1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
14-06-2015 16:24

«Το ΠΑΚ Χαλανδρίου δεν επιδέχεται μαθήματα αθλητικού ήθους»

Με δική του ανακοίνωση το ΠΑΚ Χαλανδρίου απαντά στα λεγόμενα της Αγίας Παρασκευής. Μάλιστα κάνει λόγο για άδικη απόφαση του ΑΣΕΑΔ καθώς «δεν μπήκε στην ουσία της κρινόμενης υπόθεσης»

 


Αναλυτικά

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, με αφορμή την αήθη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά, του συντάκτη της ανακοίνωσης της Α.Ε Αγίας Παρασκευής, σε βάρος της λειτουργίας του Σωματείου μας, είναι υποχρεωμένο να απαντήσει, προκειμένου να αποσαφηνίσει τις θέσεις του και κυρίως να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Σκόπιμα περιμέναμε τόσο καιρό και δεν κάναμε παρέμβαση στο δημόσιο διάλογο παρά τις συνεχείς προκλήσεις που δεχθήκαμε, γιατί σεβόμαστε τους εαυτούς μας και κυρίως όσους μας παρακολουθούν, γιατί θέλαμε πρώτα να διαβάσουμε το σκεπτικό της απόφασης, του Γ΄ τμήματος του ΑΣΕΑΔ και μετά να πάρουμε θέση.

Δυστυχώς με την απόφαση του, το συγκεκριμένο τμήμα του ΑΣΕΑΔ, δεν μπήκε στην ουσία της κρινόμενης υπόθεσης, παρά μόνο έκανε νομική αναφορά στους όρους «δόλος» και «αμέλεια», γεγονός που θεωρούμε ότι θα πρέπει να προβληματίσει πρωτίστως τη Δικαστική Επιτροπή, και ασφαλώς το Δ.Σ της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α, στην έκδοση και την επικύρωση των αποφάσεων τους, με κριτήρια πέραν και έξω των υφιστάμενων κανονισμών, γιατί ανοίγουν χωρίς να το καταλάβουν, την κερκόπορτα της ανομίας, στην οργάνωση και διεξαγωγή των μελλοντικών Πρωταθλημάτων.

Είναι γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους, ότι και οι αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ, δημιουργούν «νομολογία», για μελλοντικές κρίσεις, χωρίς πάντα αυτές να είναι δίκαιες και σύμφωνες με το «περί δικαίου αίσθημα».

Είναι πλέον αντιληπτό ότι το Σωματείο μας, την συγκεκριμένη απόφαση, δεν την θεωρεί «δίκαιη».

Να περάσουμε όμως στην ουσία της ανακοίνωσης, με ημερομηνία 4 Ιουνίου 2015, του ανώνυμου συντάκτη, της Α.Ε Αγίας Παρασκευής και με παρρησία να επισημάνουμε τα ακόλουθα γεγονότα:

1, Το Σωματείο μας, από συστάσεώς του μέχρι σήμερα, έχει ως βασικούς πυλώνες του, συγκεκριμένες αρχές, αξίες και κανόνες. Θεωρεί τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ως μια γνήσια έκφραση κοινωνικής δράσης, με κυρίαρχα τα στοιχεία, της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας.

Κατά συνέπεια όποιο Σωματείο ζητήσει την συνδρομή και την συμπαράσταση μας, μέσα στο προαναφερόμενο πλαίσιο, η αλληλεγγύη για εμάς αποτελεί αυτονόητη πράξη.

2. Θεωρούμε αβάσιμη, αναιτιολόγητη και εξίσου προκλητική τη στάση της Α.Ε.Α.Π, να βγαίνει τον περασμένο Ιανουάριο με ανακοίνωση και να καταφέρετε κατά των «οκτώ» σωματείων, από τα δώδεκα του Α΄ Ομίλου, που στήριξαν την ένσταση της Α.Ε Αθηνάς Μαγκουφάνας, σε βάρος της, στην Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. και με περίσσια ελαφρότητα να δηλώνει ότι δήθεν, «ψεύδόμαστε».

Στην περίπτωση αυτή, λίγη αυτογνωσία θα ενεργούσε ευεργετικά στο παραλήρημα της.

3. Δυσκολευόμαστε να εντοπίσουμε σε ποιες αρχές της αθλητικής συνεργασίας, ακουμπούν τα θεωρήματα της, περί συνεννόησης των δύο προπονητών προκειμένου να αναβληθεί ο συγκεκριμένος αγώνας της Α.Ε Αγίας Παρασκευής, με την Α.Ε Αθηνάς Μαγκουφάνας και μάλιστα στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθε»!!! Από πότε η υποστήριξη μιας εύλογης και δίκαιης ένστασης, για αντικανονικές επιδιώξεις, θεωρείται προσβολή της προσωπικότητας των αθλητριών και πράξη ντροπής για τους υποστηρικτές της ένστασης σε βάρος της!!! Μην υποτιμάτε κύριοι τόσο απροκάλυπτα την νοημοσύνη και την αντίληψη του 70% των υπογραφόμενων Σωματείων.

4. Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η ομολογία της Α.Ε.Α.Π, σε σχετική ανακοίνωση της, την 19η Ιανουαρίου 2015, αλλά και η στάση της Δικαστικής επιτροπής της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α, να δηλώνει ότι παρόμοιο πρόβλημα με το συρματόσχοινο του φιλέ, είχε και σε αγώνα κορασίδων, στις 6 Δεκεμβρίου 2014 και ότι ο συγκεκριμένος αγώνας αναβλήθηκε!!! Κατά συνέπεια προκύπτουν τα παρακάτω αμείλικτα ερωτήματα:

α. Με ποιο φιλέ αγωνίστηκε η ομάδα της Α.Ε.Α.Π, στον εντός έδρας αγώνα, με την Α.Σ Νίκη Αμαρουσίου, στις 8 Δεκεμβρίου 2014 ;

β. Γιατί σε χρονικό διάστημα 16 ημερών μέχρι τον επίμαχο εντός έδρας αγώνα με την ομάδα της Α.Ε Αθηνάς Μαγκουφάνας, που

ως γνωστό ήταν προγραμματισμένος στις 22 Δεκεμβρίου 2014, δεν φρόντισε για την αντικατάσταση του, δεδομένου ότι η αξία ενός φιλέ στοιχίζει 69 ευρώ και όχι όπως εσφαλμένα αναφέρεται 600 ευρώ. Όταν χαλάει ο φιλές, δεν είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν και οι στυλοβάτες ;

γ. Γιατί δηλώνει με αντιφατικότητα η Α.Ε.Α.Π, στην ανακοίνωση της, στις 19-01-2015, παράγραφος με τίτλο «ΨΕΥΔΟΣ 3Ο», ότι το πρόβλημα στο φιλέ παρουσιάστηκε την Δευτέρα 22-12-2014 και ώρα 19:30, εφόσον οι ίδιοι δήλωναν ότι το πρόβλημα στο φιλέ, προ-υπήρχε και ήταν γνωστό από το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014;

Κύριοι της Δικαστικής Επιτροπής της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α, τελικά τι συνέβη; Υπάρχει κάποια πειστική απάντηση, στα ομολογημένα γεγονότα της Α.Ε Αγίας Παρασκευής ;

5. Περιμένουμε μέχρι και σήμερα την άσκηση της θρασύδειλης απειλής της Α.Ε.Α.Π, περί δήθεν «νομικών της ενεργειών», ως ένα από τα οκτώ Σωματεία που υπογράψαμε την ένσταση σε βάρος της και ζητήσαμε την άσκηση πρόσθετης παρέμβασης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και όλως παροδόξως το Γ΄ τμήμα του ΑΣΕΑΔ, δεν την έκανε δεκτή. Η δύναμη της αλήθειας είναι τόσο μεγάλη, που δεν κάμπτεται και ασφαλώς δεν απειλείται.

6.Γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά, ότι ο αθλητισμός είναι ένας «μικρόκοσμος», ένα «μεγάλο χωριό», που τίποτα δεν μπορεί να παραμείνει μη κοινοποιήσιμο, κατά συνέπεια είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία όλων μας. Χρειάζεται θράσος να βγαίνει κάποιος στην πλατεία του χωρίου, με ανέξοδες κορώνες και να δημιουργεί πλασματικές εντυπώσεις.

7. Λυπούμαστε που και ο προπονητής της Α.Ε.Α.Π, μπήκε στο «τριπάκι» της δήθεν αντιπαράθεσης, που εντέχνως καλλιεργεί για τους δικούς της λόγους, να δηλώσει για «κρύο πιάτο εκδίκησης». Μάλλον όλοι τους, βλέπουν παντού συνωμοσίες και εφιάλτες.

8. Σε κάθε περίπτωση και πέραν της διαφορετικής και ξεκάθαρης οπτικής μας, επιθυμούμε να συγχαρούμε την ομάδα της Α.Ε.Α.Π, για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και την άνοδο της στην Α2 κατηγορία και να της ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο νέο πρωτάθλημα.

Κλείνοντας την παρέμβαση μας, θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας, για την μακροσκελή επιστολή μας, θεωρούμε όμως υποχρέωση μας, να απαντούμε στον επιβαλλόμενο χρόνο, όταν απροκάλυπτα προκαλούμαστε και όταν κάποιοι προσπαθούν ανεπιτυχώς να μας κάνουν μαθήματα αθλητικής ηθικής και δεοντολογίας.

Εκτιμούμε ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση, ότι όλα τα Σωματεία, οι εμπλεκόμενοι Φορείς και κυρίως το Φίλαθλο Αθηναϊκό κοινό του Βόλεϊ, έχουν βγάλει τα δικά τους ασφαλή συμπεράσματα και δεν χρειάζονται άλλες τετριμμένες προσεγγίσεις.

Επιβάλλεται όμως και στην Ε.Σ.Π.Α.Α.Α, να υπάρχουν ευήκοα ώτα!!!

Για το Π.Α.Κ Χαλανδρίου.

Παναγιώτης Τζήμος.

Πρόεδρος Δ.Σ.

1 σχόλιο

  • Comment Link Ruba_Kat Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 12:26 posted by Ruba_Kat

    Διάβασα την μακροσκελή ανακοίνωση σας. και μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες....
    Κατ'αρχήν, η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, την οποία και περιμένατε βγήκε εδώ και 1 μήνα... Τι κάνατε όλο αυτό το καιρό; Γράφατε 1 μήνα την ανακοίνωση;;; Δεν νομιζω...
    Θεωρώ ότι, απλά περιμένατε να ανεβείτε και μετά να βγάλετε την ανακοίνωση. Αλλά δεν τα καταφέρατε!!

    Εγώ έχω να ρωτήσω εσείς γιατί πήγατε υπέρ του της Μαγκουφάνας στο ΑΣΕΑΔ. Γιατί ασχοληθήκατε εξ'αρχής; Τι είχατε να κερδίσετε;;;; Και μην αναφέρετε την νομιμότητα γιατί μόνο νόμιμες δεν ήταν οι κινήσεις σας. Παρών στο περιστατικό δεν ήσαστε από ότι καταλαβαίνω...
    όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους και όλοι ήταν κατά της επιλογής για να φτάσει το περιστατικό στα άκρα. Θέλετε να ρίξετε φωτιά στο περιστατικό αλλά ό,τι έχετε κάνει μέχρι τώρα εναντίον σας έχει πάει.
    Και προφανώς πάτε εναντίον της ΕΣΠΑΑΑ και του ΑΣΕΑΔ γιατί δεν υποστήριξαν ένα περιστατικό που θα μπορούσε να συμβεί σε όλες τις ομάδες.
    Οι ομάδες θα έπρεπε να βοηθούν η μία την άλλη και όχι να προσπαθούν για το χειρότερο απλά για το δικό τους συμφέρον.
    Ακόμη και τώρα αυτό που θέλετε είναι να πυροδοτήσετε το κλίμα. Ελπίζω πραγματικά να μην τα καταφέρετε.
    Απλά λυπάμαι που έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση και πιο πολύ λυπάμαι που την συνεχίζετε.....

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ