1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-03-2024 16:52

Δεν χωνεύεται το 9-0 και το μέλλον ΠΑΟ, ΠΑΟΚ !

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Mίλων - Ολυμπιακός 9-0 στη Νέα Σμύρνη και φυσιολογικά τίθεται το ερώτημα “ τόσο καλός είναι ο Μίλωνας ή τόσο κακός ο Ολυμπιακός;” και η απάντηση είναι απλή “και τα δύο” σύμφωνα με την εικόνα των δυο ομάδων.Η δικαιολογία για το χαμηλοτάβανο γήπεδο δεν ευσταθεί, αφού ο τέταρτος ημιτελικός δεν κρίθηκε στο σερβίς, αλλά στα άλλα κομμάτια του παιχνιδιού όπου ο Μίλων ήταν άψογος και ο Ολυμπιακός τραγικός.

Είναι δυνατόν όμως να κάνουν πλάκα στο φιλέ οι Μπάσης, Χαραλαμπίδης στους Τζούριτς, Γκουσταβάο, με τα κασέ τους να είναι δυσανάλογα; Είναι δυνατόν ο Πολουγιάν των 30.000 ευρώ να είναι ο κορυφαίος του αγώνα με 13/19 επιθέσεις και 1 άσο; Να είναι σαφώς καλύτερος ο Χέερ του Τράβιτσα; Κι όμως αυτό είδαμε στη Νέα Σμύρνη και υπάρχουν εξηγήσεις.

Ο Μίλων είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο χάρη στον Σάκη Ψάρρα με αυτοματισμούς και αυτοπεποίθηση. Ο Ολυμπιακός δεν θυμίζει με τίποτα την ομάδα που άφησε ο Τζουλιάνι, αν και προστέθηκε στο υπάρχον ρόστερ ο Τζούριτς. Οι παίκτες κάνουν του κεφαλιού τους, δεν ακούνε τον Καστελάνι που έχασε τον έλεγχο και μαλώνουν και μεταξύ τους ακόμη και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αρκετοί στον Πειραιά υποστηρίζουν ότι καλύτερα ο Ολυμπιακός να αποκλειστεί από τον Μίλωνα για να μη διασυρθεί στους τελικούς από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι έτσι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει στον τελικό, κι εκεί μπορεί να μιλήσει η προσωπικότητα των παικτών και εξάλλου ποτέ τα ντέρμπι αιωνίων δεν τα κερδίζει ο καλύτερος.Βέβαια αν ο Μίλων παίξει όπως στην έδρα του, ας περάσει στον τελικό!

Κακά τα ψέμματα ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα και βρίσκεται σε σπουδαία φόρμα, αρκεί να το επιβεβαιώσει και στο Κύπελλο που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή-Σάββατο στη Λάρισα και στους τελικούς Λιγκ Καπ στις 4 και 7 Απριλίου (Οι τελικοί του πρωταθλήματος θα αρχίσουν στις 11 Απριλίου).

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να αλλάξουν πρόσωπο, παρότι δεν θα έχουν του χρόνου προπονητή τον Καστελάνι που μελετά πολύ καλές προτάσεις από ομάδες γυναικών των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κορέας. Να παίξουν για τους εαυτούς τους και για τη φανέλα που φορούν. Το ερώτημα είναι αν μπορούν ή αν παρέδωσαν ψυχή και σώμα;

Ο Μίλων από την άλλη θα παίξει χωρίς πίεση, αν και ποτέ δεν κόντραρε τον Ολυμπιακό στου Ρέντη. Σε αυτό το γήπεδο δεν παίζει σύμφωνα με τα στάνταρ του ο Γιορντάνοφ. Για συναισθηματικούς λόγους; Δεν γνωρίζουμε.

Στον άλλο ημιτελικό πέρασε δίκαια ο Παναθηναϊκός, που έχει τεράστια διαφορά από τον ΠΑΟΚ στη θέση του διαγώνιου και του πασαδόρου. Κάλυψε και το πρόβλημα του τραυματισμένου Πρωτοψάλτη με τον Φράγκο γιατί φέτος έχει βάθος πάγκου και την πολυτέλεια να διαθέτει διεθνείς αναπληρωματικούς όπως ο Πετρέας και ο Κασαμπαλής.

Ο Παναθηναϊκός είναι εξάλλου η ομάδα που περιστοιχίζεται από ανθρώπους του βόλεϊ. Μόνιμο προπονητικό δίδυμο οι Ανδρεόπουλος-Καραμαρούδης, συν τους Πανταλέοντα, Γόντικα, Αγραπιδάκη, πεντάδα που δεν υπάρχει σε άλλη ελληνική ομάδα. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αλλάζουν προπονητές βάση αποτελεσμάτων, σε αντίθεση με τον ΠΑΟ.

Ρητορικό ερώτημα: Θα έμενε προπονητής στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ αν δεν περνούσε πέρυσι στους τελικούς του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα αποκλειόταν από τον τελικό του Τσάλεντζ Καπ με νίκη εκτός έδρας 3-1 στο πρώτο ματς;

Κάτι πάει να κάνει ο ΠΑΟΚ που θέλει να μονιμοποιήσει τον Μιλενκόφσκι, αρκεί να του παίρνουν καλούς παίκτες από το καλοκαίρι και όχι τον Φεβρουάριο. Πολλά θα εξαρτηθούν αν θα προωθηθεί στην προεδρία του ερασιτέχνη ο Τσαλόπουλος που βάζει λεφτά ή θα παραμείνει ο Κατσαρής ως το 2026 για να γιορτάσει τα 100 χρόνια; Η απόφαση θα παρθεί από τον Ιβάν Σαββίδη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ