1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-04-2024 00:06

Πω, πω τι έκανε η Νίζετιτς! Μένει και του χρόνου ο Νέσιτς (vid)

Δυο ήταν οι πρωταγωνιστές του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-2, η αργεντίνα Γιας Νίζετιχ με το εξωπραγματικό ρεκόρ  στο σερβίς και ο Σέρβος Ντράγκαν Νέσιτς, που παρότι έπαιξε χωρίς Γκρόθες, Ρόγκα μεταμόρφωσε την ομάδα του και σφράγισε το διαβατήριο του και για την επόμενη χρονιά.

Η Νίζετιχ έγραψε στον Ρέντη ιστορία, αφού σε 20 τζαμ σέρβις δεν έχασε ούτε ένα και πήρε 4 άσους, τελειώνοντας μάλιστα και το παιχνίδι, γράφοντας από τα 9 μέτρα το 18-16 και το 1-0 στην σειρά των τελικών.

Όπως γράψαμε κατ επανάληψη, σε ένα ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός δεν υπάρχει σίγουρος νικητής όποια κι αν είναι η κατάσταση των δυο ομάδων. Όσοι βιάστηκαν να χρίσουν φαβορί τον Ολυμπιακό, μετά το 3-0 στο πρωτάθλημα και το 3-1 στο Κύπελλο διαψεύστηκαν, αφού ο Σέρβος άλλαξε την ψυχολογία του Παναθηναϊκού. Ο Τακης Μαλακατές του έδωσε συγχαρητήρια και η άποψη που υπήρχε μετά το ματς ήταν “ε, αυτή η ομάδα δεν μπορεί να χάνει από την Λαμία και τον Απολλώνιο”

Ο Νέσιτς εντόπισε την διαφορά στην αλλαγή της νοοτροπίας των παικτριών που είναι δικό του έργο και όταν τον ρωτήσαμε αν θα μείνει και του χρόνου απάντησε “εγώ θέλω, δεν δεσμεύομαι από πουθενά και η διοίκηση θα αποφασίσει”Η διοίκηση του Παναθηναϊκού λοιπόν πήρε τον Νέσιτς για δυο μήνες και μίλησε με τον Τούρκο Γιουνούς Οτσάλ για την επόμενη χρονιά, αλλά ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής ζήτησε ένα υπέρογκο ποσόν και έκαψε το χαρτί του. Και έμεινε χωρίς ομάδα. Οι πρωταθλητές δεν είχαν ακούσει τα καλύτερα για τον Νέσιτς γι αυτό και έψαχναν προπονητή, η παρουσία του όμως  στις προπονήσεις και η εμφάνιση στον Ρέντη άλλαξαν τα δεδομένα.

Κι όλα αυτά χωρίς να έχει μια αλλαγή στην διάθεση του, αφού οι Γκρόθες (θα παίξει στον δεύτερο τελικό), Ρόγκα ήταν εκτός και δεν υπήρχε άλλη ακραία να αντικαταστήσει την Γενιτσαρίδη που δεν άντεξε στον βομβαρδισμό του Ολυμπιακού. Παραχώρησε 5 άσους σε 55 υποδοχές και τελείωσε μόλις 1/15 επιθέσεις.Το ματς δεν είχε ποιότητα, αλλά ήταν συναρπαστικό και ο Ολυμπιακός στερήθηκε την Εμμανουηλίδου που πονάει στην μέση και δεν είχε πολλές επιθέσεις από το κέντρο, αλλά και μπλοκ. Μόλις 10 έναντι 14 του Παναθηναϊκού (7 η Σάμανταν). Και κακή την Κούμπουρα που δέχθηκε 8 μπλοκ, έκανε 7 λάθη και τελείωσε μόνο 16/62 επιθέσεις.Τα ντέρμπι όμως τα κερδίζουν οι μεγάλες παίκτριες και μια από αυτές ήταν η Γιας Νίζετιτς.

Ο Ολυμπιακός σπατάλησε τρία ματς μπολ, αλλά η Αργεντίνα έκανε το  17-16, πήγε στο σερβίς  και με έναν άπιαστο κεραυνό τελείωσε το παιχνίδι.Κακή η διαιτησία, με λάθη εκατέρωθεν, δεν δόθηκαν τρια πιαστά του Παναθηναϊκού, ένα της Τάνη και το var άλλαξε αρκετά μπλοκ άουτ, ενώ βοήθησαν και οι παίκτριες των δυο ομάδων που παραδέχτηκαν τις επαφές. Δεν βοήθησε η επόπτρια που ήταν στην πλευρά της θύρας 7, έδινε άλλα αντί άλλων και ευτυχώς μερικά τα γύρισε ο Βουδούρης.

Ο δεύτερος τελικός θα είναι διαφορετικός, ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει ελεύθερα όπως έκανε στον Ρέντη, ενώ ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παίξει τόσο άσχημα όσο στον πρώτο τελικο. Και θα έχει καλύτερη υποδοχή. Θα δούμε άλλο ματς στον ΜΕΤΣ.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΟ ΤΗΣ ΝΙΖΕΤΙΤΣ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ