1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-06-2020 23:49

Ο κυρίαρχος Απόλλωνας Καλαμάτας και το ιστορικό ρεκόρ ανόδου στην Πρι Λιγκ

Την πρώτη χρονιά στην Α2, ο νεοφώτιστος Απόλλωνας Καλαμάτας μας ξάφνιασε ευχάριστα με την δεύτερη θέση, φέτος όμως η κορυφαία Μεσσηνιακή ομάδα των τελευταίων χρόνων έκανε πράματα και θάματα και ανέβηκε δίκαια πρώτη και αήττητη στην Πρι Λιγκ.

Παράλληλα η Καλαματιανή ομάδα με την φετινή της εκπληκτική πορεία, έγραψε και ιστορία αφού κατέρριψε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Μεσσηνιακού που κρατούσε από το μακρινό 1984 (Α΄εθνική γυναικών), καθώς μετά από 36 χρόνια , ομάδα βολεϊ του νομού, κέρδισε άνοδο σε τόση υψηλή κατηγορία.

 Τα σημάδια τίτλου και τα ντερμπι που σφράγισαν το πρωτάθλημα

Η ομάδα του Μπάμπη Μυτσκιδη, φέτος έμοιαζε με «μονοθέσιο της φόρμουλα ένα», το οποίο από την αρχή του πρωταθλήματος πάτησε γκάζι και δεν ξανακοίταξε πίσω. Η καρώ σημαία του τερματισμού που έπεσε αναγκαστικά με την έξαρση της πανδημίας αρχές Μαρτίου, το βρήκε με 18 νίκες, 53 βαθμούς (14 περισσότερους από την δεύτερη ΓΕΗ) και 54-7 σετ.

Όσον αφορά την πορεία της ομάδας, τα πρώτα σημάδια του τίτλου φάνηκαν από τα δύο μεγάλα διπλά, κόντρα σε Αμπελόκηπους με 2-3 και Απολλώνιο στο Κερατσίνι με 1-3 τις πρώτες έξι αγωνιστικές και 0-3 με την ΓΕΗ στο Ηράκλειο λιγο αργότερα. Τα κορίτσια του Απόλλωνα πήραν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση και ολοκλήρωσαν αήττητες τον πρώτο γύρο με το αγχωτικό 3-2 στο τοπικό ντέρμπι με τον Μεσσηνιακό ενω έκλεισαν τη χρονιά συνολικά με 10 νίκες.

Στον δεύτερο γύρο το πρόγραμμα ηταν πιο βατό από αυτό του πρώτου γύρου, τα περισσότερα ματς ήταν στην Καλαμάτα και κερδήθηκαν με διαδοχικά τρίποντα ενώ η επισφράγιση του τίτλου ολοκληρώθηκε στην Αθήνα.

Με δύο τεράστιες νίκες μέσα στην Πετρούπολη με 0-3 και άλλη μία δραματική μέσα στην Αργυρούπολη με το ιδιο σκορ, και παρά την ξαφνική απώλεια την Κορακιανίτη, οι πρωταθλήτριες της Καλαματιανής ομάδας,'εδειξαν πολύ σκληρές για να χάσουν, κράτησαν το τελευταίο και πιο παλικαρίσιο τρίποντο της σεζόν.

Οι πρωταγωνίστες-ριες του φετινού θαύματος σχολίασαν στο volleynews.gr:

Μπάμπης Μυτσκίδης: «Δίκαιη η κυριαρχία του Απόλλωνα και το αήττητο σερί που πέτυχε»

Αρχικά η «αλεπού των πάγκων» ο προπονητής Μπάμπης Μυτσκίδης υποστήριξε για την φετινή πορεία αλλά και την απαράδεκτη θέση κάποιων ομάδων να ακυρωθεί η σεζόν : “ Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα και το Μεσσηνιακό βόλεϊ. Θεωρώ ότι ο Απόλλωνας με την απόδοση του ήταν κυρίαρχος στην κατηγορία, κάτι που δείχνουν και οι 18 νίκες στην κατηγορία. Επίσης να σημειωθεί ότι με αυτό το σερί των νικών, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την άνοδο και μαθηματικά, πολύ πριν την διακοπή του πρωταθλήματος.

Επίσης χαρήκαμε που κατά την διάρκεια των τηλεδιάσκεψης της Ομοσπονδίας για τον Α’ όμιλο, τα περισσότερα σωματεία συμφώνησαν να ανακηρυχθούμε πρωταθλητές του ομίλου και να κερδίσουμε την άνοδο στην Πρι Λιγκ. Βέβαια και εμείς θα θέλαμε το πρωτάθλημα να τελειώσει στο γήπεδο και να πανηγυρίσουμε εκεί την επιτυχία μας, αλλά δυστυχώς οι συνθήκες που επικράτησαν με την πανδημία του κορονοϊού δεν μας άφησαν να παίξουμε άλλο.

Πιστεύω ότι η απόφαση της ΕΟΠΕ γενικά ήταν δίκαιη και για τους πρωτοπόρους άλλων κατηγοριών αλλά θέλω να σταθώ και στο ότι υπήρχαν και σωματεία, τα οποία πρότειναν να ακυρωθεί το φετινό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι πίσω από αυτή την πρόταση, μάλλον ήθελαν να καλύψουν την δική τους ανυπαρξία .

Θέλω να συγχαρώ τις παίκτριες μου για το πάθος, την μαχητικότητα και την ωριμότητα που έβγαλαν, σε όλη αυτή την διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν είναι εύκολο κάθε αγωνιστική να είσαι συγκεντρωμένος και προσηλωμένος σε κάθε ματς, άλλες αυτές το κατάφεραν, δεν υποτίμησαν κανένα αντίπαλο και δεν παράτησαν κανένα παιχνίδι, όταν αυτό στράβωνε.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου,  την πρόεδρο μας την Βίκυ την Καραμπάτσου, την Μαρία Κωστοπούλου, τον γυμναστή Θόδωρο Χάντζο, τους γιατρούς Θεοφάνη Βασιλακάκο, Κώστα Δημητρακόπουλο και τους φυσιοθεραπευτές, Ακριβή Μπακαράκη, Κώστα Διαμαντόπουλο και Θοδωρή Ασημακόπουλο. Για την επόμενη μέρα στην Πρι Λιγκ θα παρουσιαστούμε και εκεί σοβαροί με την ίδια θέληση για να έχουμε μια καλή πορεία.»

Βίκυ Καραμπάτσου: «Θριάμβευσε η έννοια της Ομάδας»

Η πρόεδρος του τμήματος και ψυχή του συλλόγου, Βίκυ Καραμπάτσου που βοήθησε το σύλλογο να κάνει διοικητικά και οργανωτικά άλματα, τα τελευταία χρόνια, τόνισε:«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα μου , αυτό που πέτυχαν οι παίκτριες όλη τη χρονιά, με το απολυτό των νικών μέσα στο γήπεδα, ήταν πέρα απο τις προσδοκίες μας.

Τα κορίτσια έδειξαν ότι έχουν μέταλλο ,ψυχή και ομαδικότητα. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα όταν σε δύσκολους αγώνες λογω τραυματισμών, και μάλιστα αναπάντεχων σε αγώνες ντέρμπι, κλήθηκαν οι μικρές να παίξουν στα δύσκολα και ανταπεξήρθαν απόλυτα. Όλες μαζί έπαιξαν σαν μια και κάθε μια για όλες.!!

Αυτό για εμάς είναι η έννοια της ΟΜΑΔΑΣ απέναντι στην ατομικότητα και τον εγωισμό που δυστυχώς υπάρχουν στο χώρο του βόλεϊ, και που δυστυχώς κοιτούν το μέλλον με τα μάτια στο πίσω μέρος του κεφαλιού, αντί για μπροστά. Είναι διπλό το επίτευγμα για εμάς γιατί καταφέραμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα ως πρωτοπόροι, πριν τη λήξη του.

Γεγονός που αποτελεί κατόρθωμα για επαρχιακή ομάδα που προέρχεται από μια καθαρά βολεϊκη πολη, η οποία είχε να ζήσει ευτυχία και ενθουσιασμό από μια άνοδο σε μεγάλη κατηγορία, εδώ και 36 χρονιά.

Και μιλώ για το σύγχρονο βόλεϊ όπου οι γυναικείες ομάδες είναι σαφώς δεκαπλάσιες από αυτές που υπήρχαν στον ελλαδικό χώρο την δεκαετία του 1980. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε σε μια ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία όπως είναι η preleague να έχουμε μια καλη πορεία να προσφέρουμε ωραίο θέαμα και να κρατάμε αμείωτο το ενδιαφέρον για το άθλημα.» 

Ελισάβετ Κορακιανίτη: «Κάθε νίκη μας έφερνε πιο κοντά στο στόχο»

Η εξαιρετική ακραία, Ελισάβετ Κορακιανίτη που ηρθε από τον Απολλώνιο και έδωσε μεγάλη δύναμη πυρός στην επίθεση, είπε«Ζήσαμε μια ονειρεμένη χρόνια. Από την αρχή ο στόχος μας ήταν η πρώτη θέση και η άνοδος. Δουλέψαμε πολύ μέσα στο γήπεδο για να καταφέρουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, και να κρατήσουμε το αήττητο μέχρι το τέλος.

Δεν ήταν εύκολο, αλλά η θέληση και το πάθος μας βοήθησε. Αντιμετωπίζαμε κάθε αντίπαλο με την ίδια σοβαρότητα και συγκέντρωση. Κάθε νίκη μας έφερνε πιο κοντά στο στόχο μας. Στην πορεία της ομάδας συνέβαλε το καλό κλίμα που είχαμε αλλά και η στήριξη της διοίκησης. Η pre league είναι σίγουρα πιο ανταγωνιστική κατηγορία και θα πρέπει η ομάδα να σταθεί αξιοπρεπώς, και να εξασφαλίσει πρώτα από όλα την παραμονή στην κατηγορία.»

Ντίνα Καραμούντζου: Δεν υποτιμήσαμε κανένα αντίπαλο και είχαμε συγκέντρωση»

Η ηγέτιδα και εμβληματική αρχηγός της ομάδας που έκανε την πιο ώριμη σεζόν της καριέρας της, δήλωσε:

«Η αγωνιστική χρόνια που μόλις ολοκληρώθηκε ήταν σίγουρα κάτι παραπάνω από το επιθυμητό, που ήταν η άνοδος της ομάδας μας. Η αήττητη πορεία που καταφέραμε είναι σίγουρα κάτι που δεν είχαμε φανταστεί, και γι αυτό είμαστε παρά πολύ χαρούμενες και παράλληλα ικανοποιημένες γιατί βλέπουμε τους κόπους μας να ανταμείβονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σίγουρα τίποτα δεν ήρθε τυχαία, όλα τα παραπάνω τα καταφέραμε με πολύ προπόνηση και με τον προπονητή και την διοίκηση να πιστεύει στο 100% των δυνατοτήτων μας. Θεωρώ ότι το πολύ καλό και «οικογενειακό» κλίμα σε συνδυασμό με την άριστη συνεργασία με τους διοικούντες έπαιξε και αυτό τον ρόλο του στην άνοδο μας στην Pre League.

Αν υπάρχει μυστικό της επιτυχίας, αυτό ίσως είναι ότι δεν υποτιμήσαμε ποτέ κανέναν αντίπαλο και ήμασταν συγκεντρωμένες στον στόχο μας σε κάθε ματς, όπου ήταν η νίκη. Η καινούρια κατηγορία είναι σίγουρα πολύ πιο ανταγωνιστική από την φετινή με πολύ αξιόλογες και καλές ομάδες πανελληνίως, θέλουμε σίγουρα να παραμείνουμε στην κατηγορία, να κατακτήσουμε και να καταφέρουμε ό,τι το δυνατόν περισσότερο μπορούμε.»

Σοφία Καρακύκλα: «Η μεγαλύτερη επιτυχία του Μεσσηνιακού βόλεϊ»

Στο απίθανο σερί του Απόλλωνα και την ψυχή της ομάδας στάθηκε η εκπληκτική κεντρική, Σοφία Καρακύκλα:Ξεκινώντας τη χρόνια ο στόχος που τέθηκε ήταν η άνοδος στην Pre Leage. Καταφέραμε να κατακτήσουμε αυτήν την άνοδο έχοντας 18 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η φετινή χρόνια ήταν η καλύτερη της μέχρι τώρα καριέρας μου. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές, αγώνες με σκληρούς αντίπαλους και αρκετή πίεση. Αλλά βήμα βήμα ήμασταν οι κυρίαρχοι του πρωταθλήματος, και καταφέραμε να το κρατήσουμε μέχρι το τέλος.

Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Μεσσηνιακού βόλεϊ. Δεν μπορούμε πάρα να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι από αυτό το επίτευγμα για το οποίο προετοιμαστήκαμε σκληρά, γιατί ξέραμε ότι ο δρόμος για την άνοδο δεν θα ήταν εύκολος. Πρωτεργάτης της προσπάθειας αυτής ήταν ο προπονητής μας, ο κ. Μπάμπης Μυτσκίδης με την βοηθό του την κ. Μαρία Κωστοπούλου η οποία με τη σειρά της μας βοήθησε σε μέγιστο βαθμό.

Είχαμε την αμέριστη στήριξη και την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την λειτουργία της ομάδας της δημιουργού - προέδρου κ. Βίκυς Καραμπάτσου και του ιατρικού team, τον Θοδωρή Ασημακόπουλο και τον κ. Κώστα Διαμαντοπουλο. Φυσικά η δύναμή μας ήταν ο κόσμος, ο οποίος μας στήριξε τόσο στα εντός όσο και σε πολλά εκτός παιχνίδια μας. Ευελπιστούμε η νέα χρόνια να είναι εξίσου καλή και ανυπομονούμε να έρθει η στιγμή που θα επιστρέψουμε στα αγωνιστικά μας καθήκοντα καθώς η λήξη του πρωταθλήματος δεν μας επέτρεψε να χαρούμε στο 100% αυτό που με τόσο κόπο καταφέραμε.»

Το ρόστερ της ανόδου

Πρωταγωνίστριες από το φετινό ρόστερ της ομάδας ηταν και η απίθανη πασαδόρος Δανάη Μουρατίδη, η δυνατή και παθιασμένη κεντρική Καλλιόπη Αποστολοπούλου, το «πολυβόλο» από την Πάτρα και ακραία, Νίκη Κόλλια, τα δύο φιλότιμα λίμπερο, Δεδούση Γεωργία, Γάκη Σωτηρία, η επίσης ακραία Κωνσταντίνα Τζούλου, και οι ταλαντούχες αδελφές Κυριακή και Ειρήνη Σακελλαρίου, kai η πασαδόρος Βασιλίνα Πετροπούλου.

Μεγάλη τιμή για το σύλλογο ήταν και η παρουσία της θρυλικής Μαρίας Κωστοπούλου στον πάγκο της ομάδας που με την τεράστια εμπειρία και προσωπικότητα, βοήθησε σημαντικά τις ταλαντούχες αθλήτριες του συλλόγου να βγάζουν ψυχή και πάθος σε κάθε ματς.

Επίσης συνεργάτες του Απόλλωνα ήταν οι δύο γαιτροί: Θεοφάνης Βασιλακάκος και Κώστας Δημητρακόπουλος, ο γυμναστής Θόδωρος Χάντζος και οι φυσιοθεραπευτες, Ακριβή Μπακαράκη. Κώστα Διαμαντόπουλος και Θοδωρή Ασημακόπουλο.

Καλιμάνης Παναγιώτης

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ