1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
24-08-2016 20:07

Μελισσουργός: «Οι θέσεις μας είναι σταθερές και επίκαιρες»

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Γιώργος Μελισσουργός ηγήθηκε της παράταξης «Volley 2012». Μια τετραετία αργότερα η ίδια παράταξη, με τον ίδιο επικεφαλής, θα διεκδικήσει και πάλι την ψήφο των σωματείων στις επικείμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου στοχεύοντας στην προεδρία της Ομοσπονδίας, προκειμένου, όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, να αλλάξει σελίδα το ελληνικό βόλεϊ. Που εδράζει την πίστη του για επιτυχία; Στο επιτελείο που τον πλαισιώνει, καθώς, όπως αναφέρει, τα στελέχη του δεν είναι μόνο ικανά αλλά και εξειδικευμένα στους τομείς τους.

-Υποψήφιος το 2012, υποψήφιος και το 2016. Ποιο είναι το κίνητρο που σας ώθησε να εμπλακείτε εκ νέου σε μια εκλογική διαδικασία;

«Θεωρώ ότι το 2012, μέσα στις απαράδεκτες συνθήκες και τις αναρίθμητες αθέμιτες εκλογικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν, κάναμε μια πολύ καλή παρουσία και πήραμε το 35% των ψήφων. Όσοι μας υποστήριξαν αντιμετωπίστηκαν με εκδικητικότητα, λάσπη και απειλές, πράγματα διόλου φυσιολογικά. Έχουμε δικαιωθεί σε όλα όσα λέγαμε και το πρώην δίδυμο Μαυρομάτη-Ψαρουδάκη είναι πλέον αντίπαλοι, χωρίς καλά-καλά να εξηγήσουν στον κόσμο του βόλεϊ, αλλά και στους δικούς τους οπαδούς, τι πραγματικά συνέβη. Πολλά ακούγονται, αλλά κανείς δεν βγαίνει να μιλήσει ανοιχτά. Το γεγονός είναι ότι από αυτά που είχαν υποσχεθεί δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Αντίθετα, οι δικές μας θέσεις είναι σταθερές και πιο επίκαιρες από ποτέ. Όλα αυτά τα χρόνια η αγωνία των σωματείων, που όμως δεν τολμούσαν να την εκφράσουν ανοιχτά, με ώθησε να μην εγκαταλείψω την προσπάθεια κι έτσι είμαι και πάλι εδώ, για να βοηθήσω όπως μπορώ το άθλημά μας μέσα από μια διοικητική θέση».

-Θα πάτε μέχρι τέλους μόνος στις εκλογές ή εξετάζετε το ενδεχόμενο κάποιας συνεργασίας;

«Και τα δυο. Και θα πάμε μέχρι τέλους μόνοι βάσει των αρχών και αξιών μας και είμαι θετικός σε συνεργασίες. Αλλά ακόμη δεν υπάρχει μια πειστική πρόταση. Είμαστε οι μόνοι που κάναμε πρόσκληση για ένα οικουμενικό σχήμα και δεν είδαμε καμία απολύτως ανταπόκριση. Θα έλεγα ότι ο λόγος των άλλων υποψηφίων είναι προσχηματικός και κανείς δεν ζητάει πραγματικά συνεργασία, ενδιαφέρονται μόνο για διμερείς συμφωνίες προκειμένου να διατηρήσουν καρέκλες και όχι πραγματικά για συνεργασίες που θα είχαν γνώμονα το καλό του βόλεϊ, την συμμετοχή των ικανότερων και την τοποθέτηση του κάθε κατάλληλου ανθρώπου στην αντίστοιχη θέση που του ταιριάζει».

-Μπορείτε να περιγράψετε την κατάσταση, στην οποία εκτιμάτε ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή το ελληνικό βόλεϊ;

«Πως θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι χειρότερα; Οι άλλες ομοσπονδίες κρατούν τα αθλήματά τους αξιοπρεπέστατα μέσα στην κρίση, ενώ το βόλεϊ έχει σχεδόν μηδενικές επιτυχίες και το μπιτς βόλεϊ μετά από 20 χρόνια απουσίασε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δυστυχώς είναι απογοητευτική η εικόνα και των δυο αθλημάτων και αυτό μας θλίβει ιδιαίτερα. Τα τελευταία έξι χρόνια οι άνθρωποι που τώρα απαρτίζουν τις δύο από τις τέσσερις παρατάξεις που διεκδικούν τη συμμετοχή τους στη νέα διοίκηση, έχουν οδηγήσει, με αντικειμενικά κριτήρια, το βόλεϊ στην πλήρη απαξίωση εντός και εκτός της χώρας».

-Τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει στον οικονομικό τομέα εν μέσω της κρίσης που διέρχεται η χώρα; Μπορούσαν να είναι πιο «συμπαθητικά» τα δεδομένα;

«Σαφέστατα ναι! Δεν είναι τα οικονομικά, αλλά η διοικητική ικανότητα το πρωτεύον σε κάθε οργανισμό και φορέα. Τα άσχημα οικονομικά ισχύουν για όλους, αλλά μόνο το βόλεϊ πάει τόσο χάλια. Και είναι δεδομένο ότι στα χάλια αυτά είναι συνυπεύθυνες και οι δυο παρατάξεις του πρώην διδύμου Μαυρομάτη-Ψαρουδάκη, που σήμερα μας μιλούν για το καινούριο. Και οι δυο αντιπροσωπεύουν κάτι όχι μόνο παλιό αλλά δυστυχώς και απολύτως δοκιμασμένο και αποτυχημένο. Μακάρι να είχαν απαλλάξει μόνοι τους το άθλημα από τους εαυτούς τους. Δυστυχώς δίνουν και οι δύο τη μάχη τους, όχι για το βόλεϊ αλλά για τη διατήρηση της καρέκλας. Για τη βελτίωση δεν απαιτούνται μόνο χρήματα, αλλά και μεράκι και γνώση και δημιουργικότητα και πρωτοποριακές ιδέες που δεν κοστίζουν πάντα. Αρκεί να γίνονται οι κινήσεις αυτές με μοναδικό στόχο τη συνολική βελτίωση του αθλήματος και όχι τα εκλογικά ανταλλάγματα σε ατομικό επίπεδο».

-Ποια είναι τα επιχειρήματά σας έναντι του εκλογικού σώματος;

«Ότι ήρθε η ώρα η Ομοσπονδία να αλλάξει σελίδα. Δεν λέμε ότι είμαστε μάγοι, αλλά σίγουρα έχουμε περισσότερη αγάπη για το άθλημα και μεγαλύτερες αποδεδειγμένα ικανότητες από τους απερχόμενους διοικούντες. Δεν το λέμε εμείς αλλά τα σωματεία που μιλάμε, ότι είμαστε άφθαρτοι, καθαροί και ικανότεροι κάθε άλλου να φέρουμε τις αλλαγές που χρειάζονται, για να ξαναγεννηθεί το άθλημά μας. Εμείς λέμε ότι οι άλλοι έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει, ενώ εμείς έχουμε μία ομάδα συνεργατών στο ΄΄VOLLEY 2012΄΄, που ο καθένας είναι εξπέρ στον τομέα του και που όλοι μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και το ίδιο όραμα».

-Τέσσερις υποψήφιοι, ένας ο στόχος. Είναι άραγε, όμως, τόσο δύσκολο για την ελληνική πραγματικότητα να υπάρξει σύνθεση μέσω της συνεργασίας;

«Νομίζω τα απάντησα πιο πάνω. Η σύνθεση δεν είναι καθόλου δύσκολη, αν αφήσουν όλοι τις προσωπικές φιλοδοξίες και επιλεγούν οι κατάλληλοι άνθρωποι για τις κατάλληλες δουλειές. Αλλά δεν νομίζω ότι την επιζητούν πραγματικά οι άλλοι υποψήφιοι. Κάναμε πολύ σαφές και συγκεκριμένο κάλεσμα και δεν είδαμε καμιά ουσιαστική απάντηση. Το τραγικό είναι ότι οι άλλοι υποψήφιοι δεν προσήλθαν καν σε ένα τραπέζι για προσπάθεια εξεύρεσης τρόπου συνεργασίας, έστω και εάν στο τέλος διαφωνούσαμε. Δεν έκαναν ούτε καν αυτή την προσπάθεια. Από εκεί και πέρα οι ευθύνες τους θα είναι βαρύτατες για την τεράστια ταλαιπωρία που θα επιβάλουν στα σωματεία τους επόμενους μήνες. Και όλο αυτό, για τους προσωπικούς εγωισμούς και την ατομική στρατηγική του καθενός από τις άλλες υποψηφιότητες».

-Υπάρχουν πρόσωπα και στελέχη του χώρου που θα μπορούσαν να βγουν στο προσκήνιο και να συνεισφέρουν στο άθλημα με τη γνώση τους; Κι αν ναι, θα τα προσεγγίσετε;

«Βεβαίως. Να επισημάνουμε ότι είναι μαζί μας προσωπικότητες όπως ο Θανάσης Μαργαρίτης, η Ελένη Ζέτου, ο Αιμίλιος Γολέμης, ο Βασίλης Μανασής και πολλοί ακόμα. Και μας υποστηρίζουν πολλοί άλλοι, όπως ο Δημήτρης Γόντικας, ο Αντρέας Θεοδωρίδης, ο Γιώργος Καρατζάς και πολλοί άλλοι, που έχουν απογοητευτεί και έχουν μείνει μακριά από το άθλημα. Υπάρχουν πάρα πολλοί που, όταν δουν ότι κάτι γίνεται σωστά και υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στη διοίκηση, θα έρθουν κοντά μας και θα βοηθήσουν εθελοντικά, ο καθένας από την πλευρά του».

-Το πρόγραμμά σας;

«Το πρόγραμμά μας και οι προτάσεις μας έχουν σαν κορμό τον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση σχεδόν του συνόλου των θεμάτων που αφορούν βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ. Ταυτόχρονα, μείωση των λειτουργικών εξόδων της ΕΟΠΕ, άντληση μεγαλύτερων εσόδων με αξιοποίηση μοντέρνων εργαλείων, αλλά και ελάφρυνση των βαρών για τα σωματεία. Επίσης έχουμε μια γενική αρχή για κίνητρα και επιβραβεύσεις απέναντι σε μια λογική αυταρχισμού και απαγορεύσεων που είναι ξεπερασμένη. Θα εφαρμόσουμε μοντέρνα μοντέλα διοίκησης, όπου δεν θα γεννάται κανένα νέο χρέος και σταδιακά θα κλείνει το παλιό χρέος. Θα κάνουμε ετήσιες μικρές γενικές συνελεύσεις σε κάθε Ένωση, για να λύνονται επί τόπου όλα τα τοπικά προβλήματα. Τα μέλη του Δ.Σ. δεν θα επιβαρύνουν το κόστος της Ομοσπονδίας με περιττά έξοδα για πολλαπλά ταξιδάκια σε διάφορες διοργανώσεις, αλλά συνήθως ούτε και για τα διοικητικά συμβούλια, αφού θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της τηλεδιάσκεψης. Ο δε πρόεδρος θα παρευρίσκεται σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη, χωρίς να επιβαρύνει με ούτε ένα ευρώ την Ομοσπονδία».

-Που θα θέλατε να δείτε κάποια στιγμή το ελληνικό βόλεϊ;

«Κατ' αρχάς θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για έναν σύγχρονο μοντέρνο σχεδιασμό που θα ξαναβάλει σύντομα βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ στα μεγάλα σαλόνια. Αυτό γίνεται αν δουλέψουμε με σύστημα και αρχές και κυρίως με συνέπεια και υπομονή.

Και φυσικά με ένα εντελώς νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα γίνει από τα καλύτερα και ικανότερα μυαλά του χώρου μας, μακριά από ίντριγκες και πελατειακές σχέσεις. Σε επίπεδο συλλόγων το όραμά μας περιλαμβάνει ένα πλάνο σωτηρίας για το βόλεϊ ανδρών που καταρρέει, αλλά και αναβάθμιση της Α1 γυναικών σε επίπεδο λίγκας με τεχνοκρατικό χαρακτήρα. Και φυσικά καλύτερα πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες, με ταυτόχρονη μείωση των εξόδων των σωματείων. Το όραμά μας είναι να ξαναδούμε τις Εθνικές ομάδες σάλας και μπιτς βόλεϊ να συμμετέχουν πάλι σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

-Αν λάβετε την ψήφο εμπιστοσύνης, θα κάνετε αλλαγές στην ΕΟΠΕ και σε ποιους τομείς;

«Σχεδόν σε όλους. Κατ' αρχάς στα θέματα Καταστατικού και Αρχών Διοίκησης. Αλλά και σε όλα τα ΄΄αγωνιστικά΄΄ θέματα. Τα πρωταθλήματα, τις Εθνικές ομάδες, την ανάπτυξη και το μπιτς βόλεϊ. Μακάρι να μπορούσαμε να μιλήσουμε για κάποιους τομείς με θετικό πρόσημο. Νομίζω σχεδόν σε όλα η απερχόμενη διοίκηση μάς γύρισε πιο πίσω από εκεί που βρισκόμασταν παλαιότερα».

-Επίλογος;

«Όλα όσα έχουμε πει προηγουμένως δεν θα έχουν καμία απολύτως αξία, αν δεν διασφαλιστούν "καθαρές" διαδικασίες εκλογών.

Αυτό είναι κάτι που έχει πει ότι σε γενικές γραμμές δεσμεύεται ο κ. Μαυρομάτης. Όμως δεν αρκεί. Απευθύναμε, ως ΄΄VOLLEY 2012΄΄, δημόσια πρόσκληση προς τους υπόλοιπους επικεφαλής, για να γίνει άμεσα συνάντηση (πιστεύω ότι θα ήταν σοφό να υπάρχει και παρουσία δημοσιογράφου, έστω του υπευθύνου Τύπου της Ομοσπονδίας) μεταξύ των τεσσάρων πλευρών, προκειμένου να προσυμφωνηθούν όλες οι διαδικασίες που θα διασφαλίζουν την καθαρότητα των εκλογών. Για παράδειγμα, πρέπει να προσυμφωνηθεί η διαχείριση των ψηφοδελτίων προ των εκλογών, οι καταστάσεις με τους εκπροσώπους που τελικά θα υπογράψουν την ημέρα των εκλογών και θα ψηφίσουν, οι χρόνοι ομιλίας όλων, η διαδικασία της συνέλευσης, ώστε να είναι καθαρά εκλογική και όχι μακρά απολογιστική προβάλλοντας την απερχόμενη διοίκηση -που ούτως ή άλλως έχει διασπαστεί-, τον χρόνο έναρξης της συνέλευσης και πάρα πολλές άλλες λεπτομέρειες, χωρίς τις οποίες σωρευτικά, δεν θα εξασφαλίζεται η καθαρότητα των εκλογών και κατά συνέπεια, του αποτελέσματος. Είναι η χρυσή ευκαιρία να μπουν οι σωστές βάσεις από την αρχή, για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ξαναχτίσουμε το άθλημά μας και να το κάνουμε ισότιμο με τα άλλα προβεβλημένα αθλήματα, που έχουν τόσες διεθνείς διακρίσεις παρά την οικονομική κρίση. Και φυσικά θέλω να επαναλάβω και θα την επαναλαμβάνω μέχρι και την ημέρα των εκλογών, την έκκλησή μου προς όλα τα σωματεία της Ελλάδας, είτε μικρά είτε μεγάλα, να έρθουν οι ίδιοι οι παράγοντες που καθημερινά ματώνουν για τα σωματεία, για να ακούσουν, να κρίνουν και να μην αφήσουν την τύχη του ελληνικού βόλεϊ στα χέρια κάποιας "τυφλής" εξουσιοδότησης. Είναι μία κορυφαία διαδικασία που συμβαίνει κάθε 4 χρόνια και που μας επηρεάζει όλους και πάνω απ' όλα επηρεάζει το μέλλον του αθλήματός μας. Τέλος, θεωρώ ότι, αν θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι έναντι του αθλήματός μας, θα πρέπει όλοι να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά, ατομικά και όχι κατευθυνόμενα παραταξιακά, αυτούς που πιστεύουν με αντικειμενικά κριτήρια ότι είναι οι καταλληλότεροι να οδηγήσουν το Ελληνικό βόλεϊ εκεί που του αξίζει».



ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «VOLLEY 2012»


1. ΑΝΑΠΤΥΞΗ

-Άμεση εφαρμογή προγράμματος κινήτρων και επιβράβευσης σε Σωματεία που καλλιεργούν την ανάπτυξη, μέσω του «Ταμείου Ανάπτυξης» προερχόμενο από τα παράβολα μεταγραφών-ανανεώσεων που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς.

-Αναβάθμιση του προγράμματος «Παίζω Βόλεϊ» μέσω ουσιαστικής συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας.

-Επανασχεδιασμός όλων των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων και οργάνωση όλων των τελικών σε μορφή γιορτής.

-Επαναφορά κατηργημένων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Παμπαίδων-Παγκορασίδων και χρονική διεύρυνση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων των Ενώσεων για όλη την αγωνιστική περίοδο.



2. ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

-Άμεση εφαρμογή Εθνικού Σχεδιασμού σε δύο χρόνους: α) βραχυπρόθεσμο για αναμόρφωση των αρχών και του τρόπου λειτουργίας των Εθνικών Ομάδων και β) μακροπρόθεσμο με Εθνικούς στόχους για να επιστρέψει το ελληνικό βόλεϊ στα «μεγάλα σαλόνια».

-Ομοσπονδιακοί και Περιφερειακοί Προπονητές πλήρους απασχόλησης που θα παρακολουθούν ομάδες & προπονήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

-Συνεχής και συνεπής λειτουργία των κλιμακίων καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου (με συγκεντρωτικές Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι).

-«Υιοθεσία» Ετήσιας Προετοιμασίας ανά Εθνική Ομάδα, από διάφορους Δήμους η Φορείς.

-Ανάκτηση του «Σπιτιού του Βόλεϊ» (Κλειστό Παιανίας).

-Συνεργασία με ΕΣΑΠ και άλλους φορείς (Φίλους Εθνικών Ομάδων) για την βελτιστοποίηση των συνθηκών στην λειτουργία των Εθνικών Ομάδων.


3. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

-Δημιουργία Λίγκας Α1 Γυναικών σε συνεννόηση με τα Σωματεία.

-Αναδιάρθρωση Κατηγοριών με τήρηση και γεωγραφικών κριτηρίων.

-Πρώτο λόγο στα Σωματεία για οργανωτικά και διαχειριστικά θέματα των πρωταθλημάτων, αφού ούτως ή άλλως καλύπτουν όλα τα κόστη.


4. «ΠΛΑΝΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ

-Γενική διαπίστωση είναι ότι το βόλεϊ ανδρών φθίνει σε σημείο κρίσιμο για το μέλλον του αθλήματος (αναλογία ομάδων 1 προς 10 μεταξύ ανδρών και γυναικών!). Η Κίνηση Βόλεϊ 2012 θεωρεί ότι πρέπει άμεσα να εκπονηθεί «πλάνο σωτηρίας του βόλεϊ ανδρών» μετά από επεξεργασία προτάσεων από την Ομοσπονδία και τους φορείς του αθλήματος για άμεση εφαρμογή λύσεων.



5. BEACH VOLLEY


-Δομική αναμόρφωση-επανασχεδιασμό του Beach Volley με σύγχρονο διοικητικό μοντέλο. Βασικός στόχος η αρμονική συνύπαρξη των δύο Ολυμπιακών αθλημάτων με βασική μας θέση ότι τα δύο αθλήματα μόνον οφέλη μπορούν να έχουν το ένα από το άλλο.

-Διαχωρισμός των τομέων Εθνικών Ομάδων και Διοργανώσεων προκειμένου ο δεύτερος (διοργανώσεις) να μην επιβαρύνει τον κεντρικό προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας, αντίθετα να προσφέρει οφέλη μέσα από ένα διάφανο και αξιόπιστο μοντέλο συνεργειών με τον ιδιωτικό τομέα και σχεδιασμού νέων κερδοφόρων διοργανώσεων.

-Ανάκτηση της «χαμένης» ιδιοκτησίας και αξιοποίηση των σκεπαστών γηπέδων (ΣΕΦ, ΜΙΚΡΑ) της ΕΟΠΕ και δημιουργία και άλλων εγκαταστάσεων ώστε να καλύπτεται από τα έσοδα η ανάπτυξη του αθλήματος.

-Παροχή τεχνογνωσίας και κινήτρων για δημιουργία γηπέδων & διοργανώσεων σε κάθε μέρος της Ελλάδας.

-Εκπόνηση και πιστή εφαρμογή Νέου Εθνικού Σχεδιασμού (Εθνικές Ομάδες και Ανάπτυξη) και δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου μεταξύ των δύο Ολυμπιακών αθλημάτων (βόλεϊ-μπιτς βόλεϊ) για αξιοποίηση αθλητών με υψηλές προοπτικές και επιστροφή στις Εθνικές διακρίσεις και την διεθνή παρουσία της Ελλάδος.

-Εισαγωγή του μπιτς βόλεϊ στα Σωματεία μέσα από σύγχρονες και σαφείς προδιαγραφές, με προσδιορισμό κινήτρων και αμοιβαίων ωφελειών (για Σωματείο και άθλημα).



6. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ


-Πλήρης ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ με Ανάρτηση όλων των οικονομικών αποφάσεων στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (αντίθετα από τη σημερινή πρακτική των επιλεκτικών και καθυστερημένων αναρτήσεων) και δυνατότητα ελέγχου από τα Σωματεία, για εξάλειψη των «πελατειακών σχέσεων».

-Μακροπρόθεσμοι διακανονισμοί με όλους τους Πιστωτές / Συνεργάτες / Διαιτητές για ανάκτηση της αξιοπιστίας της ΕΟΠΕ.

-Κεντρική συμφωνία για προμήθεια Αθλητικού Υλικού και εξοπλισμού, καθώς και για το κόστος μετακινήσεων, προκειμένου να έχουν προνομιακές τιμές τα Σωματεία.

-Πρωτοποριακό πρόγραμμα κάλυψης μετακινήσεων σε σωματεία με αντικειμενικά κριτήρια.

-Αξιοποίηση εργαλείων προβολής και marketing για βελτίωση της εικόνας του αθλήματος, και προσέλκυσης νέων μεγάλων χορηγών. Στόχος ο διπλασιασμός του σημερινού σχετικού εσόδου από τις χορηγίες.



7. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

-Αλλαγή καταστατικού με θέσπιση Απλής Αναλογικής και κατάργηση του 50% +1 προς αποφυγή επαναληπτικών εκλογικών διαδικασιών.

-Μέγιστο όριο 2 συνεχόμενες θητείες Προέδρου.

-Μείωση των μελών του ΔΣ από 21 σε 15.

-Κατάργηση της λίστας αναπληρωματικών και εκλογή των αμέσως επόμενων σε αριθμό ψήφων.

-Αλλαγή καθεστώτος εξουσιοδοτήσεων προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι γνωστές πρακτικές που προσβάλουν το άθλημα.

-Ετήσιες μίνι Γενικές Συνελεύσεις στην έδρα κάθε Ενωσης για όλα τα τοπικά θέματα.

-Μεγάλες διοργανώσεις στην Περιφέρεια.

-Αξιοπιστία στις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ ΕΟΠΕ και Ενώσεων - Τοπικών Επιτροπών.

-Περιορισμός ταξιδιών μελών του Δ.Σ. και χρήση τεχνολογίας προκειμένου να εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι από τα λειτουργικά έξοδα.

-Τιμωρίες και απαγορεύσεις δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην ανάπτυξη του αθλήματος. Αντίθετα θα υιοθετηθούν Κίνητρα και Επιβραβεύσεις.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ)

2 σχόλια

  • Comment Link ΓΗΠΕΔΟΓΑΤΟΣ Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 15:41 posted by ΓΗΠΕΔΟΓΑΤΟΣ

    Επιτελους κυριε Μελισουργε φτανει πια δεν ειστε αναμαρτητος και σεις εισασταν διοικηση στην ομοσπονδια και διαχειριστικατε πολλα χρηματα με αρνητικα αποτελεσματα.ΜΗΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ

  • Comment Link Αιχμηρος2 Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 14:52 posted by Αιχμηρος2

    Κ.Γιωργο μπορείτε να μας πείτε τη έγινε μετά την επιτυχία της εθνικής ανδρών στην Σμύρνη και παραιτήθηκαν οι προπονητές;

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ