1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-03-2023 04:56

Πρι Λιγκ Γυναικών: Σούπερ Απολλώνιος…κορυφής, 3-1 τα Πεύκα με Καναδική «σφραγίδα»

Μία ντουζίνα συνεχόμενες νίκες συμπλήρωσε ο παθιασμένος Απολλώνιος, με την 12η να είναι κόντρα στις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων με 3-1(25-19, 18-25, 25-15, 25-20) και παράλληλα να είναι η πιο σπουδαία, αφού το καθαρό τρίποντο που πήρε τον επανέφερε και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Pre League γυναικών.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν πλέον με 57 βαθμούς μετά από 23 αγωνιστικές και στα μεταξύ τους παιχνίδια μοιράστηκαν από μία νίκη με το ίδιο σκορ (3-1). Η ισοβαθμία κρίθηκε στους συνολικούς κερδισμένους πόντους από τις δύο αναμετρήσεις, με τον Απολλώνιο να υπερτερεί 179-174.

Πλέον απομένουν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου με το φινάλε για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και της απευθείας ανόδου στη Volley Legue να είναι ενα μεγάλο θρίλερ. Πολλά θα εξαρτηθούν και από την επόμενη αγωνιστική (24η) , όπου ο Απόλλωνας Καλαμάτας θα υποδεχτεί σε νέο ντέρμπι τον Απολλώνιο ενώ τα Πεύκα θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τον Πανιώνιο.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα «κλειδί» της επικράτησης του Απολλώνιου ήταν η Αλεξάνδρα Κελ. Η 23 χρονη Καναδέζα ακραία που αποκτήθηκε τον Γενάρη και προσπαθούσε να προσαρμοστεί, εξελίχθηκε σε αποκάλυψη του αγώνα, καθώς μπήκε αλλαγή και έκανε εκπληκτική εμφάνιση, βάζοντας τα θεμέλια της μεγάλης νίκης.

Ο Απολλώνιος επαιξε με φοβερό πάθος και δίψα για τη νίκη και πήρε πολλά από το σύνολο των παικτριών του. Από την άλλη τα Πεύκα παλεψαν για εναμιση σετ αλλα στη συνέχεια δεν άντεξαν στην πίεση της ομάδας του Κερατσινίου, έκαναν πολλά λάθη, και ειχαν πολλά προβλήματα στον τομέα μπλοκ-άμυνα.

Στο πρώτο σετ τα Πεύκα προηγήθηκαν 8-13 αλλα ο Απολλώνιος με αντεπίθεση διαρκείας και αιχμές Σιδεράτου, Κελ Ράπτη έκανε σερί 17-6 και πήρε το σετ με 25-19. Στο δεύτερο οι δύο ομάδες ήταν κοντά μέχτι το 16-16 αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης με σερί 2-9 που ειχε αιχμές τις Μάγκντιτς, Καραφουλίδου πήρε το σετ με 18-25 και έκανε το 1-1.

Στο τρίτο ο Απολλώνιος μπήκε πολύ δυνατά απο την αρχή, πήρε προβάδισμα με Κελ, Ράπτη και τις δυο κεντρικές Πίττα, Καββαδία με 11-5, τα Πεύκα μείωσαν σε 13-9 αλλά και πάλι η ομάδα του Νίκου Μπουτσουρή εκτίναξε την διαφορά στο 20-13, 22-14 και πήρε το σετ με το εντυπωσιακό 25-15.

Στο τεταρτο και τελευταίο κρίσιμο σετ με μαέστρο την πασαδόρο Λάβδα, ο Απολλωνιος θύμισε μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα. Με την βοήθεια των φιλάθλων του ξέφυγε από 6-6 σε 15-9 με Ράπτη, τα Πεύκα μείωσαν σε 17-13 αλλά με επιθέσεις πρώτου χρόνου και άσσο της Κέλ ο Απολλώνιος αποσπάστηκε με 20-15, 23-17 με άσσο της Λάβδα και πήρε μέσα σε αποθέωση το σετ με 25-20 και το πολύτιμο τρίποντο με 3-1.

 Απο τον Απολλώνιο ολες ήταν εξαιρετικές, απο τα Πέυκα πάλεψαν Μαγκντιτς, Δρακουλίδου, Καραφουλίδου.

Τα σετ 3-1(25-19, 18-25, 25-15, 25-20)

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Ράντσιου, Παρατηρητής: Μαυρικίδης.

Ο.Φ.Α. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ (Νίκος Μπουτσουρής): Πήττα, Διώτη, Σιδεράτου, Ράπτη, Λάβδα, Καββαδία / Τουλγαρίδου (λ), Μότσιανου (λ), Κελ, .
Α.Σ. ΑΚΑΔ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ (Γιάννης Χαριτωνίδης): Βεζυργιαννίδου,  Κομλένοβιτς, Καραφουλίδου, Δρακουλίδου, Μάγκντιτς, Πλακιά,  / Μπάλλα (λ), Πετρινόλη (λ), Μιχοπούλου, Παπαδοπούλου, Τόλιου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ