1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-04-2017 19:55

Ανατροπή και πρόκριση στο τελικό τουρνουά ανόδου η Κόρινθος

Πραγματοποιώντας μεγάλη ανατροπή από το 0-2, η Κόρινθος νίκησε στο τάι μπρέικ τον ΑΟ Λαμίας και με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο κλειστό της Νεάπολης Λάρισας προκρίθηκε πανηγυρικά στο τελικό τουρνουά ανόδου στην Α1 Γυναικών.

Στον πρώτο αγώνα της 3ης αγωνιστικής του Ειδικού τουρνουά του Β’ ομίλου που διεξάγεται στο ΕΑΚ Νεάπολης στη Λάρισα, η Λαμία ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο η Κόρινθος επέστρεψε και πήρε τη νίκη στο τάι μπρέικ.

Μ’ αυτό το αποτέλεσμα όμως ευνοήθηκε και η ΧΑΝΘ (αυτή την ώρα αντιμετωπίζει τον Ναύαρχο Βότση) που είναι η δεύτερη ομάδα που προκρίθηκε στο τελικό τουρνουά καθώς ακόμη κι αν χάσει με 3-0 ισοβαθμεί με 4 βαθμούς με την Λαμία την οποία είχε κερδίσει με 3-1 στην πρεμιέρα του τουρνουά.

Τα σετ: 2-3 (25-21, 27-25, 11-25, 22-25, 9-15)

ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ 2013 (Αγγέλης): Σαββίδου, Ζαχαρή, Οικονομάκη, Βαΐτσα, Κόλλια, Νικολίτσα, Κόντρα-λ / Κακάβά, Τσιλαλή, Γαλανού
ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Μπούκουρας): Παναγοπούλου, Αλατζάκη, Κωστάμη, Βακάλογλου, Μπίσκου, Τομαρά, Μπούκουρα-λ / Μαργαρίτη-λ, Χατζησοφρωνίου, Δημητριάδη, Δημητροπούλου

Η βαθμολογία
1.ΑΣΠ Κόρινθος 7 (9-4)
2.ΧΑΝΘ 4 (5-4)
3.ΑΟ Λαμίας 4 (6-6)
4.Ν. Βότσης 0 (0-6)

6 σχόλια

  • Comment Link Αθηναιος Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 04:08 posted by Αθηναιος

    Παιδιά μην γινόμαστε εμπαθείς.Οταν μία ομάδα μετά από διαδικασία αγώνων επιτυγχάνει κάτι αξίζει συγχαρητήρια και μόνο.Τα υπόλοιπα στην άκρη.Το άθλημα ανεβαίνει μόνο όταν υπάρχουν και δυνατές περιφερειακές ομάδες.Το ότι τα γήπεδα της περιφερειας γεμίζουν είναι απόλυτα φυσιολογικό διότι υπάρχουν και πολυ λιγωτερες δραστηριωτητες σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα.Συγχαρητηρια σε όσους τελικά καταφέρουν στη Λαμία να κερδισουν την άνοδο στην Α1,και μακάρι ανάμεσα τους να είναι και ή Κορινθος.Αρκει βέβαια αυτοί που γεμίζουν το γήπεδο να βάζουν το χέρι στη τσεπη,ωστε να κάνουν αξιοπρεπη πορεία και να μην καταντανε σάκκος του μποξ.

  • Comment Link Volleyfan Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 13:20 posted by Volleyfan

    Το αν γεμιζεις το γηπεδο τι σχεση εχει με τα παραπονα της Κορινθου για τους ομιλους και με την ομαδα σαν ροστερ; αν θελατε να μην ασχολιοταν κανεις μαζι σας και να μην ελεγε αληθειες να μην βγαινατε καθε τρεις και λιγο στο προσκηνιο. Κανεις δεν αμφισβητει την προσπαθεια των παιχτριων προς θεου. Αν τα εξοδα φετος ηταν πολλα στην Α1 εχετε καταλαβει ποσα θα ειναι; και επισης ειναι δυνατο να συγκρινεις φιλικα με επισημα παιχνιδια και ειδικα τετοιας βαρυτητας; και εσεις χασατε απο τον Μεσσηνιακο στο κυπελλο αρα ο 5ος του 1ου υποομιλου ειναι καλυτερος απο ομαδα που διεκδικει ανοδο στην Α1?!?!?

  • Comment Link Κουλόπουλος Γιάννης Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 11:13 posted by Κουλόπουλος Γιάννης

    Η δημιουργία της Preleague (αν γίνει) θα δώσει την απάντηση στην παρατήρηση του Vipus.

    Σταδιακά λοιπόν σε 1-2 αγωνιστικές περιόδους όσες ομάδες δεν αντέχουν στον αυξημένο ανταγωνισμό θα περιοριστούν να παίζουν σε μία τοπικού χαρακτήρα και λιγότερο ανταγωνιστική Α2. Στην Preleague θα παίζουν κυρίως Αθηναϊκές ομάδες, 2-3 από την Θεσσαλονίκη και ίσως κάποια επαρχιακή. Τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με την ελκυστικότητα μιας τέτοιας εξέλιξης πολλά. Υπεύθυνες για την απάντηση οι ομάδες που θα ψηφίσουν ναι ή όχι.

    Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πέραν του αρνητικού αντίκτυπου που θα έχει στην περιφερειακή ανάπτυξη του αθλήματος οι ίδιες οι ομάδες δεν θα αντέξουν οικονομικά την Preleague (αυξημένο κόστος μετακινήσεων και συμβατικών υποχρεώσεων - εκτός κι αν το πληρώνω 3-4 μήνες και χρωστάω τους υπόλοιπους επεκταθεί κι εδώ). Άρα υπό τις παρούσες συνθήκες το βλέπω δύσκολο.

    Πιθανότερο βλέπω ένα σενάριο που ακούγεται για την δημιουργία 2 ομίλων Α2 (Βορρά-Νότου) ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός. Σε κάθε περιπτωση αυτή είναι μια κομβική απόφαση για την νέα διοίκηση και θα σηματοδοτήσει εν πολλοίς την πορεία της.

    Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την φετινή τους πορεία και καλή δύναμη στα υπόλοιπα παιχνίδια.

  • Comment Link Vιρus Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 10:06 posted by Vιρus

    Αναφέρεσαι στο αποτελεσμα ενος φιλικου όπου τα φιλικά είναι για τους προπονητές και όχι για το αποτέλεσμα. Λες ότι η Κόρινθος κέρδισε την Πετρούπολη σε ένα φιλικό. Ελπίζω να μην υπονοείς κάποιο άλμα λογικής με αυτή την επισήμανση, βάζοντας κάτω συνολικά τα επίσημα αποτελέσματα της πετρούπολης.

    Το ότι βόλεϊ δεν (πρέπει να) είναι μόνο η Αθήνα (λες και η Κόρινθος που απέχει μόλις μία ώρα από αυτή δεν είναι "Αθήνα") το δέχομαι αλλά το θέμα είναι να υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια. Αν π.χ. οι 12 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος είναι μονο Αθηναϊκές ας παίξουν αυτές Α1, αν είναι μόνο από Θεσσαλονίκη ας παίξουν αυτές, δυστυχώς τα μεγέθη της Ελλάδας είναι τέτοια που δεν ευνοούν αντιπροσωπευτικότητα και αποκέντρωση από κάθε περιοχή (για να μη μπούμε στη διαδικασία να εξετάσουμε τα τοπικά Αθηνας, Πειραια και Θεσσαλονίκης σε σχέση με τα υπόλοιπα τοπικά και πόσες αξιόλογες ομάδες μένουν έξω για χάρα της αντιπροσωπευτικότητας).

    Και η πραγματικότητα είναι ότι συμμετείχατε σε ένα αγωνιστικό σύστημα που το αφόριζε (δικαίως ή αδίκως) η διοίκηση της Κορίνθου, αλλά τελικά την ευνόησε αγωνιστικά και είναι έντιμο να το παραδεχτεί τουλάχιστον η ίδια η διοίκηση (φυσικά και είναι άδικο το ότι ξαφνικά μαζί με τον Απόλλωνα Πάτρας βρέθηκαν να κάνουν παλαβές χιλιομετρικές αποστάσεις, την ίδια στιγμή που ολες οι Αθηναϊκές δεν είχαν ταξίδια με πλοιο ή αεροπλάνα-κάτι βέβαια που εξισοροπείται με τα budget που χρειάστηκε να φτιάξουν για να έχουν ανταγωνιστικά ρόστερ).

    Το ότι ένα σωματείο έχει καλή οργάνωση και ότι γεμίζει το γήπεδο του είναι σαφώς ευχάριστο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί αυτόματα με αγωνιστικούς όρους ότι πρέπει να είναι στις υψηλότερες κατηγορίες. Είναι μια παράμετρος σημαντική αλλά μέχρι εκεί (ναι στην Ευρώπη η πληρότητα του γηπέδου είναι κριτήριο προόδου αλλά μην το φτάσουμε εκεί το θέμα διότι θα πρέπει να μπουν και πολλά άλλα κριτήρια και θα χαθεί η μπάλα).

    Η πιθανή δημιουργία της PreLeague θα περιορίσει αυτές τις αδικίες και ανισότητες και μάκαρι να μείνουν οι ομάδες που πραγματικά αξίζουν.

    Σου εύχομαι αγαπητέ ως φίλαθλος της Κορίνθου που δηλώνεις να συνεχίζεις να αγαπάς το βόλεϊ και να υποστηρίζεις την ομάδα σου σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεσαι.

  • Comment Link Yiannis Nik. Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 14:02 posted by Yiannis Nik.

    Καταρχάς καλησπέρα,απο οτι καταλαβες η Κόρινθος ηταν η καλυτερη ομάδα απο τις 20 συνολικα των 2 βορειων ομίλων!Εξ αρχής ήταν στα φαβορί για άνοδο,το στάδιο ήταν καθε κυριακή φούλ απο κόσμο που ομάδες που προανεφερες και πρωταγωνιστουν παιζουν σε αδειο γήπεδο,εχει κερδισει σε φιλικα που εκανε και την πετρουπολη που ανεφερες με 3-1,η οργάνωση της ομάδας είναι υγιής,θα πρέπει να σεβαστείς οτι το σύστημα ετσι είναι και βγαίνουν οι ομάδες των μπαράζ,να σου θυμίσω πως περυσι βγηκαμε 3οι στον αθηναικό υποόμιλο και χασαμε τα μπαραζ για 1 βαθμο απο τον μεσσηνιακό και το βολλευ αγαπημενε δεν ειναι μονο η αθήνα!καλη συνεχεια και ευχομαι να γεμισεις και εσυ κανα γηπεδο στην αθηνα γιατι πασχεις σε αυτο το κομματι!Η Κορινθία βλέπε ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ-ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ανθεί στο συγκεκριμένο άθλημα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ