1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-03-2022 12:00

Νίκος Σπανός: «Κοιτούσαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και παίρναμε όσους βαθμούς μπορούσαμε»

Η ομάδα του ΑΟ Άνοιξης κατέκτησε και επίσημα το πρωτάθλημα της Τοπικής Κατηγορίας 2 της ΕΣΠΑΑΑ με την απονομή και το «πάρτι» να πραγματοποιείται στο Ζηρίνειο την τελευταία αγωνιστική.

Η ομάδα του Νίκου Σπανού ξεκίνησε άσχημα γνωρίζοντας την ήττα από το Κολλέγιο Ντερή στην πρώτη αγωνιστική. Ωστόσο στα 21 παιχνίδια που ακολούθησαν η γεύση της ήττας σχεδόν ξεχάστηκε για τον ΑΟ Άνοιξης καθώς το 2-3 στην 12η αγωνιστική, και πάλι από το Κολλέγιο Ντερή, ήταν η δεύτερη και τελευταία ήττα για τις πράσινες. Το πολύ καλό σερί για τον ΑΟ Άνοιξης αλλά και η ικανότητα της ομάδας να παίρνει καθαρές νίκες έδωσε το βαθμολογικό προβάδισμα, κάτι που εξαργυρώθηκε στο τέλος.

Οι αθλήτριες της ομάδας έδειξαν μεγάλη σοβαρότητα και αγωνιστική ωριμότητα και αυτό ήταν το στοιχείο που έκρινε σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο του πρωταθλητή. Μάλιστα, η διαφορά των 7 βαθμών από τη δεύτερη θέση και το Κολλέγιο Ντερή έδειξε το πόσο πολύ ήθελε η ομάδα του κόουτς Σπανού τον τίτλο και το πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν για το στόχο αυτό.Ο προπονητής του ΑΟ Άνοιξης μίλησε στην ΕΣΠΑΑΑ για την φετινή πορεία της ομάδας του.

Ο ΑΟ Άνοιξης έκανε μια πολύ καλή πορεία και εξασφάλισε αρκετά νωρίς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γίνανε όλα σύμφωνα με το αρχικό σας πλάνο;

Ο προγραμματισμός που κάναμε στην αρχή της χρονιάς ήταν να πάμε μέχρι το τέλος της χρονιάς σταθερά, να αποφύγουμε τους τραυματισμούς και να πηγαίνουμε σταθερά μέχρι το τέλος της σεζόν παίρνοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούμε σε κάθε παιχνίδι. Ουσιαστικά αυτό καταφέραμε, βλέπαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και παίρναμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούσαμε. Γι’ αυτό νομίζω ότι εξασφαλίσαμε και σχετικά νωρίς την άνοδο.

Στο ρόστερ υπήρχαν αρκετές νεαρές αθλήτριες και αρκετές σχετικά έμπειρες για την κατηγορία αυτή. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα σας του χρόνου θα ακολουθήσει μια ανοδική πορεία με μακροχρόνιο πλάνο;

Ο σκοπός της ομάδας είναι να δουλεύει με νέα παιδιά σε συνδυασμό με κάποιες έμπειρες κοπέλες. Θέλουμε να εξελίξουμε τις νεαρότερες, να αποκτήσουν εμπειρία και να μπορέσουν να προχωρήσουν. Δουλεύουμε με πλάνο 2-3 ετών, δεν μας ενδιαφέρει η άμεση επιτυχία και για αυτό κρατάμε ένα νεανικό ρόστερ με τις απαραίτητες προσθήκες που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη των αθλητριών μας.

Το πρωτάθλημα ήταν ανταγωνιστικό στις πρώτες δύο θέσεις. Γενικότερα πως ήταν ο ανταγωνισμός σε όλη τη διάρκεια της σεζόν;Το πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και απαιτούσε σοβαρότητα και κατά την προετοιμασία των αγώνων αλλά και στη διάρκεια των αγώνων. Δεν υπήρχε ομάδα που να λέγαμε ότι θα την κερδίσουμε εύκολα. Όλες μπορούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω και ήταν ικανές να μας στερήσουν πόντο.

Πότε ήταν η στιγμή που πιστέψατε ότι το πρωτάθλημα δεν μπορεί να χαθεί;

Δεν το είπα σε καμία στιγμή παρά μόνο να το εξασφαλίσουμε μαθηματικά. Ανά πάσα στιγμή μπορούσε να γίνει το οτιδήποτε και γι’ αυτό περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ