1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
06-04-2016 11:47

Φιλαθλητικός Πρέβεζας κατά Πιτταροκοίλη και Βέτσα

Με επιστολή του προς την ΕΟΠΕ, ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας βάλλει κατά του διαιτητή Γιώργου Πιτταροκοίλη, αλλά και του προέδρου της ΕΣΠΕΔΕ, Απόστολου Βέστα. Αφορμή στάθηκαν οι διαιτητησίες του πρώτου στους αγώνες με τον Ιωνικό Αγρινίου. Επίσης καταδικάζει το γεγονός ότι η επιτροπή διαιτησίας αποτελείται από... ένα άτομο.

 

 

« H γυναικεία ομάδα μας αγωνίζεται κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, στο Πρωτάθλημα της Β'Εθνικής Κατηγορίας. Απαρτίζεται κυρίως απύ νέες ηλικιακά αθλήτριες καιειδικότερα από 15 έως και 23 ετών. Στόχος αυτής, δεν είναι η άνοδος στη μεγαλύτερη Εθνική κατηγορία, αλλά η αποκόμιση εμπειριών και η δημιουργία σταθερής βάσης και δυνατού κορμού αθλητριών. χρήσιμου για το άμεσο μέλλον της ομάδας. Άλλωστε ουδέποτε είχαμε ως αυτοσκοπό την άνοδο, προσπαθώντας κυρίως να προσφέρουμε θέαμα και ικανοποίηση στο φίλαθλο κοινό με αξιοπρεπείς αγωνιστικές εμφανίσεις. Επίσης πρωταρχικός σκοπός της ομάδας μας (τόσο του ΔΣ όσο και των αθλητριών) είναι η εν γένει εξύψωση του αθλητικού ιδεώδους και ήθους, η ευγενής άμιλλα και η διάπλαση μέσω του αθλητισμού σωστών και υγειών προσωπικοτήτων και χαρακτήρων των αθλητών.

Δυστυχώς όμως, στον 3ο αγώνα του πρώτου Γύρου της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου-την 7-11-2015- αγωνιστήκαμε στην πόλη του Αγρινίου κατά του Ιωνικού Λγρινίου. Τότε η ομάδα μας, μετά από πέντε κλειστά σετ νίκησε τον αγώνα με 3-2. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κος Γεώργιος Πιτταροκοίλης, από τη διαιτησία του οποίου η ομάδα μας δεν έμεινε ικανοποιημένη, αφού παρά τη νίκη μας υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις αμεροληψίας αυτού υπέρ της ομάδας του Αγρινίου και εναντίον της δικής μας, ειδικά σε κρίσιμες φάσεις του εν λόγω αγώνα. Εν πάσει περιπτώσει θεωρήσαμε τότε ότι η παραπάνω συμπεριφορά του ως διαιτητή του αγώνα, αποτελούσε μεμονωμένο περιστατικό και τα λάθη του χαρακτηρίστηκαν από εμάς «ανθρώπινα», χωρίς να δοθεί περαιτέρω έκταση και σημασία στο γεγονός.

Κατόπιν, στο Β' Γύρο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (Ιανουάριο 2016) και στον 3ο αγώνα, η ομάδα μας φιλοξένησε τον Ιωνικό Αγρινίου στο Δ.Α.Κ. Πρέβεζας, από τον οποίο έχασε δίκαια και καθαρά με 3-0 σετ. Στον συγκεκριμένο αγώνα δεν διαιτήτευσε o προαναφερόμενος διαιτητής. Σε κάθε περίπτωση κανένα παράπονο δεν διατυπώθηκε για τη διαιτησία και στο συγκεκριμένο αγώνα η ανωτερότητα της ομάδας του Αγρινίου ήταν εμφανής.


Περαιτέρω, την 2α Απριλίου 2016, στον 1ο αγώνα των Play off, η ομάδα μας μετέβη και πάλι στο Aγρίνιο, ώστε να διεξαχθεί o αγώνας με τον Ιωνικό Αγρινίου. Διαιτητής ήταν και πάλι ο κος Γεώργιος Πιτταροκοίλης, o οποίος αυτή τη φορά εξόφθαλμα, καταφανώς και απροκάλυπτα αδίκησε την ομάδα μας, με αποτέλεσμα αυτή να ηττηθεί με 3-0 πολύ κλειστά σετ. Ενδεικτικό είναι το σκόρ: 1ο σετ 25-21, 2ο σετ 25-23 και 3ο σετ 30-28 υπέρ της ομάδας του Αγρινίου. Ο ανωτέρω διαιτητής σε πολλές κρισιμότατες φάσεις και περιπτώσεις του αγώνα, κυριολεκτικά βοηθούσε και έσωζε την ομάδα του Αγρινίου και σε κάθε περίπτωση κατά την οποία η ομάδα μας βρισκόταν μπροστά στο σκόρ, αυτός συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο Ιωνικός Αγρινίου να πάρει και πάλι προβάδισμα.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η ομάδα μας, η οποία όπως προαναφέραμε απαρτίζεται από νέες ηλικιακά παίκτριες, αποδέχεται την ανωτερότητα του εκάστοτε αντιπάλου, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί συμπεριφορές και ανήθικες τακτικές όπως αυτή του διαιτητή Πιτταροκοίλη, οι οποίες οδηγούν σε όλως ΑΔΙΚΗ ήττα. Κατά τον προαναφερόμενο αγώνα o κος Πιτταροκοίλης «σκότωσε» με την απαράδεκτη διαιτησία του όλα τα Ιδεώδη που υπηρετεί η ομάδα μας και o αθλητισμός γενικότερα.

Πιθανότατα το συμφέρον του διαιτητή Πιτταροκοίλη στο να καταδικάσει με τέτοιο τρόπο την ομάδα μας σε άδικη ήττα, έγκειται στο γεγονός ότι τυγχάνει συγγενής (σύζυγος πρώτης εξαδέλφης) του Προέδρου της ΕΣΠΕΔΕ κου Απόστολου Βέτσα. Και βέβαια είναι γνωστές σε όλους οι στενότατες σχέσεις του κου Βέτσα και προέδρου της ΕΣΠΕΔΕ με τον Ιωνικό Αγρινίου.


Σημαντικό γεγονός το οποίο οφείλουμε να σας επισημάνουμε και να τονίσουμε, είναι ότι η Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών της περιοχής μας, υπάγεται όπως γνωρίζετε στην ΕΣΠΕΔΕ και o ορισμός των Διαιτητών πραγματοποιείται επί της ουσίας από την ΕΣΠΕΔΕ, της οποίας όπως προαναφέραμε Πρόεδρος είναι ο κος Βέτσας!

Εκτός αυτού, όλως παρατύπως η Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών της περιοχής μας, δεν στελεχώνεται από τρεις ανενεργούς διαιτητές, άλλως σε έλλειψη αυτών, από τρεις εν ενεργεία διαιτητές σύμφωνα με το Νόμο, αλλά από ένα μόνο άτομο και Πρόεδρο αυτής τον K. Ζησίδη! Συνεπώς έχουμε επιτροπή η οποία απαρτίζεται από μόλις ένα άτομο!

Εξ αυτού συνεπάγεται ότι ο ορισμός διαιτητών στο Πρωτάθλημα Γυναικών Β' Εθνικής κατηγορίας 2015-2016, πραγματοποιήθηκε παντελώς παράνομα και αυθαίρετα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ αφενός μεν την απαράδεκτη διαιτησία του κου Γεώργιου Πιτταροκοίλη και αφετέρου τον παντελώς παράτυπο ορισμό διαιτητών καθ' όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος Γυναικών της B Έθνικής Κατηγορίας, περιόδου 2015-2016 και

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας στη διαδικασία ορισμού διαιτητών από την αρμόδια επιτροπή και εισηγούμαστε τη διακοπή του Πρωταθλήματος για τον ως άνω λόγο μέχρι τη νομιμοποίηση του ζητήματος αυτού και σε κάθε περίπτωση να συμβάλλετε στην εξαίρεση του διαιτητή Πιτταροκοίλη από τους εναπομείναντες δύο (2) αγώνες των Play Off της ομάδας μας με τον Ιωνικό Αγρινίου, οι οποίοι θα διεξαχθούν το Σάββατο 9-4-2016 στο ΔΑΚ Πρέβεζας και ώρα 20:00 και το Σάββατο 16-4-2016 και ώρα 20:00 στο Αγρίνιο.

Πρέβεζα 5-4-2016

Η Πρόεδρος του Συλλόγου»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ