1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-03-2022 18:09

ΕΣΠΑΑΑ: Ο Πανερυθραϊκός πρωταθλητής και στα Αγόρια Κ18

 Μετά την κατάκτηση του Final-4 Αγοριών Κ21, ο Πανερυθραϊκός πήρε και το τουρνουά του Κ18 Αγοριών  της ΕΣΠΑΑΑ που έγινε στη Χαλκίδα 5-6/3 με την ομάδα της Ερυθραίας να επικρατεί στον τελικό 3-2 της ΑΕΚ. Στους δύο ημιτελικούς, η ΑΕΚ αρχικά είχε αποκλείσει την ΟΠΕΧαλκίδας με 3-1 και ο Πανερυθραϊκός με 3-0 τους Νέους Βύρωνα.

Οι ημιτελικοί

Οι γηπεδούχοι του Χρήστου Αδάμ μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι. Πιέζοντας την αντίπαλη υποδοχή και έχοντας σωστές λύσεις στη επίθεση έβαλαν δύσκολα στην ΑΕΚ και με 18-25 πήραν το προβάδισμα. Στη συνέχεια, όμως, η ΑΕΚ του Γιώργου Μάντζιου εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένη. Οι κιτρινόμαυροι μείωσαν τα λάθη, ανέβασαν την απόδοσή τους στην επίθεση και το μπλοκ και με 25-18 έφεραν τον ημιτελικό σε ισορροπία.

Το παιχνίδι έγινε ακόμα πι ενδιαφέρον στη συνέχεια. Το τρίτο σετ ήταν πολύ αμφίρροπο με τις διαφορές να είναι μικρές. Η νευρικότητα έκανε την εμφάνισή της σε αρκετά σημεία αλλά τελικά η ομάδα της ΑΕΚ έφτασε στο 25-22 και πήρε το προβάδισμα. Με παρόμοιο τρόπο κύλισε και το τέταρτο σετ. Η ΟΠΕ Χαλκίδας έκανε τη μεγάλη προσπάθεια για να ξαναμπεί στο παιχνίδι και έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ.

Οι διαφορές ήταν μικρές και η ομάδα με τα λιγότερα λάθη θα έπαιρνε και το σετ. Αυτή τελικά ήταν η ΑΕΚ καθώς με 27-25 έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία την ανατροπή και να βρεθεί στον τελικό.Ο δεύτερο ημιτελικός είχε πιο ξεκάθαρα δεδομένα. Ο Πανερυθραϊκός ήταν το φαβορί απέναντι στους Νέους Βύρωνος και το απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Γιώργος Ουτζής, έχοντας στη διάθεσή του αρκετούς από τους παίκτες που στελέχωσαν την πρωταθλήτρια ομάδα Κ21, είχε περισσότερη εμπειρία στον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο σετ ο Πανερυθραϊκός έχτισε μια διαφορά την οποία και διατήρησε και με 25-16 πήρε προβάδισμα.

Οι παίκτες του Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου έκαναν την προσπάθειά τους και εμφανίστηκαν πιο προσεκτικοί και ανταγωνιστικοί στο δεύτερο σετ. Και πάλι όμως ο Πανερυθραϊκός κατάφερε να βρει λύσεις και να αποκτήσει προβάδισμα το οποίο με 25-21 οδήγησε στο 2-0 σετ.

Η εικόνα του τρίτου σετ έμοιαζε περισσότερο με το πρώτο. Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας πήρε από νωρίς προβάδισμα και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά στην εξέλιξη του σετ. Με 25-16 έγινε το 3-0 και ο Πανερυθραϊκός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Ο μικρός τελικός

Την Κυριακή το πρόγραμμα άνοιξε με τον μικρό τελικό ανάμεσα σε Νέους Βύρωνος και ΟΠΕ Χαλκίδας. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν γεμάτες διάθεση να διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο. Η ομάδα της Χαλκίδας ήταν καλύτερη στο πρώτο σετ και έχοντας πολλές λύσεις και καλή υποδοχή έφτασε στο 25-18 και πήρε το προβάδισμα.Τα επόμενα δύο σετ, όμως, ήταν σαφώς πιο ισορροπημένα.

Οι Νέοι Βύρωνος βελτίωσαν την υποδοχή τους, είχαν καλύτερες επιλογές στην επίθεση και πίεσαν περισσότερο από το σερβίς. Με το δεύτερο και το τρίτο σετ να εξελίσσονται σε ντέρμπι η ομάδα της ΟΠΕ Χαλκίδας κατάφερε τελικά να χαμογελάσει καθώς με 25-22 και 26-24 έφτασε σε μια δύσκολη νίκη με 3-0 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο παρά τη μεγάλη και άξια προσπάθεια των αντιπάλων της.

Ο τελικός

Όπως και στην κατηγορία Κ21 έτσι και στην Κ18 ο τελικός έφερε αντιμέτωπους ΑΕΚ και Πανερυθραϊκό, με αρκετούς από τους νεαρούς αθλητές να έχουν συμμετοχή και στους δύο τελικούς. Οι δύο καλύτερες ομάδες της σεζόν πρόσφεραν θέαμα και συγκινήσεις σε έναν τελικό αντάξιο της πολύ καλής πορείας τους.Η ΑΕΚ εμφανίστηκε καλύτερη στο ξεκίνημα του αγώνα.

Με στοχευμένα σερβίς, καλές άμυνες και το μπλοκ να σπάει μπάλες στις αντίπαλες επιθέσεις η ομάδα του Γιώργου Μάντζιου πήρε το προβάδισμα αφού με 25-22 κατέκτησε το πρώτο σετ.Η εικόνα του Πανερυθραϊκού στο δεύτερο σετ ήταν σαφώς ανώτερη και κατάφερε να μπλοκάρει τα επιθετικά όπλα της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε να τελειώσει φάσεις ενώ ο Πανερυθραϊκός έβρισκε λύσεις και ταυτόχρονα πίεσε από το σερβίς.

Έτσι, με 16-25 έγινε το 1-1 και ο τελικός απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον.Απόλυτη ισορροπία υπήρξε στο τρίτο σετ με τις δύο ομάδες να μάχονται στα ίσια μέχρι το τέλος.

Με μεγαλύτερη προσοχή και με λιγότερα εύκολα λάθη οι δύο ομάδες έφτασαν χέρι χέρι μέχρι την τελική ευθεία του σετ. Με έναν ωραίο πρώτο χρόνο και μια επίθεση άουτ από τον Πανερυθραϊκό έγινε το 27-25 και έτσι η ΑΕΚ απέκτησε ξανά προβάδισμα στον τελικό.Και πάλι, όμως, οι παίκτες του Γιώργου Ουτζή είχαν την απάντηση.

Ο Πανερυθραϊκός ανέβασε την απόδοσή του από το σερβίς, χάλασε τις αντίπαλες υποδοχές και έδωσε την ευκαιρία στο μπλοκ να τελειώσει πολλές φάσεις. Επιπλέον, οι επιθέσεις του Πανερυθραϊκού ήταν σε μεγάλο ποσοστό σωστά εκτελεσμένες και αυτό οδήγησε στο 18-25 και το 2-2 στα σετ.

Οι νεαροί παίκτες έφτασαν να κοντράρονται στο πέμπτο σετ για το χρυσό μετάλλιο. Ο Πανερυθραϊκός κράτησε την υποδοχή του σε καλά ποσοστά και ταυτόχρονα συνέχισε να προβληματίζει την υποδοχή της ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι οδηγήθηκαν σε εύκολα λάθη ενώ ο Πανερυθραϊκός με καλή άμυνα και ωραίες επιθέσεις έβρισκε λύσεις. Το τελικό 9-15 έδωσε τη νίκη στον Πανερυθραϊκό με 2-3 και έτσι οι παίκτες του κόουτς Ουτζή πανηγύρισαν τον τίτλο επικρατώντας ενός άξιου αντιπάλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ημιτελικοί

ΑΕΚ - ΟΠΕ Χαλκίδας  3-1 (18-25,25-18,25-22,27-25)

Πανερυθραϊκός ΑΣ - ΑΟ Νέοι Βύρωνος 3-0 (25-16,25-21,25-16)

Μικρός Τελικός

ΟΠΕ Χαλκίδας - ΑΟ Νέοι Βύρωνος  3-0 (25-18,25-22,26-24)

Τελικός

ΑΕΚ - Πανερυθραϊκός ΑΣ   2-3 (25-22,16-25,27-25,18-25,9-15)

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ