1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-12-2019 17:05

Π. Μαρούλης: «Για μας δεν υπάρχει κανένα ντέρμπι με τον Μίλωνα»

Μεγάλο ντέρμπι κορυφής αύριο Τετάρτη (11/10, 21.30) για την 10η αγωνιστική της Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΕΔΑ, καθώς ο πρωτοπόρος Μίλωνας με 27 βαθμούς υποδέχεται τον δεύτερο της βαθμολογίας Αστέρα Νίκαιας με 24 ενώ και οι δύο σύλλογοι είναι αήττητοι.

Με αφορμή την σπουδαία αυτή αναμέτρηση, ζητήσαμε από τον τεχνικό σύμβουλο του αήττητου Αστέρα Νίκαιας, Παναγιώτη Μαρούλη, να μας σχολιάσει τη μονομαχία αυτή και που βλέπει να κρίνεται το συγκεκριμένο ματς;

«Καταρχάς να σας πω ότι για εμάς δεν υπάρχει κανένα ντέρμπι! Όταν φτιάξαμε το ροστερ φέτος είχαμε μόνο δύο στόχους....να μην παίξουμε play out και να εκπαιδεύσουμε τα κορίτσια μέσα από την διαδικασία των παιχνιδιών στην Β εθνική.

Φτάσαμε να είμαστε στην 2η θέση λίγο πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος...Και πάλι αυτό δεν μας λέει τίποτα, είμαστε Ακαδημία...σε καθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η εκπαίδευση των αθλητριών μας. Ο αγώνας με τον Μιλωνα είναι άλλο ένα ματς εκπαίδευσης για εμάς με στόχο να βγάλουμε στο γήπεδο τον καλύτερο μας εαυτό αλλά και αυτά που δουλεύουμε στην προπονηση.

Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με το ροστερ του Μιλωνα...έχουμε διαφορά σε μπάτζετ,σε στόχους αλλά και τεράστια διαφορά σε εμπειρίες το ένα με το άλλο ροστερ! Εμείς θα μπούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, θα το διασκεδάσουμε όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι και όταν τελειώσει το παιχνίδι θα δώσουμε συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα, φιλάθλους και διαιτητές...Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο...Θα ακολουθήσουμε την ρουτίνα μας!»

1

-Φέτος μετά από τρία χρόνια, λειτουργείται στον Αστέρα Νίκαιας κάτω από ένα διαφορετικό πόστο, αυτό του τεχνικού συμβούλου και όχι του προπονητή, όπως μας είχατε συνηθίσει τις προηγούμενες σεζόν. Γιατί αναλάβατε αυτό τον ρόλο και ποιες είναι αρμοδιότητες σας ακριβώς;

«Όντως έχω αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού Συμβούλου στον σύλλογο αλλά δεν έχω σταματήσει να προπονώ! Εδώ και 2 χρόνια πλέον μαζί με τον Νίκο Μαρμάρινο δουλεύουμε ένα γκρουπ αθλητριών της Ακαδημίας με στόχο να δημιουργήσουμε την επόμενη γενιά για το γυναίκειο του Αστερα. Έχουμε στείλει 4 παιδιά στις επιλογές των εθνικών ομάδων και πιστεύουμε ότι σύντομα θα κληθούν και άλλα...Αυτό είναι που μου αρέσει να κάνω...

Αυτό είναι ο Αστέρας! Εγώ αυτό που κάνω σαν τεχνικός σύμβουλος είναι καταρχάς να είμαι κοντά στους προπονητές όλων των τμημάτων, παρατηρώ, συζητάω με τα παιδιά,τους δίνω τροφή για σκέψη στην δουλειά τους και τους βοηθάω σε ότι μπορεί να τους προβληματίζει! Μου αρέσει πολύ ο ρόλος αυτός, από πέρσι με τον Νικο(Μαρμαρινο) που τον ειχα δίπλα μου και σιγά σιγά έβλεπα να εξελίσσεται μου άρεσε πολύ που ήμουν μέρος αυτού.Δεν είμαι ο άνθρωπος που θέλει να δείχνετε ...εμένα μου αρέσει να εκπαιδεύω.. είτε προπονητές, είτε αθλήτριες...δεν με ενδιαφέρει να είμαι όρθιος την ώρα του παιχνιδιού!

2

«Οι προπονητές είναι για να εκπαιδεύουν και όχι να διαφημίζουν τον εαυτό τους»

Ο Αστέρας έχει ικανότατους προπονητές με φιλοδοξίες και όρεξη να εξελιχθούν....δεν έχουν ανάγκη να κάνουν αναρτήσεις προσωπικές στο Facebook και να βγάζουν video το «κατόρθωμα» ότι κάνουν προπόνηση η μια συγκεκριμένη άσκηση που έχουν δει στο youtube..Αυτό όσο είμαι εγώ στον Αστέρα, οι προπονητές του Αστέρα δεν θα το κάνουν και δεν θα έχουν βασικά την ανάγκη να το κάνουν! Η νοοτροπία του συλλόγου είναι ότι βρίσκονται στο γήπεδο οι προπονητές για να εκπαιδεύσουν τα παιδιά...και όχι για να διαφημίσουν τον εαυτό τους!

Η δουλειά μου λοιπόν είναι καταρχάς να δημιουργώ ένα πλάνο και προγραμματισμό όσο αφορά το πώς δουλεύουν όλα τα αναπτυξιακά τμήματα...Να συντηρώ την νοοτροπία του συλλόγου και να βοηθάω τους προπονητές να βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους.»

-Ποιο είναι το πλάνο για την μελλοντική πορεία του Αστέρα; Να έχει κάποια στιγμή, παρουσία στις εθνικές κατηγορίες και να τον δούμε πολύ ψηλά;

«Στόχους του Αστερα είναι να είναι ένας σύλλογος που οι αθλητριες θα έχουν όλες τις παροχές για να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους στο έπακρο! Όλα έχουν στόχο να εκπαιδεύσουμε τις αθλήτριες μας να φτάσουν στο ανώτερο επίπεδο. Όλα όσα κάνουμε έχουν μόνο αυτό τον σκοπό… γήπεδα, προπονητές, εξοπλισμό, συνεργασίες, σεμινάρια.Όπως έχει αναφέρει και ο συνεργάτης μου Βασίλης Τζωρτζης...έρχονται και άλλα...Και νομίζω ότι όλοι το περιμένουν πλέον, όλοι περιμένουν το τι καινούριο θα παρουσιάσουν στην Νικαια!

Άρα λοιπόν στόχος δεν είναι καμία εθνική κατηγορία...Στόχος είναι να φτάσουμε τις αθλήτριες μας στο ανώτερο επίπεδο...γι' αυτό δουλεύουν οι προπονητές μας, οι συνεργάτες και οι παράγοντες μας που είναι δίπλα στις αθλήτριες συνεχώς...Να δουλέψουν με τις ιδανικοτερες συνθήκες με στόχο το ανώτερο επίπεδο!»

Εκτός από την γυναικεία ομάδα έχετε πολλά αναπτυξιακά τμήματα (νεανίδες, κορασίδες Α, κορασίδες Β) που πρωταγωνιστούν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα και μάλιστα βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας στις 3 από τις 4 κατηγορίες που συμμετέχουν. Που οφείλονται αυτές οι πορείες;

«Είναι πολύ σημαντικό οι αθλήτριες και οι προπονητές μας να επιβραβεύονται με θετικά αποτελέσματα για την δουλειά που κάνουν στην προπονηση. Όλα μας τα αγωνιστικα τμήματα δουλεύουν 2 με 2,5 ώρες την ημέρα με ένα ρεπό...οι προπονητές μας δουλεύουν την διπλάσια ώρα προπονησης για να ετοιμάσουν αλλά και να αναλύσουν αυτό που δουλεύουν στο γήπεδο! Τα τμήματα των Junior, mini, προαγωνιστικο κάνουν το λιγότερο 4 προπονήσεις με συγκεκριμένο προγραμματισμό προπονήσεις με στόχο καταρχάς να ΜΑΘΟΥΝ να είναι αθλήτριες, να αγαπούν το άθλημα του βόλεϊ.

3

Nα εκπαιδευτούν σωστά τα παιδιά

Να συνεργάζονται με τις συναθλήτριες τους, να σέβονται προπονητές, αντιπάλους και διαιτητές....Αλλά και το βασικότερο...να εκπαιδευτούν στις βασικές δεξιότητες του αθλήματος μας! Ναι,η αλήθεια είναι ότι κερδίζουν τα τμήματα μας αυτή την περίοδο αλλά...ΣΤΟΧΟΣ του προγραμματισμού και του πλάνου της Ακαδημίας μας είναι να δουλεύουμε μεθοδευμένα τις αθλήτριες μας να παίζουν ΣΩΣΤΟ βόλεϊ, χωρίς να επιζητούμε άμεσα τα νικηφόρα αποτελέσματα!

Η δουλειά λοιπόν γίνεται 3 χρόνια στις ακαδημίες και φέτος αρχίζουμε σε όλα τα τμήματα να περνούμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας.... μακάρι λοιπόν στην Ακαδημία μας να ανταμειβόμαστε πάντα για την δουλειά μας αλλά δεν συμβαίνει πάντα αυτό.

Όπως λέω πάντα στους προπονητές μας.. “ένα αγωνιστικό αποτέλεσμα έχει πάρα πολλούς παράγοντες για να κριθεί θετικό η αρνητικό...Και ο προπονητής δεν ευθύνεται για όλους.”ΜΠΡΑΒΟ στις αθλήτριες μας για την προσπάθεια και την πειθαρχία τους στις εντολές των προπονητών....

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους προπονητές για την προσήλωση τους στην δουλειά ...Αλλά και ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους υπεύθυνους κάθε τμήματος που βοηθούν καθημερινά αθλήτριες και προπονητές να κάνουν την δουλειά τους ανενόχλητοι και με κάθε παροχή που χρειάζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!»

« Δεν υπάρχει ταβάνι για μας»

Δεν θεωρώ πρωτοποριακό το να επενδύουν οι σύλλογοι για να προσφέρουν ότι καλύτερο στις αθλήτριες και προπονητές τους! Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο που να "παράγει" εκτός από αθλήτριες σε υψηλό επίπεδο, προπονητές και παράγοντες υψηλού επιπέδου. Είδη προγραμματίζουμε και άλλες επενδύσεις για να αναβαθμίσουμε και άλλο το προπονητικό μας κέντρο στην Νίκαια και σε αυτό που σίγουρα μπορούμε να δεσμευτούμε εγώ και ο συνεργάτης μου Βασίλης Τζωρτζης, είναι ότι δεν θα σταματήσουμε να επενδύουμε στην αναβάθμιση της Ακαδημίας μας γιατί ταβάνι για ενας δεν υπάρχει στο να κάνεις τα ΠΑΝΤΑ για τα παιδιά!»

-Επίσης συμμετέχετε ως τεχνικός σύμβουλος των Ακαδημιών του νεοσύστατου Ιωνικού Νικαίας αλλά και στο προτζεκτ της Elite Star Volley Academy, η οποία θα στεγαστεί σε ένα νέο κλειστό γήπεδο το οποίο θα εγκαινιαστεί σύντομα.Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτό το σπουδαίο εγχείρημα και που στοχεύει;

Η Elite star volley academy είναι ένας οργανισμός που δημιουργήσαμε εγώ και ο συνεργάτης μου Βασίλης Τζωρτζης. Οι νεαρές αθλήτριες που έρχονται στην Elite Nikaia star volley academy μένουν εκεί μέχρι να έρθει η ώρα να μπουν σε αγωνιστικό τμήμα! Στην Elite θέλουμε να παρέχουμε τις καλύτερες συνθήκες έτσι ώστε οι αθλήτριες μας να εκπαιδευτούν να είναι αθλήτριες και συναθλήτριες σωστές(με όλη την σημασία της λέξης) αλλά και να μάθουν βασικούς κανόνες που πρέπει να έχουν για να συμμετέχουν σε μια ομάδα.

Η Elite star volley academy θα προχωρήσει σε πολλές ενεργειες πάνω στο άθλημα του volley, διοργανώνοντας σεμινάρια προπονητών,εξειδικευμένα cump,τουρνουά εγχώρια αλλά και στο εξωτερικό και πολλά άλλα που θα βλέπετε κατά καιρούς να ανακοινώνονται! Η Elite Star Volley Αcademy δεν είναι μόνο στην Νικαια..

4 

"Θέλουμε την Ακαδημία και σε αλλες περιοχές"

Είμαστε πρόθυμοι και θέλουμε η Ακαδημία αυτή να πάει και σε άλλες περιοχές επενδύοντας σε συλλόγους με στόχο την καλύτερη εκπαίδευση νεαρών αθλητριών για το υψηλότερο επίπεδο! Είμαστε σε συζητήσεις με συλλόγους αλλά σίγουρα υπάρχουν κριτήρια αλλά ΠΑΝΩ απο όλα να υπάρχουν κοινά όνειρα και θέληση για το ίδιο αποτέλεσμα!

Θέλουμε να παρέχουμε ενα ολοκληρωτικό πλάνο με τον κατάλληλο προγραμματισμό και φυσικά επενδύσεις και συνεργάτες για το καλύτερο αποτέλεσμα! Η εκπαίδευση των αθλητριών δεν είναι καθόλου εύκολη...χρειάζεται να επενδύσεις στην συνεχή εξέλιξη προπονητών και παραγόντων πάνω από όλα, επίσης στις παροχές, υποδομές και εξοπλισμό!Αυτό λοιπόν είναι η Elite star volley academy...ένας εξελισσόμενος οργανισμός και μια ολοκληρωμένη ΑΚΑΔΗΜΙΑ βόλεϊ.

Ο Βασιλης Τζώρτζης ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα με την Star volley academy Και εύχομαι να βοηθήσει η συνεργασία μου μαζί του για να παρουσιάσουμε στον χώρο του βόλει Την εξέλιξη οργανισμού με το νέο μας αυτό «παιδι»...Elite Star volley academy λοιπόν...Χωρίς ταβάνι για τα παιδιά.»

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ