1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-08-2016 15:49

Δακρυσμένο «αντίο» από τον τεράστιο Τετιούκιν

Με δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον μικρό τελικό με τις ΗΠΑ ο μεγάλος Σεργκέι Τετιούκιν, αρχηγός της Ρωσίας και σημαιοφόρος της στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Πονάει πολύ είναι η αλήθεια». Με αυτή την πρόταση ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Τετιούκιν μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης στο Ρίο. Λίγο έλειψε ο 40χρονος ακραίος να μείνει στην ιστορία σε περίπτωση κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου, καθώς θα γινόταν ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που φτάνει τα 5 Ολυμπιακά μετάλλια.

Στο παλμαρέ του έχει ένα ασημένιο στο Σίδνεϊ, δύο χάλκινα στην Αθήνα και στο Πεκίνο και ένα χρυσό στο Λονδίνο. Ο ίδιος απέφυγε να μιλήσει για το μέλλον του όταν ρωτήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ας μιλήσουμε για την ομάδα και μόνο, δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για μένα».

Ο Τετιούκιν παραμένει ωστόσο μέλος ενός πολύ κλειστού κλαμπ. Μόνο 3 άλλοι παίκτες στην Ολυμπιακή ιστορία έχουν κερδίσει 4 μετάλλια και είναι η Κουβανή Άνα Φερνάντεζ (χρυσό το 1992, 1996 και 2000 και χάλκινο το 2004), ο Ιταλός Σαμουέλε Πάπι (ασημένιο το 1996 και το 2004, χάλκινο το 2000 και το 2012) και η Ίννα Ρίσκαλ με την τότε Σοβιετική Ένωση (χρυσό το 1968 και το 1972, ασημένιο το 1964 και το 1976).

Αν και δεν αποκάλυψε τις σκέψεις του, όλα δείχνουν ότι ο Τετιούκιν μετά από μία καριέρα 20 χρόνων θα βάλει τέλος. Πριν αποχωρήσει από την αίθουσα κατέληξε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα. Είναι εξαιρετικοί όλοι τους και είμαι σίγουρος ότι το μέλλον θα είναι λαμπρό για την Ρωσία».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ