1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-06-2013 16:07

Και εγένετο… Ολυμπιακός Βόλου

Η δημιουργία τμήματος βόλεϊ, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου, ξεκίνησε αρχικά σαν μια ιδέα των προπονητών Νίκου και Νατάσας Μαλλιάρα και στην συνέχεια αφού η πρόταση έγινε δεκτή από την διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακού Βόλου 1937 και με δεδομένη την επιθυμία του ΔΣ να εμπλουτίσει με νέα τμήματα τον σύλλογο και να μεγαλώσει την οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου, άρχισε να υλοποιείται η δημιουργία αρχικά τμήματος γυναικείου βόλεϊ.

Το στήσιμο της ομάδας ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου και επειδή η αθλητική χρονιά πλησίαζε προς το τέλος της, έγινε μεγάλη προσπάθεια για την εύρεση ωρών προπόνησης στα ελάχιστα διαθέσιμα κλειστά γυμναστήρια της πόλης.

Τελικά το νεοσύστατο τμήμα άρχισε να δημιουργείται με την συμμετοχή αρκετών αθλητριών, οι οποίες αν και στο τέλος της σεζόν, ξεκίνησαν τις προπονήσεις με μεράκι και αγάπη για τον αθλητισμό. 

Η πολύχρονη παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, καθώς και το μεράκι και η διάθεση των προπονητών, συνετέλεσαν έτσι ώστε 30 περίπου αθλήτριες, αριθμός ο οποίος αυξάνεται κάθε εβδομάδα, να αποτελούν αυτή την στιγμή τον κορμό του νεοσύστατου τμήματος.

Το γυναικείο τμήμα στελεχώνεται από φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, από μαθήτριες του Βόλου και τις ευρύτερης περιοχής, καθώς και από αθλήτριες από την γειτονική Λάρισα.

Στόχος των προπονητών και της διοίκησης είναι να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην δημιουργία τμημάτων υποδομής (ακαδημίες, παγκορασίδες, κορασίδες) και μελλοντικά  η δημιουργία και  τμήματος βόλεϊ αγοριών.

Ο πρώτος φιλικός αγώνας έγινε στις 31/3 στον Αλμυρό με την τοπική ομάδα και στην συνέχεια η ομάδα έδινε  έναν φιλικό αγώνα κάθε εβδομάδα, με αποτέλεσμα πριν από λίγες μέρες που έκλεισε και ο κύκλος των φιλικών, να έχουν γίνει 8 παιχνίδια, με τον Γ.Σ. Αλμυρού, τον Α.Σ. Αργώ Βόλου, τον Ερμή Αγιάς, τον Γ.Σ Φαρσάλων και τον Φοίνικα Λάρισας, καθώς και ένα οικογενειακό διπλό.

Η νεοσύστατη ομάδα θα τελειώσει την 3μηνη προετοιμασία της στο τέλος Ιουνίου, κάνοντας παράλληλα και προπονήσεις beach volley, για να ξεκινήσει την κανονική προετοιμασία της για την αθλητική περίοδο 2013-14, τον Σεπτέμβριο.

Οι προπονητές και η διοίκηση νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τις επιχειρήσεις: «Υγρά Καύσιμα και Υγραέριο Κίνησης-Α.Π. Καραλής» και  «Ενδύματα Μαγαλιού», για την χορηγία αθλητικού υλικού στο νεοσύστατο τμήμα βόλεϊ.

Επίσης οι προπονητές ευχαριστούν θερμά τους προπονητές: Γ.Σ. Αλμυρού-κ. Ξύδη Περικλή, Α.Σ. Αργώ-κ. Σταθόπουλο Βαγγέλη, Γ.Σ. Ερμή Αγιάς- κ. Πράπα Λάμπρο, Γ.Σ. Φαρσάλων-κ. Γκρίτζαλη Νίκο και Φοίνικα Λάρισας- κ. Πατσιαούρα Αστέριο , για την βοήθεια του στησίματος της ομάδας, μέσω των φιλικών αγώνων.

Πηγή: volosvolleyball.blogspot.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ