1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
31-10-2014 21:05

«Ζούμε το θέατρο του παραλόγου»

Ο προπονητής των γυναικείων ομάδων του Αρχέλαου Κατερίνης, Αστέριος Τσιουπλής, με επιστολή που έστειλε στα ΜΜΕ εκφράζει τους προβληματισμούς του σχετικά με την στάση, ΕΣΠΕΜ, ΕΟΠΕ και διαιτητών στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις αμοιβές των τελευταίων.
Δυστυχώς για 6η συνεχόμενη χρονιά ζούμε το θέατρο του παραλόγου στην Περιφέρεια της ΕΣΠΕΜ. Αιτία η αποχή των διαιτητών, με συνέπεια ο προγραμματισμός των ομάδων (αλλά και των αθλητών) να ακυρώνεται... Πραγματικά, το τελευταίο που μας ενδιαφέρει αυτήν τη στιγμή είναι ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Κύριοι διοικούντες της ΕΟΠΕ, ΟΔΒΕ, ΕΣΠΕΜ και του ΣΥΔΠΕΜ, η θέση σας είναι αρκετά υπεύθυνη, ώστε να καταλάβετε πως είστε εκλεγμένοι για να διορθώνετε προβλήματα κι όχι για να αποποιείστε των ευθυνών σας μεταθέτοντας τες οι μεν στους δε.

Επειδή επίσημη ενημέρωση (με χαρτιά ) για μας δεν υπάρχει, παρά μόνο ότι λέγεται προφορικά (που ως γνωστόν είναι του αέρα). Η κουβέντα ξεκίνησε από την πρόταση να παίρνουνε οι διαιτητές 3 ευρώ ανά παιχνίδι, χωρίς οδοιπορικά (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), υπήρξε ανταπάντηση 10 ευρώ ανά παιχνίδι, ημεραργίες κι οδοιπορικά από την έξοδο του σπιτιού (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), φτάσαμε στη διαφωνία για την "αστρονομική" διαφορά μεταξύ 7 και 10 ευρώ και πλέον έχουμε (επίσημα, αυτήν τη φορά):

- την ανακοίνωση των διαιτητών, ότι θα ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ (όχι κι ότι θα αποδεχθούμε, κιόλας ),την πρόταση της ΕΣΠΕΜ για (σ.σ: κάποια...) 15 ευρώ, όταν εξοφληθούμε από το κύπελλο 11-12 (3 ματς) , ηλικιακά 12-13 και 4 αγωνιστικές 13-14 κι όποιος τολμήσει να βάλει διατητή θα φάει μήνυση (για μηνύσεις θα επανέλθω παρακάτω).

- την... συγκλονιστική αντίδραση της ΕΣΠΕΜ, η οποία με "αναμμένες μηχανές" περιμένει.... την ενημέρωση από τους διαιτητές κάθε Παρασκευή, αν θα παίξουν...

- την... υπόσχεση της ΕΟΠΕ (σύμφωνα με την ΕΣΠΕΜ), ότι κάτι θα γίνει.....

Σίγουρα είναι φιλότιμες οι προσπάθειες όλων να μας πείσουν ότι στην Περιφέρειά μας μαζεύτηκαν όλοι οι άχρηστοι, ανίκανοι κι ηλίθιοι ενός ολόκληρου αθλήματος. Αλλά, αυτό (δυστυχώς) δεν υφίσταται. Και λέω δυστυχώς, γιατί όλοι τα' χουν 400... ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΥΠΗΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!!!. Δεν μπορώ να παραγνωρίσω ούτε την οργάνωση της ΕΣΠΕΜ τα τελευταία 10 χρόνια (λάθη πάντα γίνονται), ούτε την προσπάθεια για αύξηση ποσότητας, αλλά και ποιότητας των μελών του ΣΥΔΠΕΜ (λάθη πάντα γίνονται). Το πρόβλημα, λοιπόν, έγκειται (κατά ένα μεγάλο εώς συντριπτικό ποσοστό) στην προσωπική κόντρα των προέδρων ΕΣΠΕΜ (Πυθαγόρα Δημητριάδη) και ΣΥΔΠΕΜ (Χάρη Παρτοκαλλίδη), οι οποίοι πιστώνονται και τα προαναφερθείσα καλά. Αυτή η κόντρα είναι το ζουμί... Όλα τ΄άλλα είναι για κατανάλωση... Όλα !!!!!... Διότι στη λογική της "βλαχομαγκιάς", του "θα ' σου δείξω εγώ, δε ξέρεις με ποιον τα 'βαλες" και της προσπάθειας ο μεν να χώνεται στα "χωράφια" του δε και τούμπαλιν (άπειρα παραδείγματα, μ' αποκορύφωμα ποιος θα δίνει τα λεφτά στους διαιτητές, ή ποιος θα κερδίσει τις εκλογές στην ΕΣΠΕΜ), την πληρώνουν αθλητές - τριες, οι οποίοι κατά μεγάλη πλειοψηφία (85 % κορασίδες στις ομάδες που δήλωσαν γυναικών, μόνο, όπως σωστά ειπώθηκε στη συνέλευση του Αιγινίου τον Ιούνιο) αποτελούνται από μαθητές -τριες. Όπως προείπα, ΟΛΑ τ' άλλα που θα ειπωθούν από τις 2 πλευρές, ακόμη κι αν έχουν μεγάλη δόση αλήθειας ή αληθοφάνειας είναι για κατανάλωση. Γιατί όλη η Ελλάδα (που παίζει βόλεϊ, εκτός από εμάς) προφανώς έχει (ακόμη και μεγαλύτερα) προβλήματα. Απλώς υπάρχει η λεγόμενη "καλή πίστη", που στα πλαίσια του "γενικού καλού" δίνει λύσεις... Εδώ, οι 2 άρχοντες του χώρου, με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ και των υπολοίπων μελών της ΕΣΠΕΜ και του ΣΥΔΠΕΜ, που δεν τους έχουν "τραβήξει τ' αυτί" (από φόβο;;;;;. Επειδή συμφωνούν;;;;; Αυτοί γνωρίζουν), μπας και συμπεριφερθούν σαν ενήλικες που μπορούν να χωρίσουν "2 γαϊδουριών άχυρα" διαλύουν τα πάντα... Έχουμε φτάσει στο σημείο το μόνο καλό κομμάτι των τελευταίων ετών (η παραγωγή αθλητών της ΕΣΠΕΜ και η "τροφοδοσία" μικρών εθνικών ομάδων αλλά κι ομάδων εθνικών κατηγοριών είναι αξιοθαύμαστη, συγκριτικά με των αριθμό ομάδων κι αθλητών της Περιφέρειας) να οδεύει προς πλήρη διάλυση. Εμείς οι προπονητές κι οι αθλητές, με τις παραξενιές μας, τις γκρίνιες μας, τα στραβά και τ' ανάποδά μας, τουλάχιστον ένα "άλφα" έργο επιδεικνύουμε μέσα από τον ιδρώτα των παιδιών... Με τα γήπεδα που δε διαθέτουμε, τις ώρες που δε φτάνουν, με τα μέσα που δεν δύναται να 'χουμε κι αναγκαζόμαστε να κάνουμε τον... Μαγκάιβερ για να βγει μία απλή κυκλική προπόνηση δύναμης, ώστε ν' ακούμε λόγια από τρίτους γιατί δε πήραμε το Τσάμπιονς Λιγκ (αντί να ερωτούμαστε, πως διάολο με τέτοιες συνθήκες υπάρχει τόση παραγωγή....)

Η ΕΟΠΕ, αν δεν κάνω λάθος, απαγορεύει, σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων απαγορεύει ρητά την προσφυγή στα Πολιτικά Δικαστήρια (ομάδων σίγουρα, νομίζω και προσώπων, αλλά δεν παίρνω όρκο). Οι διαιτητές απειλούν με τις μηνύσεις που προαναφερθήκαν. Υπάρχει, όμως κι η άλλη όψη του νομίσματος. Μία, απλή, υποθετική σκέψη, που πιθανώς να θεωρηθεί εκτός πραγματικότητας. Αν τυχόν διαλυθούν σύλλογοι και ζητηθούν ευθύνες απ' όλους τους προαναφερόμενους (τους υπογραμμισμένους), αφού κινηθούν γονείς ή σύλλογοι νομικά, αξιώνοντας χρηματική αποζημίωση για ψυχική βλάβη ανήλικων αθλητών (οι οποία θα καταβληθεί "υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου", η μαγική φράση που θα κάνει μία τέτοια υπόθεση να εκδικασθεί.... 1 ώρα πριν την υποβολή μήνυσης, αντί μετά από 2...ζωές), πόσοι απ' αυτούς είναι σίγουροι ότι δε θα πειραχθεί η τσέπη τους ;;;...

Κύριοι υπεύθυνοι της κατάστασης το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ένα: ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ !!!!... Αν δε μπορείτε να συνεννοηθείτε, μπορείτε να μας

απαλλάξετε από την παρουσία σας. Οι μεν διεκδικήστε τα χρήματα που σας αναλογούν από τα φυσικά πρόσωπα που ευθύνονται κι όχι παίζοντας ανόητα κι εκ του ασφαλούς παιχνίδια εις βάρος μικρών παιδιών. Για τα οποία καμώνεστε πως θέλετε το συμφέρον τους, στερώντας, όπως πέρυσι, τη συμμετοχή τους στα Πανελλήνια. Οι δε, αν δεν είστε σε θέση να εξασφαλίζετε την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων (πράγμα που έχετε αποτύχει πλήρως), μπορείτε να παραχωρήσετε τη θέση σας. Έτσι κι αλλιώς αυτή είναι η μόνη σας αρμοδιότητα, πλέον... Το να μεταφέρετε τις ευθύνες στο μόνιμα "μαύρα πρόβατα", δεν κούρασε απλώς, αλλά εξάντλησε...

Προσωπικά έχω καλές (ώς άριστες) σχέσεις μ' όλους τους εμπλεκόμενους. Και θέλω να τις συνεχίσω. Αν, λοιπόν, κάποιος θελήσει να μου κόψει την καλημέρα, μετά απ' αυτό το κείμενο, χάρη θα μου κάνει, γιατί σημαίνει ότι δεν αξίζει να ασχολούμαι μ' ανθρώπους που δε σέβονται το γεγονός ότι μικρά παιδιά ξενερώνουν 1 μήνα τώρα, ενώ πλησιάζουν οι εξετάσεις γλωσσομάθειας κι άρχισαν τα διαγωνίσματα στο σχολείο. Όσοι έχουν υπάρξει αθλητές γνωρίζουν ότι αυτό (αγώνες) είναι το "γιατρικό" τους στην πίεση, η καλή δικαιολογία να χαλαρώσουν λίγο, ειδικά στις τελευταίες φουρνιές. Ελπίζω να αποδειχθεί ότι υπάρχει η λογική, κι ότι μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες θα γίνει η απαρχή για μία συνεργασία ανάλογη των ικανοτήτων (οργανωτικών και νοητικών) των 2 πλευρών... Με την απαιτούμενη σοβαρότητα των μεγαλύτερων οργάνων (ΕΟΠΕ και ΟΔΒΕ), τα οποία, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, λάμπουν δια της απουσίας τους κι ελπίζω να μη χρειαστεί να λογοδοτήσουν κι αυτοί....

Συγγνώμη αν κούρασα, με τη σειρά μου και για το προκλητικά αιχμηρό του ύφους μου... Αφού κάποιος έπρεπε να κάνει τον κακό δημόσια, ας είμαι εγώ. Τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις και μόνο.

Αστέριος Τσιουπλής (προπονητής στα γυναικεία τμήματα του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης).

1 σχόλιο

  • Comment Link αληθειες που πονανε Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 19:57 posted by αληθειες που πονανε

    Με την σταση τους καποιοι καρεκλοκενταυροι της ΕΟΠΕ και της ΟΔΒΕ πανε να στεγνωσουνε τα σωματεια!Οταν το καταλαβουνε θα ειναι αργα γιατι θα αποχωρουνε η μια ομαδα μετα την αλλη και το κακο για το αθλημα θα ειναι ΜΕΓΑΛΟ!Κυριοι λυστε τα προβληματα και αφηστε τους εγωισμους διαφορετικα αντε στο καλο γιατι υπαρχουνε κι αλλοι να ασχοληθουνε για το καλο του αθληματος.Καληνυχτα -μονιμα κοιμουνται -σε ΕΟΠΕ,ΟΔΒΕ και ΚΕΔ!Απο την τελευταια εξαιρω τον κ. Μιχελινακη που ειναι ΚΥΡΙΟΣ με τα ολα του.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ