1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
14-11-2013 18:33

Στα γήπεδα οι διαιτητές της Κρήτης

Ο ΣΥΔΠΕΚ αποστασιοποιείται απο την υπόλοιπη Ελλάδα και ισχυρίζεται πως έχει υπογράψει "μνημόνιο" με την ΕΣΠΕΚ το οποίο θεωρεί πως ειναι σε ισχύ παρά την απόφαση σχετικά με τα αναπτυξιακά που πήρε η ΕΟΠΕ, στην οποία απόφαση μετείχε και ψηφισε και ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚ.

«Το Δ.Σ. ΣΥΔΠΕΚ που συνήλθε σήμερα 13/11/2013, στο Ηράκλειο, σε αίθουσα του παγκρητίου σταδίου, μετά από πρόσκληση του προέδρου του, κατά το άρθρο 8 του καταστατικού, με θέμα μεταξύ των άλλων, την εξέταση της διαμορφωθείσας κατάστασης στον χώρο της διαιτησίας, όπως προκύπτει και από τις αποφάσεις της ΕΟΠΕ 9/11/2013 και ΟΔΒΕ 11/11/2013.

Μετά από ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων το Δ.Σ. αποφάσισε τα παρακάτω:

1.Καταδικάζει το περιεχόμενο και τους χαρακτηρισμούς σε βάρος των διαιτητών και της διαιτησίας , όπως διατυπώνονται στην ανακοίνωση της ΕΟΠΕ της 9/11/2013 , καλώντας την διοίκηση της στην αναδιατύπωση και ανάκληση αυτών ως κίνηση καλής θέλησης για εκτόνωση της κατάστασης.

2.Είναι αντίθετο με την προκήρυξη αποχής(Από την ΟΔΒΕ) μόνο στα πρωταθλήματα ΕΟΠΕ, διότι με αυτό και με βάση αυτά που ο κανονισμός διαιτησίας προβλέπει , ο διαιτητής Α1 και οι διεθνείς γίνονται όμηροι των διαθέσεων της Επιτροπής διαιτησίας , με ότι αυτό συνεπάγεται. με το πρόσχημα από την ΟΔΒΕ ,ότι ήδη υπάρχει συμφωνία με την ΕΣΑΠ η οποία υλοποιείται.

3. Είναι αντίθετο με την κατάργηση καταβολής αποζημίωσης στους παρατηρητές Α1 κατηγορίας γυναικών, μέτρο που ουσιαστικά καταργεί θεσμό πολύ σημαντικό για την αξιοπιστία των αγώνων και των διαιτητών και ζητεί από την ΕΟΠΕ την ανάκληση της και αναστολή ορισμού παρατηρητών επιλεκτικά σε αγώνες όπου υπάρχει πρόβλημα.

4.Αποδέχεται την πρόταση της ΕΟΠΕ για τμηματική καταβολή των οφειλομένων οδοιπορικών κ.λ.π. αρμοδιότητας της από 2010-2013 με την καταβολή σε αυτήν της επιχορήγησης από την ΓΓΑ , κατανοώντας την οικονομική δυσπραγία , καλώντας όμως και την διοίκηση της να δεχθεί την αντίστοιχη κατάσταση των διαιτητών.

5.Aποδέχεται την πρόταση της ΕΟΠΕ που περιλαμβάνεται στο με αριθμό 21668/24/10/2013 , σχετικά με προκαταβολική καταβολή μετακινήσεων κ.λ.π σε αγώνες Εθνικών κατηγοριών από ΕΟΠΕ σε συνεργασία με σωματεία και :

Σεβόμενοι την απόφαση της Γ.Σ.ΟΔΒΕ της 7/9/2013 ως υπέρτατου οργάνου , αποφασίζουμε :

Ουδείς διαιτητής μέλος ΣΥΔΠΕΚ θα συμμετέχει στο εξής(από σήμερα) σε αγώνα οποιασδήποτε κατηγορίας , εάν δεν καταβληθούν ή τακτοποιηθούν τα προβλεπόμενα σήμερα έξοδα διαιτησίας και συγκεκριμένα:

-Προκαταβολικά και πριν την κλήρωση του αγώνα , τυχόν έξοδα μετακίνησης και ημεραργίας για αγώνες Εθνικών πρωταθλημάτων και Β εθνικής κατηγορίας κ.λ.π. για όπου υπάρχει μετακίνηση, ως και αποζημίωση για την διαιτησία (ως η με αριθ. 21668/24/10/2013 απόφαση ΕΟΠΕ) &
- έξοδα διαιτησίας όπως προβλέπονται στην υφιστάμενη συμφωνία ΕΣΠΕΚ-ΣΥΔΠΕΚ , η οποία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της παρούσης απόφασης..

Στην περίπτωση που δεν καταβληθούν ή τακτοποιηθούν τα έξοδα αυτά ή μέρος αυτών , το σώμα των διαιτητών δεν θα αναλαμβάνει την ευθύνη τέλεσης του αγώνα , αλλά θα συντάσσει σχετική έκθεση προς τον Σύνδεσμο τους και την αρμόδια επιτροπή διαιτησίας , αφού βέβαια δώσει τον απαιτούμενο χρόνο στα διαγωνιζόμενα κατά περίπτωση σωματεία.Σε κάθε περίπτωση και πριν την οριστική απόφαση θα επικοινωνούν με τα αντίστοιχα όργανα διαιτησίας. Στην περίπτωση αυτή ο ΣΥΔΠΕΚ αναλαμβάνει τα οδοιπορικά έξοδα του διαιτητή.

Στην συμφωνία ΣΥΔΠΕΚ-ΕΣΠΕΚ της 4/11/2013 , η οποία έγινε με την σύμφωνη γνώμη της ΟΔΒΕ(Βλ. το αριθ.πρωτ:314/6-11-2013/ΟΔΒΕ) , προβλέπονται :
α. Καταβολή των οφειλομένων περιόδου 2012-2013 στα μέλη μας σε 2 δόσεις την 30/11/2013 και την 30/12/2013.

β. Καταβολή όλων των μετακινήσεων και ημεραργιών προκαταβολικά στους διαιτητές πριν τον αγώνα , για όλα τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών ευθύνης ΕΣΠΕΚ.(Στους αγώνες αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι αγώνες κυπέλου Ελλάδας , που γίνονται στην περιοχή ευθύνης ΕΣΠΕΚ.)

γ. Τμηματική καταβολή αποζημιώσεων διαιτησίας για την συμμετοχή των διαιτητών μελών μας στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα ΕΣΠΕΚ περιόδου 2013-2014 με οριστική εξόφληση με το τέλος των αντίστοιχων πρωταθλημάτων. Το ύψος αποζημίωσης καθορίστηκε σε 10,00 ανά διαιτητή αγώνα.

Οποιαδήποτε μονομερής παραβίαση της συμφωνίας αυτής , έχει ως άμεση συνέπεια την ολοκληρωτική αποχή των διαιτητών μελών μας από τους αγώνες.

Όλα τα παραπάνω είναι οι βασικές διεκδικήσεις όπως προβλέπονται από την απόφαση της Γ.Σ. ΟΔΒΕ της 7/9/2013 και οι οποίες σε σημαντικό βαθμό υλοποιούνται με την συμφωνία αυτή. Ως εκ τούτου κατά την ίδια έννοια που η μεταξύ ΟΔΒΕ και ΕΣΑΠ συμφωνία παραμένει εν ισχύ και δεν υπάρχει αποχή και η συμφωνία ΕΣΠΕΚ-ΣΥΔΠΕΚ είναι σε ισχύ και δεν νομιμοποιείται το Δ.Σ. μονομερώς και χωρίς αιτιολογία να αθετήσει τις υπογραφές του.

Μετά από αυτά :
1. Οι διαιτητές μέλη ΣΥΔΠΕΚ δεν συμμετέχουν σε αποχή από αγώνες των τοπικών κατηγοριών αλλά και Β Εθνικής κατηγορίας ευθύνης ΕΣΠΕΚ , απαγορεύοντας ταυτόχρονα στα μέλη του να αναλάβουν δ/νση αγώνα σε περιοχή ευθύνης άλλου ΣΥΔΠΕ , στον οποίον έχει προκηρυχθεί αποχή σε τοπικά πρωταθλήματα και πρωταθλήματα Β Εθνικής.

2.Με εξαίρεση την προϋπόθεση της περίπτωσης 5 της παρούσης απόφασης , αποφασίστηκε η μη συμμετοχή των διαιτητών Εθνικών κατηγοριών μελών ΣΥΔΠΕΚ σε αποχή από αντίστοιχους αγώνες. Σε περίπτωση που διαιτητής μέλος ΣΥΔΠΕΚ επιθυμεί να συμμετέχει στην αποχή ως ατομικό δικαίωμα το οποίο το διατηρεί , πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλει σχετικό κώλυμα στην επιτροπή διαιτησίας αναλαμβάνοντας την δική του ευθύνη..

Τέλος καλούμε τις διοικήσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων, Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Συνδέσμων να κάνουν τα όσα οφείλουν στο άθλημα και στα μέλη τους, ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση , χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς νικητές και ηττημένους . Οι εγωισμοί και οι παληκαρισμοί δεν είναι ίδιον αγαθών προθέσεων και η άσκηση πυγμής είναι ένδειξη αδυναμίας και όχι δύναμης , που τελικά θα βλάψει εκείνο που υποτίθεται θέλουμε να προστατεύσουμε»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ