1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-12-2019 16:40

Βασίλης Τζώρτζης: «Η αναγέννηση της ομάδας βόλεϊ του Ιωνικού και το όνειρο της Elite Star Volley Academy»

Στο πλαίσιο του πρώτου ντέρμπι γυναικών πριν έγινε πριν λίγες μέρες στο κλειστό του Σελεπίτσαρι, ανάμεσα σε δύο ιστορικά σωματεία, τον Ιωνικό και τον Εθνικό Πειραιώς που επανιδρύθηκαν μετά από δεκαετίες, ζητήσαμε από τον Βασιλη Τζώρτζη, τον υπεύθυνο του τμήματος βόλεϊ του Ιωνικού και διευθυντή της Star Volley Academy, να μας αναλύσει τα κίνητρα που οδήγησαν αυτόν και τον τεχνικό σύμβουλο του Αστέρα Νίκαιας, Παναγιώτη Μαρούλη, ώστε να προχωρήσουν σε αυτό το τεράστιο προτζεκτ αναγέννησης του βόλεϊ στη Νίκαια και το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρώτα το ντέρμπι

«Σπουδαίος αγώνας από δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος την άνοδο. Ήταν ένα παιχνίδι με πάθος, συναίσθημα και κυρίως μεγάλη αγάπη για το άθλημα. Αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν μερικούς μήνες η ομάδα αυτή δεν υπήρχε, και την έβλεπε κάποιος να αγωνίζεται σε ένα κατάμεστο γήπεδο σε ένα σπουδαίο ντέρμπι πρωτοπόρων ομάδων, μπορεί κανείς να αντιληφθεί τα βήματα προόδου που έχουν γίνει με γεωμετρική πρόοδο στο βόλεϊ του Ιωνικού και της Νίκαιας. Πρόκειται για μια πορεία που μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς και ακόμη πιο έντονη τα επόμενα χρόνια σηματοδοτώντας την αναγέννηση του βόλεϊ του Ιωνικού και την παρουσία του στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες».

1

Για το εγχείρημα επανίδρυσης του Ιωνικού

«Το κέντρο αυτής της προσπάθειας που γίνεται αργά, μεθοδικά με προγραμματισμό και πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας για την ανασύσταση και επιστροφή του βόλει του Ιωνικού Νίκαιας, είναι ο Παναγιώτης Μαρούλης και εγώ, οι οποίοι έχουμε αφιερώσει τεράστιο απόθεμα χρόνου, ενέργειας αλλά και πόρων που απαιτούνται για κάθε μεγάλο εγχείρημα με μεγάλη αγάπη σε αυτό που κάνουμε.

Τα αποτελέσματα δε θα ήταν τόσο ορατά, και εντυπωσιακά θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω χωρίς να θεωρηθώ αλαζόνας, αν δεν ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή τα μέλη του ερασιτέχνη Ιωνικού με τον οποίο υπάρχει όχι απλά άριστη συνεργασία αλλά κοινό όραμα, και βοήθεια σε κάθε σημείο που χρειάζεται.Η καρδιά όμως αυτής της προσπάθειας είναι οι αθλήτριες και οι προπονητές της ομάδας βόλεϊ του Ιωνικού, οι οποίοι τιμούν με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία του συλλόγου, καταθέτοντας πάθος και ψυχή σε αυτό που συμμετέχουν."

Για την παρουσία του κόσμου του Ιωνικού

«Πολλές φορές αντί να μιλάμε πρέπει να αφήνουμε το αποτέλεσμα να επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μας. Από την πρώτη κιόλας στιγμή οι φίλοι και οπαδοί του Ιωνικού στήριξαν έμπρακτα με την παρουσία και την αγάπη τους αυτή τη νεοσύστατη ομάδα. Όσοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν τους αγώνες αυτής της ομάδας, μπορούν να καταλάβουν σε τι αναφέρομαι.

Στο μεγάλο ντέρμπι με τον Εθνικό, το γήπεδο όντως φάνηκε μικρό για να φιλοξενήσει όλο αυτόν τον υπέροχο κόσμο πολλοί από τους οποίους δε μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα αφού το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Εμείς αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε από την πλευρά μας, είναι ότι η διοίκηση και αθλήτριες του Ιωνικού Νίκαιας πάνα θα είναι αντάξιοι μιας μεγάλης ιστορίας που έρχεται από το παρελθόν και μιας ακόμη μεγαλύτερης ιστορίας που δημιουργούμε όλοι μαζί σήμερα.» !

5

Το όνειρο της Elite Star Volley Academy που έγινε πραγματικότητα

«Στη Νίκαια μόλις λίγες ημέρες πιο πρίν ο Παναγιώτης Μαρούλης και εγώ είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα από τα οράματα μας να γίνεται πραγματικότητα. Παραδόθηκε το νέο γήπεδο volley της ELITE STAR VOLLEY ACADEMΥ, ένα πραγματικό κόσμημα, που θα λειτουργήσει καταλυτικά για την ανάπτυξη του volley κατά κύριο λόγο στην περιοχή της Νίκαιας. Για το γήπεδο αυτό επενδύθηκε ένα σημαντικό οικονομικό κεφάλαιο (100% με ιδίους πόρους), άφθονος χρόνος και ενέργεια αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει και ήδη παράγει τα πρώτα πολύ θετικά αποτελέσματα.

«Από μόνο του ένα γήπεδο δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει σαν ένα “σχολείο”. Απαιτούνται δυνατές συνεργασίες με τους καλύτερους συνεργάτες στο χώρο, ο κάθε ένας ειδικός στον τομέα του, ώστε να μεταφερθεί σύγχρονη γνώση, εμπειρία, επαγγελματικές τεχνικές και μεθοδολογίες σε μια σειρά αθλητικών τομέων, τα οποία η νεαρή αθλήτρια / αθλητής χρειάζεται για να έλθει σε επαφή και να μάθει σε βάθος, ώστε να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί στο άθλημα του βόλεϊ.

Αυτό αν συνδυαστεί με το γεγονός της ιδιαίτερα προσεκτικής επιλογής των προπονητών (νέων και πολύ υποσχόμενων κατά βάση), στους οποίους εξασφαλίσαμε διαρκή επαγγελματική επιμόρφωση και υποστήριξη, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς γιατί το εγχείρημα της Ακαδημίας δεν είναι ούτε ευκαιριακό, ούτε οδηγεί σε αποτελέσματα βασισμένα στις εντυπώσεις και την προβολή.

2

Διαρκή συνεργασία και εμπιστοσύνη των γονέων

Το αντίθετο, απαιτεί τη διαρκή συνεργασία και εμπιστοσύνη των γονέων και των αθλητριών σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξής τους το οποίο απαιτεί όπως κάθε τι στη φύση χρόνο, προσπάθεια και δέσμευση

.Δε θέλουμε τίποτε να είναι τυχαίο ούτε να αυτοπροσδιορίζεται από τον προπονητή ή τον εκάστοτε παράγοντα και μόνο αλλά όλα να εντάσσονται στο χαρακτήρα ενός προγράμματος που έχει δημιουργηθεί από τους καλύτερους και τους πλέον επώνυμους του αθλήματος. 

Στο συγκεκριμένο αυτό πρόγραμμα προσφέρονται στις νεαρές αθλήτριες, ενα σύνολο παροχών το οποίο θεωρούμε ότι ελάχιστοι είναι σε θέση να δώσουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, στα αναπτυξιακά τμήματα volley και τις νεαρές αθλήτριες και τις οικογένειές τους (δωρεάν ασφάλιση, πρωτοβάθμια ιατρική μέριμνα, εργομετρικές μετρήσεις, φυσικοθεραπείες, προγράμματα αποκατάστασης, συμμετοχή σε αναπτυξιακά αγωνιστικά τουρνουά στην Ελλάδα και σύντομα και στο εξωτερικό … και πολλά άλλα).

Ακριβώς για αυτό θεωρούμε ότι η Ακαδημία Star Volley εξελίσσεται και η ίδια και μετασχηματίζεται αργά και σταθερά σε μια Elite Star Volley Akademy.

Τόσο εγώ όσο και ο Παναγιώτης Μαρούλης έχουμε σκοπό να την προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο, με μια σειρά από πολύ δυνατές συνεργασίες τις οποίες θα ανακοινώσουμε στο τέλος της περιόδου και οι οποίες θα σηματοδοτούν το πέρασμα στο αμέσως επόμενο σταδιο ανάπτυξης της Ακαδημίας (ιδιόκτητα γραφεία, γυμναστήριο, συνεργασίες στο εξωτερικό, πρόγραμμα επενδύσεων και συνεργασιών στην Ελλάδα κλπ.).

Είμαστε αισιόδοξοι γιατί έχουμε πλέον τη βεβαιότητα που εξασφαλίζει η τεχνογνωσία και οι μεγάλες συνεργασίες ότι η Elite Star Volley Akademy είναι ένα μοντέλο ανάπτυξης και προόδου των υποδομών volley στην Ελλάδα. Και τη βεβαιότητα αυτή μας τη δίνει ο πολύ μεγάλος αριθμός εγγραφών νέων αθλητριών στην περιοχή της Νίκαιας οι οποίοι εντάσσονται στα προαγωνισιτκά προγράμματα της Ακαδημίας.»

4

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ