1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-02-2023 16:35

Πρι Λιγκ Γυναικών: Σούπερ ντέρμπι κορυφής Αμαζόνων-Πεύκων στη Ν. Ερυθραία

Και τώρα οι δύο τους… Ο «τελικός» πρώτης θέσης ανάμεσα στις δεύτερες Αμαζόνες και τα πρωτοπόρα Πεύκα είναι το σούπερ ντέρμπι κορυφής (4/2, 17.00) που κυριαρχεί στην 16η αγωνιστική της Πρι Λιγκ γυναικών.

Οι παθιασμένες Αμαζόνες ενισχυμένες μεταγραφικά με την διαγώνια Κριστλ Εσντέιλ που επέστρεψε και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα, την Σλοβάκα ακραία Γιάννα Σιμανίτσοβα και τρέχοντας ένα εκπληκτικό σερί 9 νικών, θέλει να σπάσει το αήττητο των Πεύκων και να μειώσει την διαφορά των 8 πόντων από την κορυφή (41-33β).

Από ην άλλη πλευρά, τα πρωτοπόρα Πεύκα (14-0 νίκες) κατεβαίνουν στην Ν. Ερυθραία αποφασισμένα για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Γιάννη Χαριτωνίδη που ενισχύθηκε με μία λίμπερο την Πετρινόλη, πιστεύει ότι θα μπορέσει να δείξει χαρακτήρα και πάθος μέσα σε μια σκληρή έδρα, και θα καταφέρει να διατηρήσει η και να αυξήσει το +8 που έχει «κτίσει» από την αρχή του πρωταθλήματος, το οποίο θα της δώσει ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια της κατηγορίας.

Όσον αφορά το πρόγραμμα της αγωνιστικής ανοίγει στις 3 το μεσημέρι με ένα κομβικό ματς, ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Απολλώνιο. Η ομάδα της Ν. Σμύρνης που είναι στην 9η θέση, προέρχεται από ήττα από τον Πορφύρα , υποδέχεται τον Απολλώνιο με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον φέρει πιο κοντά στην πέμπτη θέση. Από την άλλη η φιλοξενούμενη ομάδα του Κερατσινίου που προέρχεται απο ρεπό και είναι στην τρίτη θέση, αρκετά ενισχυμένη μεταγραφικά θα επιδιώξει καθαρό τρίποντο στο «Βαρίκας», ώστε να ανέβει στην δεύτερη θέση σε συνδυασμό και με το αποτέλεσμα του ντέρμπι Αμαζόνων-Πεύκων που γίνεται δυο ώρες αργότερα.

Σπουδαίο ματς πεντάδας γίνεται στη Θεσσαλονίκη όπου ή έκτη και μαχητική Ελπίδα στην ιδιαίτερη έδρα της, υποδέχεται τον δυνατό Απόλλωνα Καλαμάτας που βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Οι γηπεδούχες θα κυνηγήσουν την έκπληξη για να πίασουν αυτές την πέμπτη θέση, και η ομάδα της Μεσσηνίας το διπλό για να ανέβει όσο ψηλότερα μπορεί .

Μονόδρομος αποτελεί για την Κόρινθο η νίκη κόντρα στους ουραγούς Μακεδόνες Αξιού, ώστε να παραμείνει σε τροχιά πεντάδας. Στη Θεσσαλονίκη παίζει και ο Πορφύρας που μετά τη σημαντική νίκη κόντρα στον Πανιώνιο, αγωνίζεται στον Εύοσμο με τον Αίαντα που παλεύει για την σωτηρία του.Οι φιλοξενούμενες του Μανώλη Αποστολογιωργάκη θέλουν διπλό για να συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους και να πιάσουν πεντάδα.

Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει την Κυριακή με το Θεσσαλονικιώτικο ντέρμπι ΧΑΝΘ- Βότση με τις γηπεδούχες να στοχεύουν στην τρίτη φετινή τους νίκη και το Ναύαρχο στο τρίποντο που θα τον κρατήσει στην πέμπτη θέση

Pre League Γυναικών - 16η αγωνιστική

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023


«Ανδρέας Βαρίκας», 15.00: Γ.Σ. Πανιώνιος - Ο.Φ.Α. Απολλώνιος
Διαιτητές: Ονόπας, Γεωργάκη, Παρατηρητής: Τσιμπινός.

Δ.Α.Κ. Ευόσμου, 17.00: Α.Π.Σ. Αίας - Α.Ο.Φ. Πορφύρας
Διαιτητές: Ισκάς, Παπαδόπουλος Αρ., Παρατηρητής: Σιδηράς.

«Στέλιος Καλαϊτζής», 17.00: Α.Ο.Ν. Αμαζόνες - Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων
Διαιτητές: Πρέντζας, Ράντσιου, Παρατηρητής: Καπάνταης.

Κορίνθου, 18.00: Α.Σ.Π. Κόρινθος - Α.Σ. Μακεδόνες
Διαιτητές: Σπίνας, Κτενάς, Παρατηρητής: Δημάκης.

«Ιωάννης Λεμονίδης», 18.00: Α.Σ. Ελπίς - Απόλλων Καλαμάτας
Διαιτητές: Παπακοσμάς, Λούμσι, Παρατηρητής: Τσοπάνογλου.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

«Μίμης Τσικίνας», 17.00: Χ.Α.Ν.Θ. - Α.Π.Σ. Ναυάρχου Βότση
Διαιτητές: Τοσουνίδης, Σταυριανίδης, Παρατηρητής: Κουκουμάκας Ν..

Η βαθμολογία ΕΔΩ.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ