1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-09-2023 12:23

ΕΣΠΕΔΑ: Πρώτο σερβίς για τη σεζόν 2023-24 με τις κληρώσεις κυπέλλου-πρωταθλημάτων

Το νέο «ταξίδι» των πρωταθλημάτων ΕΣΠΕΔΑ για την περίοδο 2023-24 ξεκίνησε με την χθεσινή κλήρωση (18/9) του κυπέλλου, και των αγωνιστικών κατηγοριών Ανδρών-Γυναικών

Η εκδήλωση έγινε σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Μοσχάτου Ταύρου, παρουσία εκπροσώπων σωματείων, παραγόντων, προπονητών και διαιτητών. Η διαδικασία ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Νεκτάριου Χαλβατζή του αντιπρόεδρου και προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Νίκος Δελαγραμμάτικας, όπως επίσης ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ Φώτης Πέρρος και η πρόεδρος του ΣΥΔΠΕ ΔΑΠ Καντλή Κωνσταντίνα.

Στις κληρώσεις παρευρέθηκαν επίσης ο γεν.γραμματέας της ΟΔΒΕ Μαυρικίδης Σταύρος, ο ταμίας του Δ.Σ. της ΕΣΠΕΔΑ Κογκαλίδης Ελευθέριος και τα μέλη . Κογκαλίδης Γιώργος και Μετάνοιας Αναστάσιος, το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ένωσης Κος Πάγκαλος Γιώργος,  και εκ μέρους της Επιτροπής Διαιτησίας της Ένωσης το μέλος Κος Θεοφάνης Τσάκωνας.

Επίσης συζητήθηκαν διάφορα αγωνιστικά θέματα και ζητήματα διαιτησίας ενω στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις, με τις ευχές όλων για μία καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία, και καλή διάθεση από όλους.

Oι διοργανώσει

ΚΥΠΕΛΛΟ

Αρχικά στο Κύπελλο Ανδρών θα πάρουν μέρος επτά ομάδες με την παρουσία δύο ομάδων Αγοριών Κ21. Το τουρνουά θα γίνει σε τρεις αγωνιστικές με πρεμιέρα στις 2/10, δεύτερη αγωνιστική στις 9/10 ενώ η τρίτη που αφορά τον τελικό, θα οριστεί από την ΕΣΠΕΔΑ.Στο αντίστοιχο τουρνουά Γυναικών θα πάρουν μέρος 25 ομάδες, με την πρώτη αγωνιστική να είναι προγραμματισμένη την Παρασκευή (29/9) και να ολοκληρώνεται την Δευτέρα 2/10, η δεύτερη έχει οριστεί το τριήμερο Τετάρτη 4-6/10, ενώ η ΕΣΠΕΔΑ θα ανακοινώσει τις ημερομηνίες των προημιτελικών, ημιτελικών και τελικού.

Β ΕΘΝΙΚΉ ΑΝΔΡΩΝ (πρεμιέρα 16 Οκτωβρίου)

Στο πρωτάθλημα Ανδρών συμμετέχουν συνολικά επτά ομάδες από τις οποίες η μία του Μίλωνα αφορά τα αγόρια Κ21 και παίρνει μέρος εκτός συναγωνισμού.Οι υπόλοιπες 6 ομάδες θα αγωνιστούν σε 2 ομίλους των 3 ομάδων σε 2 γύρους (εντός-εκτός έδρας αγώνες) μεταφέροντας σε αυτούς τη συνολική βαθμολογία που θα έχουν συγκεντρώσει στην Α΄ Φάση.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1 & 2 της βαθμολογίας της Α΄ φάσης θα τεθούν επικεφαλής στους δύο ομίλους της Β΄ φάσης, όπως επίσης οι ομάδες στις θέσεις 3 & 4 της βαθμολογίας της Α΄ φάσης θα κληρωθούν σε διαφορετικούς ομίλους.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις των ομίλων της Β΄ φάσης, θα αγωνιστούν χιαστί στους ημιτελικούς αγώνες play off μέχρι να συμπληρώσουν 2 νίκες , με πλεονέκτημα έδρας στους Α1 και Β1 της βαθμολογίας των ομίλων της Β΄ φάσης, Οι αγώνες θα είναι Α1-Β2 και Β1-Α2 ενώ οι νικητές θα αγωνιστούν στον τελικό, όπου ο πρωταθλητής θα κριθεί στις 2 νίκες.

Β ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΏΝ (πρεμιέρα 11 Οκτωβρίου)

Στο πρωτάθλημα Γυναικών που είναι και το κορυφαίο της Δυτικής Αττικής, συμμετέχουν 12 ομάδες. Η πρώτη φάση θα γίνει σε δύο γύρους με αγώνες εντός-εκτός έδρας. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας, θα αγωνιστούν σε αγώνες play off μεταξύ τους, σε μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων, μεταφέροντας σε αυτό την τελική βαθμολογία που θα έχουν συγκεντρώσει στην Α΄ Φάση. Στο τέλος του μίνι αυτού πρωταθλήματος θα προκύψει η οριστική βαθμολογική κατάταξη με την πρώτη ομάδα να κατακτάει το πρωτάθλημα και να παίρνει μέρος στο ειδικό τουρνουά ανόδου για την Α2.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, η τελευταία τετράδα των ομάδων θα πάρει μέρος στα play out που θα γίνουν σε δύο γύρους και οι δύο τελευταίες ομάδες της τελικής βαθμολογίας θα υποβιβαστούν στην Τοπική κατηγορία Γυναικών.

ΤΟΠΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ( πρεμιέρα 12 Οκτωβρίου)

Στην Τοπική Γυναικών συμμετέχουν 12 ομάδες, το πρωτάθλημα θα γίνει αρχικά σε δύο γύρους με αγώνες εντός-εκτός έδρας. Η πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου, θα πάρει μέρος στα play off όπου στην Β εθνική θα ανέβουν οι τρεις πρώτες ομάδες με την προϋπόθεση η πρωταθλήτρια Β’ Εθνικής να μπορέσει να ανέβει στην Α2.

Σε περίπτωση μη ανόδου θα ανέβουν οι δύο πρώτοι. Όσον αφορά τον υποβιβασμό, η τελευταία τετράδα της κανονικής περιόδου θα παίξει στα play out. Οι δύο τελευταίοι σύλλογοι θα υποβιβαστούν στην Τοπική 2 ενώ σε περίπτωση που από την Α2 γυναικών υποβιβαστούν ομάδες της ΕΣΠΕΔΑ θα πέσει αντίστοιχος αριθμός ομάδων.

ΤΟΠΙΚΉ 2 ΓΥΝΑΙΚΏΝ (Πρεμιέρα 12-13 Οκτωβρίου)

Στην Τοπική 2 επίσης συμμετέχουν 12 ομάδες. Η πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου θα αγωνιστεί στα play off, όπου θα κερδίσουν την άνοδο στην Τοπική, οι τρεις πρώτες ομάδες εφόσον προβιβαστούν στην Β’εθνική, οι τρεις πρώτες ομάδες της Τοπικής κατηγορίας.Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα

  Tα προγράμματα  του κυπέλλου και των πρωταθλημάτων Ανδρών-Γυναικών  θα αναρτηθούν σε λίγη ώρα στην επίσημη σελίδα της ΕΣΠΕΔΑ espeda.gr

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Στα ΑΓΟΡΙΑ Κ21 (έφηβοι) συμμετέχουν 11 ομάδες και η πρώτη αγωνιστική θα ξεκινήσει 10 η 17 Οκτωβρίου λόγω δημοτικών εκλογών.

Στα ΑΓΟΡΙΑ Κ18 (Παίδες) συμμετέχουν 11 ομάδες με πρεμιέρα στις 21 ΟκτωβρίουΣτα

ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ20 (Νεάνιδες) παίρνουν μέρος 24 ομάδες σε έξι ομίλους των 4. Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις φάσεις και το πρώτο σερβίς θα ξεκινήσει στις 9 η 16 Οκτωβρίου λόγω εκλογώνΣτα

ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ18 (Κορασίδες) παίρνουν μέρος 12 ομάδες στην ‘Α κατηγορία με ξεκίνημα στις 21 Οκτωβρίου.

Στην Β’ κατηγορία επίσης συμμετέχουν 12 ομάδες με πρώτο σερβίς στις 21/10

Στην Γ’ κατηγορία έχουμε 27 ομάδες με το τουρνουά να διεξάγεται σε τρεις φάσεις με πρεμιέρα στις 21/10

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ