τον κάνει μια ξεχωριστή περίπτωση, και σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον την πορεία του.

 
*Στην φωτογραφία ο Κωνσταντίνος (δεξιά) με τον φίλο του Κάσανδρο Στίγγα (αριστερά) και κοινό τους φίλο

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ