1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
31-05-2013 10:28

Οι προτάσεις της Άμιλλας στην ΕΣΠΕΔΑ

Μετά από πρόσκληση της ΕΣΠΕΔΑ για προτάσεις σχετικά με το μέλλον των πρωταθλήμάτων της Ένωσης, ο σύλλογος Άμιλλα ανταποκρίθηκε στέλνοντας το δικό του σχέδιο.

Αναλυτικά

Αγωνιστική περίοδος 2013-14:

Εθνικό περιφερειακό πρωτάθλημα - 2ος όμιλος:

1η φάση:
2 όμιλοι των 8 ομάδων με μονές αναμετρήσεις τυχαίας κλήρωσης σε πρωτάθλημα 1 γύρου.

2η φάση:
1ος όμιλος με 8 ομάδες -οι 4 πρώτες των ομίλων της 1ης φάσης- για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας, καθώς και της 2ης θέσης η οποία οδηγεί στα ειδικά μπαράζ ανόδου για την Α2, με διπλές αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας σε πρωτάθλημα 2 γύρων.
2ος όμιλος με 8 ομάδες -οι 4 τελευταίες των ομίλων της 1ης φάσης- για τις θέσεις υποβιβασμού, με το ίδιο σύστημα.

Υποβιβάζονται τόσες ομάδες, ώστε κατά την περίοδο 2014-15, το εθνικό περιφερειακό πρωτάθλημα -2ος όμιλος- να διεξαχθεί με 12 ομάδες.

- Σύνολο αγώνων για κάθε ομάδα, εκτός των μπαράζ:           21 (από 30)
- Σύνολο αγώνων για την ΕΣΠΕΔΑ, εκτός πιθανών μπαράζ:   168 (από 240)
- ημέρα διεξαγωγής: δευτέρα ή τετάρτη μετά τις 8:00μμ

τοπικό πρωτάθλημα - κατηγορία 1η

1η φάση:
2 όμιλοι των 8+ ομάδων με μονές αναμετρήσεις τυχαίας κλήρωσης σε πρωτάθλημα 1 γύρου.

2η φάση:
1ος όμιλος με 8 ομάδες -οι 4 πρώτες των ομίλων της 1ης φάσης- για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας και των 2 ακόμα ομάδων οι οποίες θα ανέλθουν στο εθνικό περιφερειακό πρωτάθλημα, αλλά και των θέσεων 4-8, κάποιες από τις οποίες πιθανά να οδηγήσουν σε υποβιβασμό, με διπλές αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας σε πρωτάθλημα 2 γύρων.
2ος όμιλος με 8+ ομάδες -όσες καταλάβουν θέσεις χαμηλότερες από την 4η στους ομίλους της 1ης φάσης- για τις θέσεις κατάταξης με το ίδιο σύστημα.

Ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων οι οποίες θα υποβιβαστούν από την Α2 και το εθνικό περιφερειακό, οι πρώτες ομάδες έχουν την πιθανότητα να παραμείνουν στην 1η τοπική κατηγορία, ενώ οι υπόλοιπες θα υποβιβαστούν στην νεοσύστατη 2η τοπική κατηγορία.

Υποβιβάζονται τόσες ομάδες, ώστε κατά την περίοδο 2014-15, το πρωτάθλημα της 1ης τοπικής κατηγορίας γυναικών να διεξαχθεί με 12 ομάδες.

- Σύνολο αγώνων για κάθε ομάδα, εκτός πιθανών μπαράζ:    ~21* (από 30)
- Σύνολο αγώνων για την ΕΣΠΕΔΑ, εκτός πιθανών μπαράζ:  ~168* (από 240)
* για σύνολο 16 ομάδων.
- ημέρα διεξαγωγής: δευτέρα ή τετάρτη μετά τις 8:00μμ

κατηγορία νεανίδων:

1η φάση:
2 όμιλοι με μονές αναμετρήσεις τυχαίας κλήρωσης σε πρωτάθλημα 1 γύρου.

2η φάση:
1ος όμιλος με 8 ομάδες -οι 4 πρώτες των ομίλων της 1ης φάσης- για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας, θέση η οποία οδηγεί στα προκριματικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος νεανίδων, με διπλές αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας σε πρωτάθλημα 2 γύρων.
2ος όμιλος με τις υπόλοιπες ομάδες οι οποίες θα
καταλάβουν θέσεις χαμηλότερες από την 4η στους ομίλους της 1ης φάσης, σε αγώνες κατάταξης, με το ίδιο σύστημα.

- Σύνολο αγώνων για κάθε ομάδα, εκτός πιθανών μπαράζ:    21* (από 12-14)
- Σύνολο αγώνων για την ΕΣΠΕΔΑ, εκτός πιθανών μπαράζ:  168* (από 170)
* για σύνολο 16 ομάδων.
- ημέρα διεξαγωγής: κυριακή**
** προτείνεται η παροχή 1 έτους μεταβατικής περιόδου, κατά την οποία οι σύλλογοι -μόνον κατόπιν κοινής συμφωνίας- θα μπορούν να αγωνίζονται πέμπτη ή παρασκευή.


κατηγορία κορασίδων α':
 
κατηγορία κορασίδων β':

κατηγορία παγκορασίδων α':

τα πρωταθλήματα στις παραπάνω αναφερόμενες κατηγορίες, προτείνεται να διεξαχθούν με το φετινό επιτυχημένο σύστημα διοργάνωσης.

ειδικά για την κατηγορία κορασίδων α', προτείνεται επίσης η έναρξη βαθμολόγησης των σωματείων για τα 2 επόμενα χρόνια (θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και οι κατατάξεις περασμένων ετών), με σκοπό την δημιουργία στο μέλλον, 2 κατηγοριών κορασίδων 1ης και 2ης σε χωριστά πρωταθλήματα, τα οποία θα μετριάζουν τις μεγάλες διαφορές στο αγωνιστικό επίπεδο μεταξύ των σωματείων, δεν θα αποκλείουν όμως την δυνατότητα διεκδίκησης της πρόκρισης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων από τα σωματεία της 2ης κατηγορίας.
εναλλακτικά, οι κατηγορίες των κορασίδων, δύναται να συστήνονται σύμφωνα με την θέση της γυναικείας ομάδας στην αντίστοιχη κατηγορία, δηλαδή, για παράδειγμα, τα τμήματα κορασίδων των συλλόγων της Α1 και της Α2 εθνικής κατηγορίας, να αγωνίζονται στην 1η κατηγορία κορασίδων και οι υπόλοιποι σύλλογοι στην 2η, με πρόβλεψη ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων για πρόκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και από τις δύο κατηγορίες.

κατηγορία παγκορασίδων β':

προτείνεται η διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε μεγαλύτερους ομίλους με μονές αναμετρήσεις και στην συνέχεια 2η φάση με την δημιουργία 2 ομίλων κατά τα πρότυπα του γυναικείου πρωταθλήματος.
έτσι οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν με περισσότερους άλλους συλλόγους και να δώσουν περισσότερα παιχνίδια τα οποία θα συνεχίζονται όλη την αγωνιστική περίοδο ασχέτως πρόκρισης ή όχι, ενώ παράλληλα η 2η φάση θα διεξαχθεί σε 2
ομίλους με ομάδες ισάξιου ανταγωνιστικού επιπέδου.

προτείνεται επίσης η καθιέρωση κάποιων από τους κανονισμούς τους οποίους εφαρμόζει ο σύλλογός μας με ιδιαίτερη επιτυχία στο τουρνουά Δυτικών Προαστίων, τα τελευταία 5 χρόνια.
πιο συγκεκριμένα:
1. συμμετοχή έως 15 αθλητριών σε κάθε αγώνα,
2. υποχρεωτικά χαμηλό σερβίς, χωρίς καταλογισμό παράβασης για "πιαστό" σερβίς,
3. υποχρεωτικά 4:2 ή 6:0 σύστημα επίθεσης,
4. όχι συμμετοχή λίμπερο,
5. αγώνες σε 3 σετ με βαθμολογία ανά σετ,
6. 4ο σετ εκτός συναγωνισμού με υποχρεωτική συμμετοχή όσων παιδιών δεν έπαιξαν στον επίσημο αγώνα,
7. απλοποιημένο φύλο αγώνα,
8.
υποχρέωση γηπεδούχου σωματείου για μπάλες προθέρμανσης και για τις 2 ομάδες,
9. ελεύθερες αλλαγές αθλητριών,
10. ελεύθερη αρίθμηση εμφανίσεων (χωρίς τον περιορισμό 1-18), κ.α.

mini volley:

η προσπάθεια της νέας διοίκησης της Ένωσης, με την δημιουργία τοπικών ομίλων διεξαγωγής των διοργανώσεων, δείχνει την επιθυμία όλων για αλλαγές στο mini volley.

προτείνεται η συνέχιση αυτού του μοντέλου με παράλληλη αναζήτηση νέων βελτιώσεων, αλλά και η επιμήκυνση της αγωνιστικής περιόδου.

ηλικίες αθλητριών:

εξακολουθούμε να διαφωνούμε με το άνοιγμα των ηλικιών προς τα κάτω, το οποίο κατά την άποψή μας ενέχει τεράστιους κινδύνους σωματικών αλλά και ψυχικών τραυματισμών στις νεαρές αθλήτριες, καθώς επίσης και τον κίνδυνο του υπερκορεσμού και της απώλειας ταλέντων πολύ πριν την ηλικία ωρίμανσης.

αντίθετα προτείνουμε:
1. την απαγόρευση συμμετοχής παγκορασίδων στα γυναικεία πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών,
2. επιπλέον αυτού, την απαγόρευση συμμετοχής κορασίδων στα πρωταθλήματα τουλάχιστον
της Α1 εθνικής κατηγορίας,
3. την επέκταση των ηλικιών στις νεάνιδες κατά 1 έτος, άσχετα με τους περιορισμούς της FIVB οι οποίοι θα εξακολουθούν να ισχύουν για την επιλογή στις εθνικές ομάδες, η οποία σε συνδυασμό με την αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής, πιστεύουμε ότι θα δώσει τεράστια ώθηση στα πρωταθλήματα των νεανίδων, σημαντική στήριξη στους συλλόγους που χτίζουν στις δικές τους υποδομές, αλλά και μεγάλη βοήθεια στο γυναικείο volley γενικότερα.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή και τον χρόνο σας.
Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις.

με εκτίμηση
Άμιλλα volley!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ