1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
15-04-2013 16:49

Tο αντίο του Καραμπέτσου

Έχει θεωρηθεί, όχι άδικα, ο «γκουρού» της ελληνικής διαιτησίας βόλεϊ. Μετά από 35 χρόνια στις διαιτητικές σκάλες, ύστερα από 3.000 αγώνες στην Ελλάδα και 500 στην Ευρώπη και στον Κόσμο, έχοντας γράψεις χιλιάδες χιλιόμετρα μετακινήσεων στο κοντέρ του και εκατοντάδες ώρες πτήσεων, μετά από δύο διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, τρία Παγκόσμια πρωταθλήματα, επτά Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 12 διοργανώσεις Παγκοσμίου Λιγκ και 3 διοργανώσεις Γκραν Πρι, μετά από 300 εγχώριους τελικούς, μικρούς τελικούς, ημιτελικούς διοργανώσεων όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων έφτασε η ώρα για να κρεμάσει την σφυρίχτρα του. Ο Γιώργος Καραμπέτσος θα σφυρίξει για τελευταία φορά επίσημο αγώνα βόλεϊ την Τρίτη 16/4 στις 19.00 στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη στον 2ο τελικό του Πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ.

«Είμαι συγκινημένος»

«Είμαι πολύ συγκινημένος. Άλλο να σκέφτεσαι πως θα έρθει η ώρα που θα αποχωρήσεις και άλλο να σκέφτεσαι πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσεις. Για 35 χρόνια έπαιξα για μία τρέλα και για την αγάπη και το θαυμασμό που έτρεφα πάντα για τους αθλητές και τους προπονητές. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου, τους αθλητές, τους προπονητές, τους παράγοντες, τους εκπροσώπους του Τύπου και φυσικά την οικογένεια μου. Έχω υπολογίσει πως έμεινα μακριά από το σπίτι μου για ταξίδια και αποστολές 8 χρόνια. Θα είμαι ως απλός θεατής πάντα μέσα στα γήπεδα του βόλεϊ», δήλωσε στο volleyleague.gr ο Γιώργος Καραμπέτσος.

Eθνικό Πειραιά και Μοσχάτο

Γεννήθηκε στην Καλλιθέα στις 23 Απριλίου 1958 στην Αθήνα και σε ηλικία 14 ετών έπαιξε βόλεϊ στον Εθνικό Πειραιά και στο Μοσχάτο όπου ήταν και προπονητής. Οπως λέει και ο ίδιος «δεν ήμουν κάτι το ιδιαίτερο, έκανα το χόμπυ μου» μέχρι που η μοίρα τον έφερε στους κόλπους της διαιτησίας. «Ξεκίνησα τυχαία το 1978. Από τότε ούτε που κατάλαβα πως πέρασαν 35 χρόνια. Η ζωή μου ήταν πάντα ένα παιχνίδι βόλεϊ...».

Μερικές από τις διακρίσεις του:

Ολυμπιακοί Αγώνες
2004: Αθήνα
2012: Λονδίνο
 
Παγκόσμια Πρωταθλήματα
2006: Παγκόσμιο Ανδρών στην Ιαπωνία
2010: Παγκόσμιο Γυναικών στην Ιαπωνία
2001: Παγκόσμιο Εφήβων στην Αίγυπτος
 
Παγκόσμιο Λιγκ
12 διοργανώσεις
 
Γκραντ Πρι
3 διοργανώσεις
 
Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα
1997: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών στην Ολλανδία
Σφύριξε και τον μικρό τελικό της διοργάνωσης
1999: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών στην Αυστρία
2001: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών στην Γερμανία
2007: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών στην Ρωσία
1994: Ευρωπαϊκό Εφήβων
Σφύριξε και τον τελικό της διοργάνωσης
1996: Ευρωπαϊκό ΝεανίδωνΣφύριξε και τον τελικό της διοργάνωσης
2001: Ευρωπαϊκό Εφήβων
 
Ευρωπαϊκά Κύπελλα συλλόγων
21 αγωνιστικές περιόδους
 
Μεσογειακοί Αγώνες
1993: Γαλλία
 
Εγχώριοι αγώνες
3.000 αγώνες σε Εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα.
Από αυτούς οι 300 ημιτελικοί και τελικοί.
 
Πηγή: volleyleague.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ