1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
21-08-2015 15:27

Ο χάρτης της ΕΣΠΕΔΕ και το αγκάθι των 100 ευρώ

Τελευταίες μέρες των διακοπών και μετά τα κεφάλια μέσα για όλες τις ομάδες που θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους, περιμένοντας ταυτόχρονα τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων που θα γίνουν τέλος Αυγούστου σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε.
Με κάθε επιφύλαξη βέβαια και χωρίς να αποκλείονται αποχωρήσεις ομάδων ο χάρτης για τους Άνδρες την νέα σαιζόν 2015-16 θα περιλαμβάνει ομάδες από Κέρκυρα (Βολίδα, Αρχίλοχος), Γιάννενα (Α.Γ.Σ.Ι., Φ.Ε.Ι.), Ηγουμενίτσα (Ερμής), Άρτα (Γ.Σ.Άρτας, Αναγέννηση), Πρέβεζα (Α.Ο. Πρέβεζας) και Μεσολόγγι (Κωστής Παλαμάς). Αντίθετα Αγρίνιο, Λευκάδα αναμένεται και φέτος να μην δηλώσουν ομάδα.

Στις Γυναίκες ο χάρτης θα έχει ως εξής: Κέρκυρα (Βολίδα), Ηγουμενίτσα (Ερμής), Γιάννενα (Φ.Ε.Ι. Α.Γ.Σ.Ι.), Πρέβεζα (Φιλαθλητικός), Άρτα (Γ.Σ.Άρτας, Φιλία), Αγρίνιο (Ιωνικός), Μεσολόγγι (Κωστής Παλαμάς).

«Στην ειδική προκήρυξη αναφέρεται ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες τα πρωταθλήματα να χωριστούν σε δύο (2) ομίλους κυρίως λόγω οικονομικών δυσχερειών, άποψη κατά την γνώμη μας απόλυτα σωστή και που θεωρούμε ότι πρέπει να ζητηθεί και η γνώμη των σωματείων που τα τελευταία χρόνια βάζουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας παράβολα μεταγραφών, παράβολα συμμετοχής, αποζημιώσεις και αμοιβές διαιτητών, οδοιπορικά αθλητών και μετακινήσεων. Δυσβάσταχτα βάρη την στιγμή που πρώτα ο καθένας κοιτάζει την επιβίωση της οικογένειάς του και οι ομάδες είναι σε δεύτερη μοίρα. Πληροφορίες μας πάντως απόλυτα διασταυρωμένες θέλουν τα πρωταθλήματα να γίνουν όπως πέρυσι σε έναν (1) όμιλο. Και αυτό δεν θα αργήσει να μας γίνει γνωστό, αφού οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων προορίζονται (κατά πάσα πιθανότητα) για την Τετάρτη 26 Αυγούστου.

Μεγάλο αγκάθι και πολλές αντιδράσεις από τα σωματεία είναι το παράβολο των 100 ευρώ για κάθε πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, ανεξάρτητα πόσα τμήματα θα κατεβάσει το κάθε σωματείο. Πρόταση του σωματείου μας που θα καταθέσουμε επίσημα και στην Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. είναι να αφαιρείται από τα 100 ευρώ ένα ποσό (10 έως 15 ευρώ) για κάθε αναπτυξιακό τμήμα που θα συμμετέχει στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, πιστεύοντας ότι έτσι μόνο θα επενδύσουν στην ανάπτυξη όλα τα σωματεία. Δεν μπορεί στην Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. στους Άνδρες να συμμετέχουν σε όλα τα πρωταθλήματα 3 μόνο σωματεία και στις Γυναίκες 4. Όπως επίσης δεν δικαιολογείται ένα σωματείο να έχει μόνο τμήμα Ανδρών ή Γυναικών και αυτό με μεταγραφές και όχι δικούς τους αθλητές-τριες και να ανεβαίνει ταυτόχρονα σε Εθνικά πρωταθλήματα. Ή σε τελική ανάλυση να δίνονται μπάλες στα σωματεία που συμμετέχουν σε όλα τα πρωταθλήματα», αναφέρει η ομάδα της Άρτας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ