1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-11-2021 01:04

Πανερυθραϊκός: «Ένα ακόμη τραγικό λάθος αλλοίωσης σκορ» (vid)

Με ανακοίνωση του , ο Πανερυθραϊκός «καυτηριάζει» ένα σοβαρό διαιτητικό λάθος που συνέβη κατά την διάρκεια της εκτός έδρας αναμέτρησης της ομάδας της Νέας Ερυθραίας με τον Αιγιαλέων, για την 3η αγωνιστική της Pre League Ανδρών και η οποία έληξε με 1-3 για την αθηναϊκή ομάδα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου και το βίντεο που παρέθεσε ο Πανερυθραϊκός:

«Ενα ακόμα τραγικό λάθος αλλοίωσης σκορ, αλλά ευτυχώς όχι τελικού αποτελέσματος, συνέβη στο 2 set του αγώνα ΑΟ.Αιγιαλέων-Πανερυθραϊκος Α.Σ που διεξήχθη το Σάββατο 7 Νοεμβρίου ’21 στο κλειστό Αιγίου. Στο 22-21 του 2ου set, o παίκτης μας Κρέτσης ετοιμάζεται να εκτελέσει σέρβις, το σκορ (22-21) αναγράφεται τόσο στο φωτεινό πίνακα του γηπέδου όσο και στο σκορ της τηλεοπτικής μετάδοσης, και είναι 100% το ΣΩΣΤΟ, (όλο το βίντεο του αγώνα είναι αναρτημένο στο κανάλι του you tube μας) Ξ

Ξαφνικά αναίτια αλλάζει το σκορ σε 23-21 στον πίνακα του γηπέδου ενώ παραμένει 22-21 στη τηλεοπτική μετάδοση, στην εξέλιξη της φάσης η Ερυθραία κερδίζει πόντο με τον Τσικάτο και το σκορ αναγράφεται σαν 23-22, ζητάει time out το Αίγιο και στη διακοπή του αγώνα οι φίλαθλοι στην εξέδρα φωνάζουν ότι το σκορ είναι 22-22 (που είναι και το σωστό).

Οι ομάδες μπαίνουν στο γήπεδο για να ξεκινήσει ο αγώνας αλλά αυτός δεν αρχίζει γιατί ξεκινάει η συζήτηση μεταξύ α’ και β’ διαιτητή σχετικά με το σκορ. Το σκορ στον πίνακα του γηπέδου αρχικά διορθώνεται στο σωστό 22-22 και στη συνέχεια ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ αναίτια και εντελώς παράλογα ένας πόντος από την ομάδα της Ερυθραίας (22-21). Ο αγώνας δεν ξεκινάει γιατί ο προπονητής Μιχάλης Χατζηπέρρος διαμαρτύρεται για το λάθος σκορ.

Διακόπτεται ο αγώνας, άκρη δεν βγαίνει, και ο αγώνας ξεκινάει από το 22-21 !!! Η συνέχεια είναι γνωστή… η ομάδα της Ερυθραίας κερδίζει το σετ 25-27 και ισοφαρίζει το αγώνα σε 1-1 και στο τέλος κερδίζει τον αγώνα με 3-1 και το τραγικό αυτό λάθος, αλλοίωσης του σκορ, που συμβαίνει για 2η φορά στους 3 πρώτους αγώνες της ομάδας μας στη φετινής PreLeague περνάει στη ιστορία σαν λαθος και όχι σαν αλλοίωση αποτελέσματος.

Όμως ακόμα και τον αγώνα να είχαμε κερδίσει 3-2 θα είχαμε στερηθεί 1 βαθμό, το πιθανότερο δε ήταν να είχαμε χάσει τον αγώνα 0-3, λόγω βαριάς ψυχολογίας και εκνευρισμού. Το άθλημα του βόλεϊ έχει μένει δυστυχώς πολύ πίσω στη διόρθωση τέτοιων λαθών και η διαιτησία δέχεται μόνο ότι αποδεικνύεται από το φύλλο αγώνα.

Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι που έχει σχέση με παράβαση εντός αγωνιστικού χώρου (πχ καρφί out ή πιαστή μπαλιά) αλλά εκτός αυτού!! δεν ειναι δυνατον να έχουν 2 τέτοια λάθη εις βάρος του αθλήματος του βόλεϊ μέσα σε 3 αγώνες της Ανδρικής Ομάδας μας . Και για να είμαστε ξεκάθαροι, η συμπαθέστατη ομάδα του Αιγίου δεν έχει καμιά σχέση με το λάθος αυτό, όπως δεν είχε και η ομάδα της Καλαμάτας-80 σε κάτι ανάλογο που είχε συμβεί στο 2 set του μεταξύ μας αγώνα την 1η αγωνιστική.»

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ