1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-08-2016 00:07

Δεύτεροι στα Βαλκάνια οι παμπαίδες

Με το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Παμπαίδων που διεξήχθη στην πόλη Ιβάνιτσα της Σερβίας, επιστρέφει η Εθνική μας ομάδα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε στον τελικό της διοργάνωσης μετά από μεγάλη μάχη με 3-2 από την Τουρκία (αν και προηγηθήκαμε με 2-1), από την οποία υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της Παρασκευής (στον τελευταίο αγώνα του προκριματικού ομίλου) είχαμε χάσει με 3-0.

Κι όμως παρά την κούραση από τον εξίσου σκληρό ημιτελικό με την Σερβία (κερδίσαμε 3-1 στο τελευταίο ματς της χθεσινής ημέρας), παρόλο που οι Μούχλιας, Αλεξούδης έπαιζαν με προβλήματα τραυματισμού και βρεθήκαμε να χάνουμε με 1-0 σετ, οι νεαροί διεθνείς μας ήταν εξαιρετικοί στα δύο επόμενα, παίρνοντας το προβάδισμα.

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως η κούραση έπαιξε σημαντικό ρόλο με την Τουρκία να φτάνει τελικά στη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.

«Με βάση τις συνθήκες με τις οποίες ξεκίνησε αυτή η ομάδα, έχοντας μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας, χωρίς φιλικά παιχνίδια, αλλά και με τους τραυματισμούς που μας στέρησαν δύο κεντρικούς συν αυτούς που μας προέκυψαν στο τουρνουά, δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος. Κι όσο κλισέ κι αν ακούγεται νιώθω ότι είμαστε οι νικητές αυτού του τουρνουά», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Άρης Γιαμακίδης και συμπλήρωσε:

«Η Τουρκία είναι μια πλήρης ομάδα, πολύ καλά προετοιμασμένη αλλά για να μας κερδίσει, την αναγκάσαμε να φτάσει στα όρια της, ενώ εμείς πληρώσαμε την κούραση του χθεσινού αγώνα στα δύο τελευταία σετ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές, ακόμη και τα παιδιά που δεν ταξίδεψαν στην Σερβία, όλους όσοι βοήθησαν και στήριξαν αυτήν την ομάδα κι ιδιαίτερα τον συνεργάτη του Νίκο Μούχλια για την τεράστια βοήθεια που προσέφερε».

Τα σετ: 22-25, 25-21, 26-24, 17-25, 8-15

Η σύνθεση της Εθνικής (Γιαμακίδης): Ανδρεόπουλος, Μούχλιας, Κεσεσίδης, Αλεξούδης, Στράτος, Ρέτζιος Σταυρόπουλος –λ / Μποζίδης, Στείρος, Παπαδημητρίου, Χανδρινός, Χάκας.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα
10:00, Αγώνας για θέσεις 7-8, Βοσνία – Μολδαβία 3-1 (25-16, 21-25, 25-16, 25-20)
12:30, Αγώνας για θέσεις 5-6, Βουλγαρία – Μαυροβούνιο 3-0 (25-17, 25-20, 25-19)
17:00, Αγώνας για θέσεις 3-4, Σερβία – Ρουμανία 3-2 (18-25, 21-25, 25-23, 25-21, 15-7)
19:30, Τελικός, Ελλάδα – Τουρκία 2-3 (22-25, 25-21 26-24, 17-25, 8-15)

Σχετικά άρθρα

  • Ευρωπαϊκό αγοριών Κ17: Έτοιμη για την πρεμιέρα με Τουρκία η Εθνική

    Την ώρα που η Εθνική Παγκορασίδων μπαίνει στην τελική ευθεία των δικών της υποχρεώσεων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17, η Εθνική Παμπαίδων ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις δικές της μάχες στην αντίστοιχη διοργάνωση που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου (19-30 Ιουλίου).κόντρα στην Τουρκία,

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  • Σπουδαία Ελλάδα και ένα σετ μακριά από το Ευρωβόλεϊ Κ17, 3-0 την Ολλανδία
    Μεγάλη νίκη με 3-0 σετ επί της Ολλανδίας πανηγύρισε στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο στην Νεάπολη Μυτιλήνης η Εθνικής παμπαίδων και έκανε άλλο ένα βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αγοριών Κ17.
  • Οι νέοι ομοσπονδιακοί προπονητές των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων
    Την Τετάρτη το προεδρείο της Ε.Ο.ΠΕ. συναντήθηκε με τους αποσπασμένους καθηγητές φυσικής αγωγής και ανατέθηκαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων. Παράλληλα έγινε συντονισμός για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 και δόθηκαν κατευθύνσεις για την παρουσία των αποσπασμένων στα σχολεία για την ανάπτυξη του βόλεϊ.
  • Ευρωπαϊκό Κ17: Τέταρτη ήττα της Ελλάδας με 3-1 από την Πολωνία
    Την τέταρτη της ήττα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17 που διεξάγεται στην Βουλγαρία γνώρισε η Εθνική παμπαίδων.
  • Ευρωπαϊκό Κ17: Ήττα της Ελλάδας από την Τσεχία
    Αν και κατέκτησε το πρώτο σετ, η Εθνική παμπαίδων λύγισε από την Τσεχία για την 2η αγωνιστική του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ17 που φιλοξενείται στη Σόφια. Η ομάδα του Γιώργου Μπακοδήμου γνώρισε την δεύτερη ήττα της στην διοργάνωση, μετά την πρεμιέρα από την Πορτογαλία.

2 σχόλια

  • Comment Link Perez Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016 21:44 posted by Perez

    Φίλε Blackman,
    Συγχαρητήρια στα παιδιά στους προπονητές τους, αλλά νομίζω πως οφείλουμε πρωτίστως να συγχαρούμε τους προπονητές των συλλόγων τους. Συμφωνώ μαζί σου για τον Ζαλμά, είναι πράγματι πολύ καλός προπονητής, το εχει αποδείξει στο παρελθόν και μάλιστα πολύς αξιόλογος κόσμος τον παραδέχεται για τις γνώσεις του και τις ικανότητες του. Μαζί με τον Δρικο έφτιαξαν ένα καλό staff και τουλάχιστον δείχνουν να έχουν πλάνο, συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς και λειτουργίας ότι αφορά το μέλλον. Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις αλλά...Οψόμεθα...
    Όσο για τον Φλώρο κατ αρχήν δεν εχει συνεργάτες, ποτε δεν είχε. Στο staff του είχε ευκαιριακά όποιον τύχαινε. Ενδεικτικά σημείωσε την Καρολίνα (που δεν μιλούσαν καν, μέχρι και τον Καλμαζιδη (Head coach Εθνικής γυναικών). Άβυσσος η λογική της αποσπάσεως ώστε να μην παραστούμε στο σχολείο Λαγκαδικίων...
    Οι πολλές τελευταίες επιτυχίες όντως ήρθαν από το έργο της Καρολίνας, αλλά μην ξεχνάς ότι η μεγαλύτερη, η 4η θέση στο ευρωπαϊκό νεανίδων ήρθε με τη σημαντική βοηθεια κοριτσιών του 98 που δεν τις είχε ποτε η Καρολίνα και ομολογουμένως ήταν γενεά του ...surprise...
    Οι επιλογές είναι ενίοτε καλές αλλά συμφωνώ ότι η ομοσπονδία για κάποιο λόγο δεν θελει να αναδείξει το γυναικείο. Δεν κανει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση

  • Comment Link Blackman Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 21:34 posted by Blackman

    Συγχαρητηρια στα παιδια και τους προπονητες τους. Οσα και να εχουν ειπωθει κατα καιρους για τον Ζαλμα ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι στο κομματι των εθνικων ομαδων των αγοριων αυτος και οι συνεργατες του κατι κανουν καλα και αυτο φαινεται απο τα αποτελεσματα των τελευταιων ετων. Δουλευουν μεθοδικα και κυριως ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ (χωρις ιδιαιτερη βοηθεια απο την ΕΟΠΕ), με γνωμονα την δημιουργια ανταγωνιστικων ομαδων.
    Στον αντίποδα δυστυχως υπαρχει ο Φλωρος και οι συνεργατες του. (Οι τελευταιες επιτυχιες των κοριτσιων ηταν εργο Καρολινας). Αν και σε ολοκληρη την Ελλαδα υπαρχουν χιλιαδες κοριτσια που ασχολουνται με το αθλημα οι κυριοι αυτοι δεν πολυασχολουνται να τις παρακολουθουν και κανουν τις επιλογες τους κυριως για να ικανοποιησουν φιλους και γνωστους παραγοντες, προπονητες και γονεις.
    Κυριοι της ΕΟΠΕ ανοιξτε λιγο τα ματακια σας και δειτε το προφανες. Πρεπει να αλλαξετε πορεια αν θελετε να εκμεταλευτειτε το τεραστιο δυναμικο του γυναικειου βολει στην Ελλαδα.
    Θελετε ομως???

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ