1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-02-2024 14:53

«Πετάει» η Φαριόλ και τα ακατέργαστα διαμαντάκια

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Με το “καλημέρα” η Μπλάνκα Φαριόλ έδειξε ότι είναι σπουδαία μπλοκέρ και στο ματς με τον Ηλυσιακό έκανε 6 μπλοκ σε 3 σετ. Και είναι πρώτη σε αποτελεσματικότητα με 0,0328 μπλοκ/σετ με 14 επιτυχίες σε 3 ματς. Δεύτερη  η Πόπιτς του ΑΟ Θήρας με 43 επιτυχίες σε 16 ματς και μέσο όρο 0,0169.

Η Αργεντίνα ξεδίπλωσε το ταλέντο της και παιχνίδι με το παιχνίδι θα είναι καλύτερη, συνθέτοντας μια ισχυρή τετράδα μπλοκέρ με Εμμανουηλίδου, Λαμπρούση, Κωνσταντέλου. Στα συν της και η ενέργεια που προσθέτει στην ομάδα.

Έκπληξη προκάλεσε ο αποκλεισμός της Φίγιοκ στο ματς της Κερατσινίου και η Φερνάντες δεν ανταποκρίθηκε με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί και ο ΑΟ Θήρας έχασε ένα πολύτιμο βαθμό στη μάχη για την δεύτερη θέση.Τελικά ο Ματέο Φρέσκι την προφύλαξε γιατί είχε μια μικροενόχληση για να είναι έτοιμη στο κρίσιμο ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου θα κριθούν πολλά για την μάχη της τετράδας, αφού με νίκη το “τριφύλλι” εξασφαλίζει την δεύτερη θέση.

Αν κερδίσει ο ΑΟ Θήρας τον Παναθηναϊκό με καθαρό σκορ έχει προβάδισμα (έχασε 3-2 στο ΜΕΤΣ) και αν νικήσει και την ΑΕΚ στο νησί τότε όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη. Η ομάδα του Μιτσέλι θα είναι αδιάφορη και σίγουρη για την πρώτη θέση αν ο ΑΟ Θήρας κερδίσει τον Παναθηναϊκό.

Η Λαμία με την εξαιρετική Τουμάς και την προσθήκη της Αγκιλέρα θα είναι σκληρό καρύδι στα πλέι άουτ, που θα είναι συναρπαστικά, αφού όλες οι ομάδες είναι κοντά και καμία δεν είναι σίγουρη για την τελική επικράτηση.

Προπονητής της χρονιάς είναι αναμφισβήτητα ο Κώστας Παπαδόπουλος, που έφτιαξε τα Πεύκα εν λευκώ και όχι μόνο τα έσωσε, αλλά βρίσκονται προ των πυλών των ευρωπαϊκών κυπέλλων, αφού η Θέτιδα απέτυχε στην επιλογή διαγώνιας τόσο το καλοκαίρι, όσο και τον Ιανουάριο.

Ο άλλος πυλώνας της επιτυχίας είναι ο Παρασκευάς Μουρατίδης, που προέρχεται από το μπάσκετ, έχει καλύτερη τεχνογνωσία και ως προπονητής ξέρει γενικά το αθλητισμό. Ένας καλός προπονητής και ένα καλός παράγοντας μπορούν να κάνουν θαύματα. Άξιος παρτενέρ ο Δημήτρης Ιακωβάκης.

Στο βόλεϊ γυναικών υπάρχουν πολλά ακατέργαστα διαμαντάκια και είναι πλέον υποχρέωση της Ομοσπονδίας να τα ξεθάψει , κινητοποιώντας τους πολλούς αποσπασμένους προπονητές που οφείλουν να χτενίσουν την Ελλάδα και την ομογένεια  για να τα ξεθάψουν. Αυτή είναι η δουλειά τους...

Στην Κομοτηνή για παράδειγμα υπάρχει η 19χρονη Σακκαλή, που δεν έχει κληθεί ποτέ σε κλιμάκια, έχει ύψος 1.95 και σύμφωνα με τον Θανάση Μουστακίδη που την είχε στην Νίκη Αλεξανδρούπολης, θα αφήσει εποχή ως κεντρική αν προσεχθεί. Ας ρίξουν μια ματιά και στην λίμπερο του ΟΦΗ.

Και στην ομογένεια υπάρχουν σπουδαίες αθλήτριες που πρέπει να καταγραφούν. Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ γύρω στα 10 κορίτσια μπορούν να δοκιμαστούν στην Εθνική, ενώ από την Αυστραλία έρχεται η κόρη του Μητράκα και της Μιχαηλίδου με ύψος 1.95. Η Κατερίνα Μητράκα(φωτό).

Η Εθνική πρέπει πάση θυσία να ψηλώσει για να ισχυροποιηθεί και δεν μπορεί να στηρίζεται σε κεντρικές με ύψος 1.82 και 1.84. Έτσι δεν πας πουθενά...Ας κινητοποιήσει η ΕΟΠΕ τους αποσπασμένους να  κάνουν το καθήκον τους, να δουλέψουν με καθοδήγηση για να δικαιολογήσουν την απόσπαση τους και τα χρήματα που τους πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ