1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-05-2013 17:06

Το όνειρο της Λύκαιας για την Α2 γυναικών και η φιέστα στη Μεγαλόπολη

Mεγαλόπολη. Του Γιώργου Κουλουρά:
Η Λύκαια Μεγαλόπολης στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Α΄κατηγορία γυναικών της ΕΣΠΕΠ και την Κυριακή 26 Μαΐου ετοιμάζει την φιέστα ανόδου. Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα το Πάσχα του 2012... Στα γραφεία του συλλόγου Γ.Σ.Μ.Λύκαια Μεγαλόπολης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, η προπονήτρια Μαρία Δημητρακοπούλου και φίλοι συζητούσαν για την νέα αθλητική περίοδο που ερχόταν, για το αν θα δημιουργηθεί ομάδα βόλεϊ γυναικών, γιατί ο σύλλογος μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή είχε τμήμα κορασίδων, πανκορασίδων και ακαδημιών και για το πώς ο σύλλογος θα κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα.

Αυτό το γεγονός, το ότι δημιουργήθηκε η ομάδα βόλεϊ γυναικών και ανέβηκε κατηγορία σε ένα χρόνο κάνει την άνοδο πιο αξιοθαύμαστη...

Κάλεσαν λοιπόν τα κορίτσια, έγιναν αρκετές συζητήσεις και τον Ιούνιο μήνα αποφάσισαν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Κάπως έτσι αρχίζει το ταξίδι… Μια ιστορία, ένα όνειρο βγαλμένο από τα πιο όμορφα και γαλήνια αθλητικά παραμύθια.

Η προετοιμασία ξεκίνησε με προπονητή τον συμπατριώτη μας, Κώστα Μπιλίση και βοηθό την Δημητρακοπούλου Μαρία.

Σε αυτό το στάδιο της φυσικής κατάστασης στην προετοιμασία δεν είχαν ενταχτεί όλες οι αθλήτριες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Αργότερα όταν ξεκίνησαν οι προπονήσεις στο παρκέ ο προπονητής είχε στην διάθεση του όλο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

 

Οι αθλήτριες της ομάδας είναι:
Καλομάλου Ιωάννα
Δημητρακοπούλου Μαρία
Βαλτεσινιώτη Κωνσταντίνα
Χριστοφίλη Μιχαέλα
Μπαρμπαλιά Γεωργία
Ζερίτη Νάσια
Μαρκολιά Ιωάννα
Καρβουνιάρη Βάγια
Ροζολή Μαρία
Γιαννακοπούλου Μαρία
Ηλιοπούλου Χρυσούλα
Αργυροπούλου Χριστίνα
Σωτηροπούλου Κέλλυ
Κουρέτα Τασία
Φασουλή Ιωάννα
Παπαγκελή Νίκη
Κυριαζή Στέλλα
Δημοπούλου Δέσποινα
Αβραμοπούλου Γεωργία


Όλες οι αθλήτριες είναι από τη Μεγαλόπολη, οι περισσότερες εργάζονται γι’ αυτό και οι προπονήσεις γίνονταν 20.00-22.00.

Οι κοπέλες με τα επιτεύγματα τους, έκαναν τον κόσμο να αγαπήσει την ομάδα. Έτσι οι κερκίδες σε κάθε παιχνίδι ήταν γεμάτες.

Ήταν εκπληκτική η χημεία που υπήρχε μεταξύ παρκέ και κερκίδας. Υπήρχε ένας εκπληκτικός τρόπος, με τον όποιο μεταφέρονταν στον κόσμο που βρισκόταν στις κερκίδας του γηπέδου, οι έντονες στιγμές, οι συγκινήσεις, οι χαρές, οι λύπες, τα δάκρυα από τις αθλήτριες που ήταν στον αγωνιστικό χώρο. Με την ψυχή, το πάθος και την θέληση τους έκαναν υπερήφανο κάθε Μεγαλοπολίτη.

Και η ιστορία συνεχίζεται...


Σημασία στην ζωή δεν έχει από πού ξεκινάς και που φτάνεις, σημασία και νόημα έχει η πορεία και το ταξίδι που διαγραφείς.

Και ο σύλλογος μαζί με τις αθλήτριες χάραξαν μια πορεία της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας, της παρέας και της αγάπης για τον αθλητισμό.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των αγώνων και ευτυχώς για την ομάδα των ΛΥΚΑΙΩΝ ο όμιλος ήταν βατός από χιλιομετρικής πλευράς.

Οι ομάδες του ομίλου ήταν:

Παμβοχαικός, Αρκαδικός, Πήγασος Άστρους, Άργης Καλαμάτας, Γ.Σ.Μ. Λύκαια.

Τα κορίτσια με την ψυχή και το πάθος που έδειχναν σε κάθε αγώνα, με την αγάπη που τις διακατέχει για το σύλλογο και το βόλεϊ, κατάφεραν να τερματίσουν στην δεύτερη θέση και μπήκαν στα play off για την άνοδο στην Β΄ Εθνική…

Οι τέσσερις ομάδες που πήραν μέρος στα play off ήταν: ΓΣΜ Λύκαια, ΣΕΦΑ Αρκαδικός, Ζακυνθινός ΑΟ, ΕΦΟΙ Πίσσαλις.

Σε αυτό το σημείο ο προπονητής Κώστας Μπιλίσης, λόγω οικογενειακού προβλήματος ζήτησε να αποχωρίσει από την

ομάδα. Τότε η σκυτάλη δόθηκε για άλλη μια φορά στον ακούραστο συνεργάτη του συλλόγου Σάκη Δάρρα.

Φυσικοθεραπευτής της ο ομάδας ήταν ο Αντρέας Κόκκινος.

O ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.....ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.....

Υπήρξε ο προβληματισμός για το ταξίδι στην Ζάκυνθο λόγω των εξόδων, αλλά μετά από συζήτηση με τις παίχτριες για τις αντικειμενικές δυσκολίες στο θέμα των εξόδων, οι αθλήτριες ήταν πάλι εκεί κρατώντας ζωντανό το όνειρο… Έκαναν προσπάθειες να μαζέψουν χρήματα μέσα από λαχειοφόρο, με χοροεσπερίδες στο μαγαζί ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΦΕ που είναι και χορηγός της ομάδας και έχει προσφέρει πολλά στο σύλλογο.

Αλλά και πάλι δεν συγκεντρώθηκε ικανοποιητικό ποσό και υπήρξε προβληματισμός για το υπόλοιπο ποσό που απαιτούνταν για το ταξίδι…

Σε αυτό το σημείο εκεί που όλα δείχνουν χαμένα…. Εκεί που το όνειρο απομακρύνεται…. Μίλησε ο νόμος της αγάπης, της ανθρωπιάς…. Τελικά στην ζωή όταν αγαπάς κάτι αληθινά και το κάνεις με μεράκι στα δύσκολα θα συνωμοτήσει το σύμπαν και θα βρεθεί η λύση….

Σε μια προπόνηση στο γήπεδο έγινε μια συζήτηση με τον γιατρό της πόλης μας και της ομάδας, τον κύριο Σταύρο Τσιχλη ειδικός γενικός γιατρός, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να συμβάλει για τα έξοδα της αποστολής στην Ζάκυνθο.

Έτσι μαζί με τον Αργύρη Πατσιαντά προϊστάμενο της Α.Δ.Μ.Η.Ε που προθυμοποιήθηκε να συμβάλει και αυτός για τα έξοδα, συγκεντρώθηκε το ποσό που απαιτούνταν για το ταξίδι στην Ζάκυνθο.

Ο κύριος Τσίχλης ήτα παρών σε κάθε αγώνα της ομάδας και εντός και εκτός έδρας. Συμμετείχε για άλλη μια φορά ως αρχηγός της αποστολής στο κρίσιμο παιχνίδι της Ζακύνθου.

Κάπως έτσι το όνειρο έγινε πραγματικότητα ….Η άνοδος στην Β΄ Εθνική…

Ένα τεράστιο επίτευγμα για τον σύλλογο, τις αθλήτριες και την πόλη μας.

Ο σύλλογος και τα κορίτσια έφεραν ξανά στο προσκήνιο την αθλητική υπερηφάνεια στην πόλης μας… 


Τα αποτελέσματα των play off είναι:
Γ.Σ.Μ. ΛΥΚΑΙΑ - Σ.Ε.Φ.Α ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 3-0
ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ Α.Ο. - Γ.Σ.Μ. ΛΥΚΑΙΑ 2-3
Γ.Σ.Μ. ΛΥΚΑΙΑ – Ε.Φ.Ο.Ι.ΠΙΣΣΣΑΛΙΣ 3-1
Σ.Ε.Φ.Α ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - Γ.Σ.Μ. ΛΥΚΑΙΑ 3-2
Γ.Σ.Μ. ΛΥΚΑΙΑ - ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ Α.Ο. 3-1
Ε.Φ.Ο.Ι.ΠΙΣΣΣΑΛΙΣ - Γ.Σ.Μ. ΛΥΚΑΙΑ 2-3
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAY OFF
(σε 6 αγώνες)
Γ.Σ.Μ. ΛΥΚΑΙΑ 14
Σ.Ε.Φ.Α ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 11
ΖΑΚΥΝΘΟΣ Α.Ο. 8
Ε.Φ.Ο.Ι.ΠΙΣΣΣΑΛΙΣ 3

Ενα διοικητικό συμβούλιο που έτρεχε πίσω από την ομάδα, παρόν σε όλους τους αγώνες....Ήταν εκεί και στα δύσκολα και στα εύκολα...Δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας στην ομάδα.....Φλάναρη Ρίτα, Δάρρας Νίκος, Κουρέτας Κώστας, Χλιός Γιάννης οι αφανείς ήρωες σε αυτο το ονειρικό ταξίδι.....

Επίσης σε όλο αυτό το ταξίδι του ονείρου στυλοβάτης αυτής της προσπάθειας ήταν και ο χορηγός της ομάδας Βασίλης Χίνης.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την τρελή πορεία που έκανε η ομάδα έπαιξαν και τα ΜΜΕ της πόλης το «Καφενείο της Μεγαλόπολης» και το «Μεγαλόπολη Fm».

Μία πόλη… Ένας σύλλογος… Μια παρέα...Μια αγκαλιά… Μία γαλήνη ψυχής και συναισθημάτων.. Γ.Σ.Μ. ΛΥΚΑΙΑ

Ο Γ.Σ.Μ ΛΥΚΑΙΑ έχει τμήμα κορασίδων, πανκορασίδων και ακαδημιών. Στα τμήματα υποδομής προπονητές είναι ο Σάκης Δάρρας και η Μαρία Δημητρακοπούλου.

Η πόλη πρέπει να αγκαλιάσει τον σύλλογο σε αυτή την δυναμική χρονιά που θα έρθει, (2013-2014) όπου η ομάδα του βόλεϊ των κοριτσιών θα αγωνίζεται στην Α2 γυναικών.

Οι γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στον Γ.Σ.Μ ΛΥΚΑΙΑ γιατί o σύλλογος προάγει την ευγενείς άμιλλα. Στο σύλλογο τα παιδιά θα νιώσουν την χαρά του αθλητισμού.

Έχει δημιουργηθεί ένας σύλλογος με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των παιδιών.

Σεβασμός στην παιδική ψυχή.

Αλληλεγγύη στα παιδικά όνειρα.




 

*Το όνομα Λύκαια ο σύλλογος της Μεγαλόπολης το πήρε από: Τα αρχαία Λύκαια ήταν αθλητικοί αγώνες προς τιμήν του Λυκαίου Διός τελούμενοι στο Λύκαιο όρος της Αρκαδίας, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία θεωρείται ότι γεννήθηκε ο θεός

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ