1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
25-06-2017 18:08

Οι ξένοι φέρνουν το πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κατέκτησε κύπελλα και Λιγκ Καπ την περασμένη τριετία, στο τέλος όμως πανηγύριζε ο ΠΑΟΚ την κατάκτηση του πρωταθλήματος και κέρδιζε τις εντυπώσεις, γιατί είχε καλύτερους ξένους, με εξαίρεση την εφετινή χρονιά, όπου έγιναν ...μαγικά στο Ρέντη.
Αν ανατρέξουμε λοιπόν στους ξένους των δυο ομάδων θα δούμε ότι το 2015 ο ΠΑΟΚ τελείωσε το πρωτάθλημα με Χιμένεθ, Γκόμεζ, Ραγκέλ, Σαφράνοβιτς και ο Ολυμπιακός με Κόϊστρα(αντικατέστησε τον Κλαρκ), Γιούρισιτς, Ντιάτσκοφ και απ ότι καταλαβαίνετε η διαφορά ήταν συντριπτική.

Την επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός άλλαξε όλους τους ξένους, με τους Έγκλεσκλανς, Τσουκ, Όγκουρτσακ, Σπίνου, που ήταν χρυσές μετριότητες και δεν έφτασε ούτε στον τελικό, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει με τους Χιμένεθ, Σεπέδα, Λη Γιαμπλόνσκι.

Η εφετινή χρονιά εξάλλου, πρέπει να μελετηθεί από τους ειδικούς του βόλει, καθώς ο Ολυμπιακός έπαιξε στους τελικούς με τους Αγκάμεζ, Νταφ, Κόστα, Τσούπκοβιτς και ο ΠΑΟΚ με τους Ντάντε, Σαφράνοβιτς και πήρε περίπατο τον πέμπτο τελικό στο Ρέντη, όπου προηγήθηκε 21-6 στο τέταρτο σετ, στην πιο ντροπιαστική ήττα στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Αν επομένως εξαιρέσουμε τον Αγκάμεζ που κόστισε ένα καρό λεφτά, άσχετα αν στον πέμπτο τελικό ο Σακόγλου ήταν ανώτερος του(!), ο ΠΑΟΚ έκανε καλύτερες επιλογές, ενώ οι καλές επιδόσεις του Τσούπκοβιτς στο Λιγκ Καπ και στο Κύπελλο αργότερα, ξεγέλασαν τους ιθύνοντες και τον Μπόσκαν, αλλά στους κρίσιμους τελικούς ο Σέρβος υστέρησε σημαντικά σε όλους τους τομείς.

Οι επιλογές των ξένων είναι το παν, αλλά και η ομοιογένεια, καθώς στον Ολυμπιακό ο μόνος που έπαιξε και τις τρεις χρονιές ήταν ο Μενέλαος Κοκκινάκης, ενώ στο φετινό μεταγραφικό παζάρι ο ΠΑΟΚ απλά κράτησε τον αρχηγό Σαφράνοβιτς, απέκτησε τον πασαδόρο Βαλκίερς, που είναι απλά συμπαθητικός, ενώ το ερωτηματικό είναι ο διαγώνιος, καθώς ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι ο Γκόμεζ θα είναι ετοιμοπόλεμος και πάνω απ όλα αποτελεσματικός.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, η απόκτηση του δίμετρου Ολλανδού Γερούν Ραούβερντινκ δείχνει διάθεση αλλαγής μεταγραφικής πολιτικής, αφού μετά την ανόητη επιμονή σε ανατολικοευρωπαίους στρέφεται στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης, τόσο σε παίκτες, όσο και σε προπονητή.




Οι ξένοι

2018

ΠΑΟΚ: Βαλκίερς, Σαφράνοβιτς, Γκόμεζ(;)

Ολυμπιακός: Ράουβερντινκ

2017

ΠΑΟΚ: Πέτκοβιτς, Στάροβιτς, Σαφράνοβιτς, Νταντε

Ολυμπιακός: Αγκάμεζ, Κόστα, Νταφ, Τσούπκοβιτς

2016

ΠΑΟΚ: Χιμένεθ, Σεπέδα, Γιαμπλόνσκι, Λη

Ολυμπιακός: Έγκλεσκαλνς, Τσουκ, Όγκουρτσακ, Σπίνου

2015

ΠΑΟΚ: Χιμένεθ, Γκόμεζ, Ραγκέλ, Σαφράνοβιτς

Ολυμπιακός: Γιούρισιτς, Ντιάτσκοφ, Κόϊστρα


ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ