1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-02-2014 11:48

Κατάργηση κεντρικής γραμμής και 2 λίμπερο στην 12αδα!

Τέσσερις σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς του βόλεϊ σάλας και μια στο μπιτς βόλεϊ προωθούν τα μέλη της Επιτροπής Κανονισμών της Παγκόσμιας ομοσπονδίας πετοσφαίρισης (FIVB) στην προσπάθεια τους να κάνουν το άθλημα πιο ελκυστικό με τις ευλογίες του νέου προέδρου της FIVB βραζιλιάνου Άρι Γκράσα.


Προωθούμενες αλλαγές στο βόλεϊ σάλας:

1.Κατάργηση της κεντρικής γραμμής (δηλαδή η γραμμή που χωρίζει τα δύο γήπεδα των ομάδων) όπως ισχύει και στο μπιτς βόλεϊ. Με αυτή την αλλαγή καταργείται η υπέρβαση και το πάτημα στο αντίπαλο τερέν εκτός κι αν ένας αθλητής που κάνει επίθεση χτυπήσει τον αντίπαλο.

2.Ο λίμπερο θα βρίσκεται συνεχώς μέσα στο παιχνίδι, δηλαδή, δεν θα μεσολαβεί μία φάση όπως συμβαίνει σήμερα.

3.Οι συνθέσεις των ομάδων θα αποτελούνται υποχρεωτικά από 12 παίκτες και 2 λίμπερο τα οποία θα μπορούν να αλλάζουν μεταξύ τους.

4.Επαναφορά του προηγούμενου κανονισμού για το φιλέ, δηλαδή, θα είναι σφάλμα οποιαδήποτε επαφή κατά τη στιγμή της προσπάθειας είτε του αμυνόμενου, είτε του επιθετικού. Σήμερα είναι παράβαση (φιλέ) μόνο εάν υπάρχει επαφή του αθλητή στο πάνω μέρος του φιλέ (στην ταινία των 7 πόντων). Με την επαναφορά του παλιού κανονισμού συμφωνούν και οι προπονητές οι οποίoι θεωρούν πως οι νέοι μπλοκέρ δεν κοπιάζουν για σωστή τεχνική στην προσπάθεια του μπλοκ καθώς αδιαφορούν εάν θα χτυπήσουν το κάτω μέρος του φιλέ. Στο εξής κάθε επαφή θα είναι παράβαση.




Προωθούμενη αλλαγή στο μπιτς βόλεϊ:

Το μπλοκ δεν θα λογίζεται σαν πρώτο χτύπημα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ