1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-05-2013 02:22

ΠΑΣΑΠ κατά Μαυρομάτη, ΕΟΠΕ: «Κάποιοι αεροβατούν και λειτουργούν ως «ιδιοκτήτες» του βόλεϊ»

Το ξέσπασμα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμοιβομένων Πετοσφαιριστών προκάλεσαν τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ στην εκπομπή της ΝΟVA σχετικά με τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Νίκο Σαμαρά, για την είσοδο των βολεϊμπολιστριών στον ΠΑΣΑΠ, για την κατάσταση που επικρατεί στο μπιτς βόλεϊ ενώ θέτει μία σειρά από ερωτήματα στην διοίκηση της ομοσπονδίας. Η ανακοίνωση - απάντηση του ΠΑΣΑΠ:

Έκπληξη και συνάμα απογοήτευση προκάλεσε στα μέλη του ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Π η χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Προέδρου της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη στην εκπομπή της NOVA «Στο Φιλέ» και τους δημοσιογράφους, Παντελή Λώλη, Ισίδωρο Πρίντεζη. Μίας συνέντευξης, από την οποία δεν έλειψαν κάποιες ανακρίβειες και ασάφειες, τις οποίες οφείλουμε να επισημάνουμε και να αποσαφηνίσουμε προς αποκατάσταση της σωστής ενημέρωσης των φίλων του ελληνικού βόλεϊ.
 
Σε ότι αφορά λοιπόν στην εκδήλωση εις μνήμην του Νίκου Σαμαρά καλό είναι να γνωρίζει κανείς τι ακριβώς συνέβη. Λίγες μέρες μετά την είδηση «σοκ» της τραγικής απώλειας του «Αετού» με πρωτοβουλία της ΕΟΠΕ στα γραφεία της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 22.1.2013 των εκπροσώπων της ΕΟΠΕ (Σπηλιάκος, Ρέρρας) ΕΣΑΠ (Μπούρα), ΠΑΣΑΠ (Μηνούδης), προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των φορέων για τις εκδηλώσεις μνήμης και να αποτραπεί ενδεχόμενο φαινόμενο πλειοδοσίας εκδηλώσεων. Σημειωτέον μάλιστα πως η ΕΣΑΠ δεν κατέθεσε την ημέρα της συνάντησης προτάσεις, επειδή δεν είχαν εγκριθεί από το ΔΣ το οποίο θα συνεδρίαζε την επομένη.

Μας ζητήθηκε πράγματι να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, κάτι που έγινε, τόσο προφορικά όσο και γραπτά στις 28.1.2013 με το υπ’αριθ. 121 έγγραφό μας και ειπώθηκε, ότι θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση για  την λήψη των τελικών αποφάσεων. Έκτοτε παρά τις οχλήσεις μας καμία πρωτοβουλία δεν ελήφθη με αποτέλεσμα καθείς, δυστυχώς, να πραγματοποιεί ό,τι είδους εκδήλωση ήθελε.

Οποιαδήποτε αναφορά έγινε λοιπόν σε τηλεοπτικό στούντιο περί μη συμφωνίας είναι ανακριβής, επειδή πολύ απλά ΠΟΤΕ δεν έγινε η τελική συνάντηση των παραπάνω φορέων. Καλούμε λοιπόν την ΕΟΠΕ να μας πει ποιες ακριβώς ήταν οι διαφωνίες μας, για να ενημερωθούμε και εμείς, έστω και τώρα….

Γιατί δεν λένε πολύ απλά στο κόσμο την αλήθεια; Ότι δηλαδή, δεν πρόκειται να οργανώσουν το παιχνίδι που υπήρχε ως αρχική σκέψη λόγω οικονομικών δυσχερειών; Ή τουλάχιστον θα έπρεπε, αν υπήρχε περισσότερη ευθιξία, να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους φορείς για τις ακριβείς προθέσεις τους. Μην γίνονται συναντήσεις μόνο για τα "μάτια του κόσμου"…

Σε σχέση όμως με τις ανακρίβειες που ακούστηκαν για ένα τόσο λεπτό και «ιερό» θέμα, είναι αλήθεια πως αιφνιδιαστήκαμε λιγότερο από την «περίεργη» συμπεριφορά της ΕΟΠΕ στο θέμα της ιστορικής ένταξης των Ελληνίδων αθλητριών στον ΠΑΣΑΠ, καθώς εδώ και καιρό, όσο και αν προσπάθησε ο Σύνδεσμός μας,  δεν υπήρξε καμία επικοινωνία. Ουδεμία απάντηση λάβαμε στα αλλεπάλληλα έγγραφά μας, τουναντίον εισπράξαμε πλήρη και προκλητική αγνόηση.

Σε μία λοιπόν ομολογουμένως γενναία και αισιόδοξη προσπάθεια οργανωμένης συμμετοχής των αθλητριών στην ανάδειξη της ιδιαιτέρως ελκυστικής γυναικείας πετοσφαίρισης και της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας τους, θα περιμέναμε τουλάχιστον το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η διοίκηση της ΕΟΠΕ θα «αγκάλιαζε» με ενθουσιασμό μία τέτοια προσπάθεια.

Προφανώς όμως κάποιοι, με τον αέρα που έχουν πάρει μετά τις εκλογές… αεροβατούν, αφού επιδιώκουν διαρκώς να λειτουργούν ως απόλυτοι «ιδιοκτήτες» της ελληνικής πετοσφαίρισης.

Το αν θα οργανωθούν και με ποιο τρόπο οι αθλήτριες είναι ένα θέμα, που αφορά αποκλειστικά αυτές και κανέναν άλλο. Άπαντες γνωρίζουν καλά ότι κάτι τέτοιο αποτελεί  αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα και προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες τόσο του ΟΗΕ όσο και της Ε.Ε.

Ενημερώνουμε επίσης ότι ο ΠΑ.Σ.Α.Π ιδρύθηκε από τα μέλη του βάσει του Καταστατικού του και όχι βάσει κάποιου νόμου. Ο νόμος απλώς μας αναφέρει ως επισήμους εκπροσώπους στα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας, που αφορούν την ανδρική αμειβόμενη πετοσφαίριση.
Ας καταλάβουν λοιπόν κάποιοι επιτέλους, ότι το βόλεϊ δεν τους ανήκει αποκλειστικά, πόσω δε μάλλον οι πρωταγωνιστές και «ψυχή» του αθλήματος, οι αθλητές και αθλήτριες του.

Ας σταματήσουν να μας προσκαλούν μόνο για να ζητήσουν την «στήριξή» μας, στα πλαίσια της «ομοψυχίας» και της συμπόρευσης για την σωτηρία του αθλήματος.

Έφτασε πλέον η ώρα να κάνουν κάτι για το άθλημα χωρίς να βλέπουν παντού εχθρούς και «φαντάσματα». Χωρίς να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια... Ο ΠΑ.Σ.Α.Π από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του έχει δηλώσει πως ο ρόλος του θέλει να είναι ενωτικός με στόχο ένα καλύτερο αύριο για το ελληνικό βόλεϊ . Αφού όμως κάποιοι, όπως φαίνεται δεν μας  θέλουν στο πλευρό τους, θα μας βρούνε απέναντί τους. Η επιλογή είναι καθαρά δική τους…

Στο περιθώριο μάλιστα της χθεσινής συνέντευξης της NOVA, ας μας απαντήσουν όποιοι επιθυμούν και σε κάποια άλλα καίρια ερωτήματα:

Α) Γιατί άραγε δεν ανταποκρίνεται η ΕΟΠΕ στα αλλεπάλληλα έγγραφα αιτήματά μας για συνάντηση, τόσο στις 2.4.2013 όσο και στις 25.4.2013; 

Β) Αν δεν αναγνωρίζει η Ομοσπονδία τις αθλήτριες της Α1 κατηγορίας ως αμειβόμενες (λόγω ερασιτεχνικού καθεστώτος των σωματείων) φανταζόμαστε ότι δεν αναγνωρίζουν ούτε αθλητές όπως οι Τζούριτς , Φράγκος, Πελεκούδας, Στοιβαχτής και τόσοι άλλοι που παίζουν βόλεϊ σε Ιταλία, Ρωσία, Πολωνία, Τουρκία και αγωνίζονται με το ίδιο «ερασιτεχνικό» καθεστώς.

Γ) Αμφισβητεί μήπως η ΕΟΠΕ την αμειβόμενη σχέση των αθλητριών με τα σωματεία, όταν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις οι οποίες δέχονται ότι υφίσταται σχέση εξαρτημένης εργασίας;

Δ) Αμφισβητεί η Ομοσπονδία την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην υπόθεση της τζουντόκα C. Deliege (εναντίον της Βέλγικης Ομοσπονδίας ) όπου της αναγνωρίζεται το δικαίωμα της ελεύθερης  μετακίνησης ( σ.σ υπόθεση Μπόσμαν ) παρά το γεγονός ότι είναι «ερασιτέχνης», επειδή υπάρχει οικονομική συναλλαγή ,  οπότε το δικαστήριο την θεωρεί «επαγγελματία» ανεξάρτητα του καθεστώτος του αθλήματός της;

Ε) Αμφισβητείται επίσης η ύπαρξη και η χρησιμότητα Συνδέσμων Αθλητών άλλων «ερασιτεχνικών» αθλημάτων, όπως της υδατοσφαίρισης  και της χειροσφαίρισης; Ή μήπως και οι πολίστες παγκόσμιοι πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες δεν είναι αμειβόμενοι…;


ΣΤ) Γιατί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης ανέφερε πως οι επαγγελματίες αθλητές θα πρέπει να πληρώνουν για τη συμμετοχή τους στα τουρνουά beach volley, σε αντίθεση με άλλους αθλητές; Φανταζόμαστε και εδώ πως για εισπρακτικούς, και μόνο, λόγους γίνεται ο διαχωρισμός και η αναγνώριση του «επαγγελματισμού» μεταξύ των αθλητών και αθλητριών…

Εν αναμονή λοιπόν των απαντήσεων η κάποιας πρόσκλησης για συνάντηση, ας αφήσουμε  κύριοι τον κόσμο να κρίνει…

1 σχόλιο

  • Comment Link x4x Πέμπτη, 02 Μαΐου 2013 04:49 posted by x4x

    Μπράβο στον ΠΑΣΑΠ για την ανακοίνωση.
    Νομίζω πως οι κύριοι στην ΕΟΠΕ μας κοροϊδεύουν μέσα στη μούρη μας.

    Αλλά μην γελιόμαστε... Ότι και να λέτε, από το ένα αυτί μπαίνει από το άλλο βγαίνει..

    Για άλλη μία φορά συγχαρητήρια σε αυτούς που τους ψήφισαν το καλοκαίρι.. Θα είναι περήφανοι τώρα!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ