1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-05-2013 09:28

Νέοι κανονισμοί στο Ευρωπαϊκό Λιγκ και με χρονομέτρηση

Το Ευρωπαϊκό Λιγκ 2013 ανδρών και γυναικών θα συνοδευτεί με επαναστατικές διαιτητικές αλλαγές. Δεν είναι μόνο η καθιέρωση των 21 πόντων σε κάθε σετ (από 25 που είναι σήμερα) αλλά και η καθιέρωση της χρονομέτρησης μεταξύ των φάσεων. Συγκεκριμένα από τη στιγμή που θα τελειώσει μία φάση στη γραμματεία θα υπάρχει ένα ρολόι που θα το «χτυπάει» ο βοηθός της γραμματείας και μέσα σε 10 δευτερόλεπτα θα πρέπει να έχει γίνει το σερβίς της έναρξης της επόμενης φάσης.
Επίσης ο χρόνος που έχει πλέον ένας αθλητής για να κάνει ένα σερβίς μειώνεται σε 5 δευτερόλεπτα αντί 8 δευτερόλεπτα που είναι σήμερα, διαφορετικά η μπάλα θα δίνεται στην αντίπαλη ομάδα. Υπενθυμίζεται πως τα σετ θα κρίνονται στους 21 πόντους και θα υπάρχει μόνο ένα τεχνικό τάιμ άουτ στους 12 πόντους. Στο τάι μπρέικ δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Επίσης αλλάζει και η καρτοσήμανση με την κίτρινη να είναι προειδοποίηση και η κόκκινη κάρτα πόντος ενώ μέχρι σήμερα είναι η κόκκινη κάρτα προειδοποίηση και κίτρινη πόντος.

1 σχόλιο

  • Comment Link xyz Σάββατο, 18 Μαΐου 2013 08:54 posted by xyz

    Για να είναι πιο σωστό το άρθρο σας, πρέπει να τονιστούν: 1) Τα σετ των 21 πόντων και η χρονομέτρηση είναι δοκιμαστικά ΤΕΣΤ που θα γίνουν μετά από πρόταση της Επιτροπής Κανονισμών της FIVB. 2) Οι αλλαγές στην καρτοσήμανση που αναφέρετε, δεν έχουν σχέση μόνο με το Ευρωπαϊκό Λιγκ, αλλά θα ισχύσουν παντού. Και φυσικά ποτέ η κόκκινη δεν ήταν προειδοποίηση, ήταν αποβολή από το σετ, ενώ τώρα θα είναι ποινή (πόντος στον αντίπαλο).

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ