1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-03-2024 12:55

Β Εθνική Γυναικών ΕΣΠΕΔΑ: Συνέχισαν με νίκες Εθνικός και Θρίαμβος και πλέον μετρούν αντίστροφα για το μεταξύ τους ντέρμπι κορυφής.Τρίποντα για Κρόνο, Μοσχάτο, Άρτεμις

«Προθέρμανση» για τον μεταξύ τους «τελικό» στις 13/3 στο κλειστό των Καμινίων, αποτέλεσαν οι χθεσινές νίκες για Θρίαμβο Χαϊδαρίου και Εθνικό, στο πλαίσιο της 20η αγωνιστικής της Β’ εθνικής Γυναικών ΕΣΠΕΔΑ.

Αρχικά ο Θρίαμβος επικράτησε στο ντέρμπι τετράδας 3-0 της Ίριδας , έφτασε τις 20-0 σερί νίκες και με 58 πόντους διατήρησε το αήττητο προβάδισμα στην κατηγορία που έχει «χτίσει» από την αρχή του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Χαϊδαρίου πήρε σχετικά εύκολα τα δύο πρώτα σετ με 25-16, 25-19, δυσκολεύτηκε στο τρίτο το οποίο κατέκτησε με 25-21 και με το τρίποντο αυτό, κράτησε το +3 από τον μεγάλο αντίπαλο του τον Εθνικό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει σε μία εβδομάδα στον Πειραιά.

Από την άλλη η Ίριδα που είχε πολύ δύσκολη αποστολή στην έδρα του πρωτοπόρου και φάνηκε μόνο στο τρίτο σετ, παρέμεινε τρίτη αλλα πλέον νιώθει την «καυτή ανάσα» του τέταρτου Κρόνου που την πλησίασε στον πόντο.

Με το μυαλό στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής κόντρα στον Θρίαμβο, ο κυπελλούχος Εθνικός πέρασε με καθαρό τρίποντο (0-3) απο την έδρα του ουραγού ΓΣ Ιλίου, ενω διατήρησε την διαφορά των τριών πόντων που θα χρειαστεί να καλύψει στην κρίσιμη μονομαχία που ακολουθεί με το Θρίαμβο, ώστε να πάρει την πρωτιά της κατηγορίας, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου και ενόψει των πλέι οφ. Όσον αφορά τον ΓΣ Ιλίου θα πρέπει να περιμένει τα πλέι άουτ, και να κάνει μια σειρά υπερβάσεων για να έχει ελπίδες παραμονής.

Στην τετράδα σταθερά ο Κρόνος που πήρε τρίποντο στη Νίκαια κόντρα στον προτελευταίο Ιάσωνα, και πλησίασε στο -1 την τρίτη Ίριδα. Η φιλοξενούμενη ομάδα των Αγ. Αναργύρων πήρε τα δύο πρώτα σετ άνετα με 10-25 και 18-25 ενώ βρήκε αντίσταση από τις γηπεδούχες στο τρίτο σετ, το οποίο πήρε πιο δύσκολα με 21-25. Ο γηπεδούχος Ιάσωνας θα περιμένει και αυτός τα ματς των πλέι άουτ για να παλέψει για την παραμονή του.

Ίριδα και Κρόνος θα μονομαχήσουν δυνατά τις δύο επόμενες και τελευταίες αγωνιστικές, ώστε να ξεκαθαρίσει ποιος από τους δύο συλλόγους θα πάρει αντίστοιχα την τρίτη και τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης ενόψει πλέι οφ.

Δεύτερη σερί και αρκετά σημαντική εκτός έδρας νίκη για το Μοσχάτο στο Π. Φάληρο με 0-3. Οι φιλοξενούμενες πήραν το πρώτο σετ με 14-25 ενώ στα δύο επόμενα οι γηπεδούχες αντέδρασαν και ακολούθησε μάχη. Τελικά οι παίκτριες της Άρτεμις Χαλβατζή, κατάφεραν να κατακτήσουν τα δύο επόμενα στις λεπτομέρειες με 23-25 και 22-25 και σε συνδυασμό με την αναβολή του αγώνα Έσπερου Καλλιθέας- ΑΣ Ηλιούπολης ανέβηκαν στην έκτη θέση με 29 πόντους.

Πλέον το ηττημένο Π. Φάληρο θα πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματα των δύο επόμενων αγωνιστικών με Κρόνο εκτός και Ίριδα εντός για να δει αν θα «κλειδώσει» την παραμονή του η θα μπλέξει στην αγωνία των πλέι άουτ.

Κατάθεση ψυχής από την Άρτεμις η οποία νίκησε με 3-0 την Γλυφάδα και ανέβηκε στην οκτάδα, όπου ισοβαθμεί με το Π. Φάληρο, το οποίο ηττήθηκε από το Μοσχάτο. Οι παίκτριες του Γ. Σαραντέα έπαιξαν με μεγάλο πάθος, έβγαλαν ενέργεια, και μετά από σκληρή μονομαχία πήραν δύσκολα τα σετ, με 25-22, 25-20 και 26-24.

Για την ομάδα του Κορυδαλλού, τα αποτελέσματα των δύο επόμενα ματς που έχει με Μοσχάτο εκτός και Κρόνο Αγ.Αναργύρων εντός, θα κρίνουν αν θα παραμείνει στην οκτάδα και θα αποφύγει τα πλέι άουτ η όχι. Η Γλυφάδα παρά την ήττα της παρέμεινε στην πέμπτη θέση χωρίς να απειλείται από άλλη ομάδα.

Τέλος όπως αναφέρουμε και παραπάνω, αναβολή είχαμε στο παιχνίδι του Έσπερου Καλλιθέας με τον ΑΣ Ηλιούπολης, και το παιχνίδι θα οριστεί και πάλι σε νέα ημερομηνία από την ΕΣΠΕΔΑ.

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

Θρίαμβος Χαϊδαρίου – ΓΑΝΣ Ίρις 3-0 (25 - 16 (1), 25 - 19 (2), 25 - 21 (3)

ΓΣ Ιλίου-Εθνικός Πειραιώς 0-3 (17 - 25 (1), 21 - 25 (2), 16 - 25 (3)

ΓΑΣ Ιάσωνας Νίκαιας- Κρόνος Αγ. Αναργύρων 0-3 (10 - 25 (1), 18 - 25 (2), 21 - 25 (3)

ΑΟΠ. Φαλήρου- ΑΟΠ Μοσχάτου 0-3 (14 - 25 (1), 23 - 25 (2), 22 - 25 (3)

Άρτεμις- ΑΣΠ Γλυφάδας 3-0 (25 - 22 (1), 25 - 20 (2), 26 - 24 (3)

ΠΟΚ Έσπερος- ΑΣ Ηλιούπολης Αναβολή

 H βαθμολογία ΕΔΩ

 Φωτό Δημητρης Αντωνάκης

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ