1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-03-2022 00:18

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η ημερίδα του ΣΕΠΠΕ στο Ηράκλειο

Στο περιθώριο της διεξαγωγής του Final 4 του Κυπέλλου γυναικών (11-12 Μαρτίου), πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης προπονητική ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΠΠΕ σε συνεργασία με την ΕΣΠΕΚ.

 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «2 Αοράκια», παρουσία 40 προπονητών Πετοσφαίρισης και καθηγητών φυσικής αγωγής με ομιλητή τον Χρηστο Βαρατάση, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.





«Ως Πρόεδρος μαζί με τα μέλη της διοίκησης του ΣΕΠΠΕ νιώθουμε μεγάλη χαρά και τιμή που ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας και παρερευθηκε στην Ημερίδα μας, συζητώντας για αρκετή ώρα μαζί μας θέματα του αθλητισμού και ιδίως των Ελλήνων προπονητών», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ Γιώργος Σαμαράς.


Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Αποδέχθηκα με χαρά την πρόσκληση του Συνδέσομου Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης και παραβρέθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε, επ’ ευκαιρία της διεξαγωγής του Final 4 Κυπέλλου Γυναικών στο Λίντο. 
Συζητήσαμε διεξοδικά για τις ρυθμίσεις που τους αφορούν άμεσα και έμμεσα, στα έξι νομοσχέδια της αθλητικής μας μεταρρύθμισης τα τελευταία 2,5 χρόνια. 


Ενδεικτικά για: -το Μητρώο Προπονητών, έπειτα από το Μητρώο Σωματείων (και θα ακολουθήσει το Μητρώο Αθλητών), την σπουδαιότητά τους και πόσο τακτοποιεί με διαφάνεια και τον χώρο τους,
-το πλαίσιο λειτουργίας του επαγγέλματός τους που οριοθετήθηκε σε δικαιώματα και υποχρεώσεις, με την κατοχύρωση των αποφοίτων των ΣΕΦΑΑ/ΤΕΦΑΑ, τα επίπεδα προπονητικής και την υποχρέωση των σωματείων να συνάπτουν συμβάσεις εργασίας μαζί τους,
-τη συμμετοχή τους στα ΔΣ των Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου, συνδιαμορφώνοντας την αθλητική ανάπτυξη,


-την υποχρέωσή τους να διαθέτουν πιστοποίηση Πρώτων Βοηθειών, με εκπαίδευση σε Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και χρήση εξωτερικού Απινιδωτή,
-τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης του αθλητισμού, σε ετήσια βάση, από τη φορολογία των κερδών των παικτών του στοιχήματος,
-την εξωστρέφεια της χώρας μας με τη διεκδίκηση και διοργάνωση σπουδαίων διεθνών διοργανώσεων,
-τον ΕΟΚΑΝ και την ΕΠΑΘΛΑ, τους σύγχρονους θεσμικούς μηχανισμούς για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ και της χειραγώγησης αγώνων



-την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό κάθε αθλητικής υποδομής, παντού στη χώρα.  Ιδιαίτερη αναφορά τους έκανα για την πρόοδο του θέματος της αποκατάστασης της Ολυμπιακής εγκατάστασης «σπίτι του βόλεϊ» στην Παιανία, που εγκαταλείφθηκε και λεηλατήθηκε την τελευταία 10ετία.   
Χάρηκα ιδιαίτερα που τους είδα τόσο ενθουσιασμένους με όλες αυτές τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις, που δηλώνουν συνοδοιπόροι και συνεργάτες στην καθημερινή μας προσπάθεια για ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα μας».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ