1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-08-2017 19:00

Οι Εθνικές θα δουλέψουν και τον Γενάρη

Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής των προκριματικών του Ευρωβόλεϊ, αφού η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία σκέφτεται να καταργήσει τους ομίλους, για να βγουν οι ομάδες των τελικών, μέσω εντός και εκτός έδρας παιχνιδιών, κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων.



Με τη λογική ότι κάποιες χώρες δεν μπορούν να διοργανώσουν ομίλους, λόγω οικονομικής στενότητας και οι φίλαθλοι τους δεν μπορούν να δουν δια ζώσης τις εθνικές ομάδες, αλλάζει το σύστημα πρόκρισης. Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή στο νέο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θ χωρισθούν σε ομίλους των τεσσάρων, αλλά θα παίξουν τα έξι παιχνίδια τους εντός και εκτός έδρας.

Το πρωτάθλημα ανδρών του 2019, για παράδειγμα θα γίνει σε 4 χώρες, Σλοβενία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία και στα τελικά θα περάσουν οι διοργανωτές, συν τις 8 πρώτες ομάδες της ευρωπαϊκής κατάταξης. Αφού φύγουν επομένως οι 12 κορυφαίες , οι υπόλοιπες θα μοιρασθούν σε ομίλους για να διεκδικήσουν τα εναπομείναντα 12 εισιτήρια, καθώς οι τελικοί θα γίνουν με 24 ομάδες.

Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα έχει μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσει τη συμμετοχή της σε Ευρωβόλει, μετά από πολλά χρόνια, ενώ τα ματς θα γίνουν δυο (εντός-εκτός) τον Ιανουάριο 2018, δύο τον Αύγουστο 2018 και δύο τον Ιανουάριο 2019. Γι αυτό το λόγο πρέπει να προβλεφθεί διακοπή των πρωταθλημάτων, μίνι προετοιμασία και ερχομός των παικτών από το εξωτερικό, που δεν θα μπορούν πλέον να επικαλεστούν τραυματισμούς, καθώς θα αγωνίζονται κανονικά στις ομάδες τους.



 

ΠΗΓΗ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ