1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-09-2016 14:24

Δρίκος: «Η ανάγκη να φτάσουμε εκεί που μπορούμε και οι περιπτώσεις Φιλίποφ, Κοκκινάκη»

Αποστολή στην Κοζάνη: Τίμος Αθανασόπουλος

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνέντευξη Τύπου των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, παρουσία του Ομοσπονδιακού τεχνικού Σωτήρη Δρίκου, του αρχηγού Δημήτρη Τζούριτς και εκπρόσωπων των διοργανωτών. Ο Σωτήρης Δρίκος μίλησε για την προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Μάιο με το Παγκόσμιο Λιγκ, έθεσε ως στόχο την επιστροφή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ανέλυσε τους αντιπάλους της Εθνικής. Παράλληλα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός πήρε θέση στα ζητήματα που δημιουργήθηκαν με τις περιπτώσεις των Φιλίποφ, Κοκκινάκη.
«Τα ευχαριστήρια συνηθίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά στη δικιά μας κατάσταση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Πρώτα απ'όλα στην ευρύτερη περιοχή, στον Δήμο Κοζάνης, προς την ΔΕΗ που μας στήριξαν υλικά και ηθικά αυτό το καλοκαίρι. Είναι μέσα στην καρδιά μας και εκπροσωπώ όλη την ομάδα, το σταφ και την Ομοσπονδία γιατί χωρίς την στήριξη τους τα πράγματα θα ήταν ακόμα δυσκολότερα απ'ότι ήδη είναι. Η αγάπη αυτού του απλού ανώνυμου κόσμου, είναι πραγματικά για μας καύσιμο, κινητήριος δύναμη για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Μας δίνει το μέτρο της αναγνώρισης της δύσκολης και μεγάλης προσπάθειας που κάνουν οι αθλητές αυτό το καλοκαίρι».

Για την προετοιμασία: «Προετοιμασία χωρίς προπονητικό γήπεδο είναι δύσκολη και κοστοβόρα. Κάνουμε προπόνηση κάποιες φορές σε γήπεδα που είναι στο όριο για να είναι κατάλληλα για αγώνες αυτού του επιπέδου, χρησιμοποιούμε πολλές φορές προσωπικές γνωριμίες ώστε να λύνονται μικρά προβλήματα και να μπορούμε οι συνθήκες λειτουργίας προς τους αθλητές να είναι κοντά σε κάποιο αναγνωρισμένο επίπεδο επαγγελματισμού. Λειτουργούμε πολλές φορές όλοι μας με το συναίσθημα και δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε στους αγώνες είναι να ελέχξουμε αυτό το συναίσθημα. Θα ήθελα για αυτούς τους λόγους να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές της ομάδας που ήταν μαζί μας από τον Μάιο. Με την γνωστή μιζέρια που μας διακρίνει, την εσωστρέφεια η επιτυχία του Παγκόσμιο λιγκ υποτιμήθηκε και νομίζω πως με τις συνθήκες που έγινε, ήταν μία κατάκτηση σημαντική με την συμμετοχή της Ελλάδας και στο επόμενο Παγκόσμιο Λιγκ. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλο το σταφ της ομάδας γιατί η προσπάθεια που κάνουν είναι στο όριο του επαγγελματισμού και του εθελοντισμού.

Για τους αντιπάλους: «Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017. Το Βέλγιο είναι μία ομάδα της πρώτης ταχύτητας τους Παγκόσμιου βόλεϊ. Καταλαβαίνετε τι εμπειρίες δίνουν αυτοί οι αγώνες στους αθλητές του και είναι το μεγάλο φαβορί σε αυτό τον όμιλο. Είναι γνωστό σε μας ότι το Βέλγιο αντιμετωπίζει 1-2 προβλήματα τραυματισμών που είναι θετικό για μας. Ο τεχνικός του Βελγίου σε συνέντευξη του είπε ότι αναλογιζόμενος τις απουσίες του και τις δικές μας τόνισε πως θα πάρουν την 1η θέση. Βάλαμε να παίξουμε τον πρώτο αγώνα με το Βέλγιο, ώστε να τους περιορίσουμε το διάστημα της προσαρμογής τους στο μέρος, στο γήπεδο, στο κλίμα. Είναι το ματς που θέλουμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, να δούμε που φτάνουμε.

Η Ουκρανία θεωρώ ότι είναι ο άγνωστος Χ. Είναι μία χώρα με μεγάλη παράδοση, σπουδαίοι αθλητές έχουν βγει, έχει μεγάλη σχολή με παράδειγμα το Ευρωπαϊκό Εφήβων που κατέκτησε τη 2η θέση. Οι αγωνιστικές δυνατότητες των αθλητών είναι υψηλού επιπέδου. Δεν είναι η τρίτη ομάδα του ομίλου, θα διεκδικήσει την πρόκριση.

Η Μολδαβία είναι μία ομάδα που προκρίθηκε από την προπροκριματική φάση. Έρχεται εδώ πέρα ήδη πετυχημένη δεν έχει τίποτα να χάσει. Έχει μία αθλητική κουλτούρα, όχι τόσο στο βόλεϊ αλλά δεν παύει να είναι μία ομάδα που είναι ισχυρή. Τα παιχνίδια είναι και τα 3 δύσκολα, δεν υπάρχει κακή Εθνική.

Αν νιώθει την πίεση, δεδομένου ότι η Εθνική έχει να πάει σε Ευρωπαϊκό από το 2009: «Πέρα από την πίεση, αυτό που νιώθουμε παραπάνω είναι η δική μας ανάγκη να φτάσουμε εκεί που μπορούμε και υποσκελίζει την πίεση, που είναι πίεση αγάπης. Δεν είναι από την κριτική που ασκείται σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος.

Για τις περιπτώσεις των Φιλίποφ, Κοκκινάκη: «Θέλω να ξεκαθαρίσω από την μεριά μας, έχει δειχθεί η μέγιστη κατανόηση σε όλα τα προβλήματα των αθλητών και ειδικά στα θέματα υγείας. Έχουμε προσπαθήσει με τα μέσα που διαθέτουμε να έχουμε μία πολύ καλή προπονητική, ιατρική υποστήριξη. Για το θέμα του Ντίμα δεν μπορώ να κάνω κριτική αν ήρθε και έφυγε, δεν είναi δική μου θέση να κρίνω τι πρέπει να γίνει. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι παρόμοια προβλήματα με μας αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες. Έχει να κάνει και με την περίοδο που γίνεται η διοργάνωση, ένας επαγγελματίας αθλητής που έχει ένα συγκεκριμένο συμβόλαιο με σύλλογο που θα το εισπράξει μόνο αν είναι υγιής και προκαλούν φοβίες στους αθλητές που δεν τους επιτρέπει να κάνουν την υπέρβαση. Δεν ξέρω αν εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες και οι προσπάθειες να είμαστε εδώ πλήρεις και δεν μπορώ να το μετρήσω εγώ. Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα συγκεκριμένο πρόβλημα όλων των σπορ, οι σχέσεις μεταξύ Εθνικών ομάδων και συλλόγων. Να τονιστεί η προσέλευση όλων των αθλητών, που είναι ουσιαστικά για 5 περίπου μήνες μαζεμένοι κάτω από αυτές τις συνθήκες που σας ανέλυσα νωρίτερα και αυτό δίνει και το μέτρο του πόσο οι παρόντες αγαπούν και πιστεύουν τον θεσμό της Εθνικής ομάδας.

Για τον Κοκκινάκη, είχα μία επικοινωνία μαζί του λόγω των προβλημάτων του Ανέστη Δαλακούρα που τέθηκε εκτός. Θα έλεγα ότι είχα μία επικοινωνία μαζί του επιστράτευσης, ο Μένιος είχε διαφορετική άποψη, δεν θέλησε να είναι παρών και κλήθηκε τελικά ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Για την περίπτωση του Μαΐου η δουλειά του προπονητή είναι να αξιολογεί τους αθλητές. Όταν μία ομάδα θα πρέπει να κάνει προπονήσεις για περίπου 4 μήνες, είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να έχεις διαδικασίες ή αθλητές που να μπορούν να τονώσουν τον ανταγωνισμό των αθλητών μεταξύ τους. Είναι δύσκολο για ένα προπονητικό ρόστερ να έχει αθλητές που έχουν συγκεκριμένες αδυναμίες γιατί αυτού του είδους προπόνηση δεν βοηθάει τους ανταγωνιστές. Η αξιολόγηση που γίνεται δεν είναι μόνο στο συνολικό προφίλ των αθλητών, αλλά πως η χημεία ενός ρόστερ, θα είναι σημαντική και θα προάγει τον ανταγωνισμό μέσα στην ομάδα. Επειδή θεώρησα σημαντικό να βλέπω την προοπτική των πραγμάτων και επειδή η δεξιότητες του Μενέλαου έχουν να κάνει με την πίσω ζώνη, του κάναμε μία πρόταση να δοκιμάσει να αγωνιστεί ως λίμπερο, θεωρώντας ότι δεν είχε τίποτα να χάσει. Δεν θέλησε και είναι δικαίωμα του κάθε αθλητή, να επιλέγει δηλαδή σε ποια θέση θέλει να σταδιοδρομήσει. Το ζητούμενο για μένα είναι ότι σε μία διαδικασία επιστράτευσης, δεν θέλησε να βοηθήσει».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ