1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-08-2014 19:03

Ήταν κάποτε τα Βριλήσσια...

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ
Τα Βριλήσσια είναι η πιο ιστορική ομάδα της τελευταίας εικοσαετίας, αυτή που έσπασε την κυριαρχία του Παναθηναϊκού και κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα, αλλά η κόπωση των παραγόντων της και η απουσία αντικαταστατών τους, έφεραν την κατάρρευση.

Τα Βριλήσσια χάρη στον κύριο με όλη της σημασίας της λέξης Βαγγέλη Κωβαίο, συνεπικουρούμενο από τον Δημήτρη Έρωτα και άλλους παράγοντες της περιοχής, συν την ακούραστη εργάτρια Γεωργία Νικολακοπούλου, έκαναν το μεγάλο θαύμα.

Η λογική τους ήταν η απόκτηση ταλαντούχων παικτριών απ όλη την Ελλάδα, όπως οι αδελφές Γκαραγκούνη, Μεμετζή, Καραντάσιου, Τσιαρτσιάνη, Χατζηνικολάου, που με πολύ δουλειά μεταμορφωνόταν σε παίκτριες Εθνικής.

Οι μεγάλες επιτυχίες ήρθαν με προπονητές τους Στέφανο Πολύζο, Δημήτρη Μπαχράμη, που είχαν πάντα δίπλα τους τον Μάρκο Κωβαίο, ενώ σημαντική ήταν και η απόκτηση της Ρούξι Ντουμιτρέσκου που έμεινε χρόνια στην ομάδα.

 

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία ήρθε το 1998, όταν η ομάδα προκρίθηκε στο φαιναλ φορ του Κυπέλλου Κυπελλούχων στην Προύσα της Τουρκίας και τερμάτισε τρίτη, σε άκρως εχθρικό περιβάλλον.

Τα Βριλήσσια είχαν ελάχιστη οικονομική βοήθεια από το Δήμο της περιοχής, ενώ ο γγΑ Νίκος Έξαρχος αν και Βριλησσιώτης δεν έδωσε τις 120.000 ευρώ που κόστισαν οι μετακινήσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα και άνοιξε μια μεγάλη πληγή.

Τους προϋπολογισμούς τους κάλυπταν αρχικά ο Κωβαίος και αργότερα ο Έρωτας, αλλά οι δυο σπουδαίοι παράγοντες κουράστηκαν, δεν βρέθηκαν νέοι να τους αντικαταστήσουν και ήρθε η φθορά.

Για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να πούμε ότι και πέρυσι τα Βριλήσσια ήταν προς της κατάρρευσης, αλλά η εμφάνιση του Nargile, έδωσε την ψευδαίσθηση ότι θα υπάρξει παράταση ζωής.

Τα Βριλήσσια με μεγάλο προϋπολογισμό, προσπάθησαν να κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά για διάφορους λόγους(απομάκρυνση Ρουμελιώτη, ανάμιξη στα προπονητικά εξωθεσμικών) δεν τα κατάφεραν. Κι έτσι φτάσαμε στο τέλος εποχής.

Έτσι ο ΦΟΒριλησσίων που πριν από το 1985 ήταν εξωραϊστικός σύλλογος, δεν θα λειτουργήσει την εφετινή περίοδο, παρά μόνο με τμήματα υποδομής, κι αν όλα πάνε καλά θα εμφανισθεί του χρόνου στην Α2 γυναικών.

Τα Βριλήσσια θα μπουν λοιπόν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως ο Φιλαθλητικός Θεσσαλονίκης και ελπίζουμε να επανέρθουν, έστω και μετά από πολλά χρόνια, ακολουθώντας το παράδειγμα του ΖΑΟΝ.

Και στο βόλει γυναικών ισχύει ο νόμος της εξέλιξης. Ότι δεν ανανεώνεται , εξαφανίζεται και το κενό του, το καλύπτουν νέες δυνάμεις, όπως ο Πανναξιακός, ο ΑΟΘήρας , μέχρι πέρυσι η ΑΕΚ , ενώ βρέθηκε στην κορυφή και παραμένει ο Ολυμπιακός.

  ΠΗΓΗ  ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ