1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-09-2013 23:25

Στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020

Η 125η σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που διεξάγεται στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής αποφάσισε να αναθέσει στο Τόκιο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Περισσότερα σε λίγο...
Oι Ιάπωνες αντιμετώπισαν την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης στην τελική παρουσίαση των δυο επικρατέστερων υποψηφιοτήτων, ενώ η Μαδρίτη αποχαιρέτησε την "κούρσα" πρώτη.

Οι Ιάπωνες φέρονται να αντιμετώπισαν αποτελεσματικά το σοβαρότερο μειονέκτημα της υποψηφιότητάς τους, δίνοντας δηλαδή λεπτομερείς εξηγήσεις όσον αφορά το περιβαλλοντικό ζήτημα με τη διαρροή ραδιενεργού ύδατος από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα που προκαλούσε ανησυχίες στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ζίνζο Άμπε, ο οποίος συμμετείχε στην τελική παρουσίαση της υποψηφιότητας της ιαπωνικής πρωτεύουσας, τόνισε ότι η ραδιενεργός μόλυνση έχει τεθεί "υπό έλεγχο" και δεν έπρεπε να επηρεάσει την προσπάθεια του Τόκιο για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

"Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Ποτέ δεν έχει κάνει και δεν θα κάνει προκαλέσει κάποια ζημιά στο Τόκιο"
σημείωσε.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ