1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-04-2024 19:30

Με 15-0 άσους δεν πας πουθενά και με θεατές Ροντινέι, μπαμπά Τράβιτσα

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

 

 

Μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός δεν δικαιολογεί την παρουσία του στους τελικούς της  Volley League ανδρών, δείχνει να τα έχει παρατήσει μετά το Κύπελλο της Λάρισας και το φανερώνουν οι επιδόσεις στο σερβίς με 15-0 άσους για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έδωσε ρεσιτάλ στα δυο πρώτα σετ, βρέθηκε πίσω στο τρίτο με 16-20, αλλά ουδείς θεατής  ή παίκτης των δυο ομάδων πίστευε ότι μπορεί να αντισταθεί ο Παναθηναϊκός. Πράγματι ο Ολυμπιακός μείωσε σε 18-20 και με τα σερβίς του Τζούριτς πήρε μπρος για την ανατροπή.

Στον Παναθηναϊκό πρέπει να ψαχτούν γιατί η ομάδα τους ξεφούσκωσε και δεν αντιστέκεται απέναντι στον Ολυμπιακό, μετράει φέτος  μια νίκη, κι αυτή εξαιτίας  της κόκκινης κάρτας του Παγένγκ στο ΜΕΤΣ. Σίγουρα πάντως δεν φταίει ο τραυματισμός του Ιερεζουέλο γιατί ακόμη και με τον Κουβανό στην σύνθεση του δεν θα απέφευγε τους 15 άσους. Οι παίκτες του εμφανίζονται αδιάφοροι, ίσως επειδή ξέρουν ότι δεν θα μείνουν του χρόνου, αλλά αυτό δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά.

travitsa 2

 Ο μπαμπάς Τράβιτσα καμάρωνε για τον γιό του και στην οικογένεια κάνουν χώρο για το τρίτο πρωτάθλημα (ένα ο Λιούμπο) με τα χρώματα του Ολυμπιακού.

Καμάρωνε και ο Ροντινέι για τον Γκουσταβάο, τον οποίο θέλει για τερματοφύλακα στην ποδοσφαιρική ομαδα, όπως μας είπε, αλλά δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί το ίδιο για τον συμπατριώτη του Ρανγκέλ, που προσπάθησε να βάλει μπουρλότο στο ματς, μπας και το γυρίσει, αλλά εισέπραξε μια κόκκινη κάρτα που μέτρησε για το τελικό 26-24 του τρίτου σετ.

435950177 406573322129720 7152473547118743700 n

 Για πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων των αιωνίων καταγράφηκε το 15-0 σε άσους και με όλους τους παίκτες του νικητή να πανηγυρίζουν τουλάχιστον έναν (Τζούριτς 4, Στερν 3, Κουμεντάκης 3, Γκουσταβάο 1, Ιντάλγκο 3, Τράβιτσα 1).

Από την άλλη ο Πρωτοψάλτης δέχθηκε 8 άσους για πρώτη φορά στην καριέρα του και 3  ο Κόβαρ. Παρόλα αυτά η στατιστική είναι μαγική εικόνα με τον Ολυμπιακό να έχει 30% στην υποδοχή και τον Παναθηναϊκό 33%! Κι όμως ο Ολυμπιακός δεν έδωσε άσο και πάνω απ όλα τελείωνε τις χαλασμένες υποδοχές χάρη  στους επιθετικούς του. Στη στατιστική λοιπόν εμφανίζονται (33% έναντι 30%) μόνο οι άριστες υποδοχές.

ΥΓ 1: Για να μαθαίνουμε όλοι, κι εμείς και οι παίκτες και οι προπονητές. Καταργήθηκε η διπλή και η πιαστή μπαλλιά γιατί η οδηγία είναι "αφήστε την μπάλα να παίζει" γι αυτό και δεν σφυρίχτηκε παράβαση στον Κασαμπαλή σε μια πάσα που πήγε στον αντίπαλο τερέν, ενώ κάτι ανάλογο έγινε και στο ντέρμπι γυναικών Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

ΥΓ2: Τελικά ο πραγματικός τελικός ήταν Ολυμπιακός-Μίλων που τελείωσε με 3-2 νίκες και όχι ο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Κι ας έλεγαν, κι ας έγραφαν ότι επρόκειτο για αγώνες φιλικών σωματείων. Αν δεν συμβεί κάτι εντυπωσιακό οι δυο καλύτερες ομάδες εφέτος ήταν ο Ολυμπιακός και ο Μίλωνας. Κι αν ο Μίλωνας έχανε 3-0 ή 3-1 στον Ρέντη στην κανονική διάρκεια, μπορεί και να έπαιζε στον τελικό.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ