1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-02-2024 00:07

Πω, πω ένας Ολυμπιακός!

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Ένα από τα καλύτερα ματς ευρωπαϊκών κυπέλλων στην Ελλάδα, με τον Ολυμπιακό όχι μόνο να κοιτάει στα μάτια την σπουδαία και πανάκριβη Αρκάς Σμύρνη, αλλά να την κερδίζει εύκολα στο τάι μπρέικ.

Όλα είναι σέρβις πλέον στο παγκόσμιο βόλεϊ, κι όποιος δεν "μαστιγώνει" την μπάλα από τα 9 μέτρα δεν έχει τύχη, χωρίς βέβαια να αρκεί μόνο αυτό το στοιχείο. Η Αρκάς είχε έναν από τους κορυφαίους σέρβερ στον κόσμο, τον Γερμανό, ουγγρικής καταγωγής Γκρόζερ που μας θύμισε τον πατέρα του. Τον τύπο με την κοτσίδα που είχε διαλύσει την Εθνική  Ελλάδας από το σερβίς στο ματς με την Γερμανία στο Ευρωβόλεϊ, πριν από πολλά πολλά χρόνια, σε σημείο να μπεί και ο Μουστακίδης σε θέση υποδοχέα.

Ο Γκρόζερ έκρινε και το δεύτερο σετ όταν πήγε στο σερβίς στο 21-20 και έφυγε στο 21-25, στο τρίτο σετ σειρά είχε ο κεφάτος Τζούριτς και στα επόμενα σετ είχαμε μονομαχία γιγάντων με τον Ολυμπιακό να παίρνει απρόσμενες βοήθειες από τον Καρασαββίδη (πόνεσε στη μέση ο Τζιάβρας) και τον Γκουσταβάο, που  φόβισε τον Γκρόζερ. Ο Βορειοελλαδίτης λίμπερο δεν δείλιασε, τουναντίον έδωσε ενέργεια στην ομάδα και ο Βραζιλιάνος σταμάτησε τον Γερμανό, που έπαιξε στη συνέχεια χωρίς τον αέρα της υπεροχής.

Ο εκπληκτικός Ολυμπιακός νίκησε την Αρκάς και τον Γκρόζερ με 3-2

Κι όταν πήγαμε στο τάι μπρέικ ο Ολυμπιακός ξεσάλωσε,με σπουδαίες στιγμές το 3-1 του Στερν, μετά από άμυνα του Καρασαββίδη σε χτύπημα στην ευθεία του Γκρόζερ και το 5-1 με μπλοκ του Τράβιτσα στον Γκρόζερ, που προσπάθησε να αποφύγει τον Γκουσταβάο σε τριπλό μπλοκ. Από εκεί και πέρα έτρεχε ασταμάτητα ο φωτεινός πίνακας προς την πλευρά του Ολυμπιακού.

H νίκη του Ολυμπιακού ήταν μια από τις σημαντικότερες στην ιστορία του και δυστυχώς την είδε ελάχιστος κόσμος, μόνο οι πιστοί, αλλά ας μη γίνουμε πάλι κουραστικοί, αφού έχουμε γράψει κατ επανάληψη ότι δεν γίνονται προωθητικές ενέργειες για την προσέλκυση του κόσμου. Ο Ολυμπιακός έχει μια από τις καλύτερες ομάδες της ιστορίας του, που την έπλασε ο Τζουλιάνι και της δίνει μεγαλύτερη ποιότητα ο Καστελάνι, με την προσθήκη του Τζούριτς.

Δεν υπάρχει παίκτης που υστέρησε από τον Ολυμπιακό, αλλά η ρεβάνς θα είναι  κόλαση, μπροστά σε 6.000 Τούρκους φιλάθλους και την πρόκριση την δίνει μόνο η νίκη!

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ