1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
17-08-2023 19:26

Γιώργος Καραμπέτσος: «Καμαρώνω τις Εθνικές ομάδες, ευγνωμονώ όσους μας βοήθησαν»

Με την ευκαιρία της συμμετοχής των Εθνικών ομάδων γυναικών και ανδρών στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τις δυνατές παρουσίες των Εθνικών αναπτυξιακών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις, την ολοκλήρωση της σεζόν στο μπιτς βόλεϊ, τη δυνατή παρουσία της ΕΡΤ στο άθλημα αλλά και την πορεία που διαγράφει η αποπληρωμή του μεγάλου χρέους των 7,5εκ. Ευρώ που παρέλαβε, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος δίνει το στίγμα της διοίκησης της ομοσπονδίας λίγο πριν την έναρξη των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών:


Ποιος είναι ο στόχος των Εθνικών ομάδων;

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ευχαριστηθούν οι αθλήτριες και οι αθλητές τη συμμετοχή τους στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Με την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών τους ξέρουν καλύτερα από εμάς τι πρέπει να κάνουν. Εύχομαι σε όλους να πιάσουν τα όρια τους και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας όλοι μαζί. Καλή επιτυχία στα κορίτσια που ξεκινούν σήμερα αλλά και στην Εθνική ανδρών που προετοιμάζεται».

Είδαμε να καμαρώνετε τις ομάδες στις προπονήσεις τους. Τι είναι αυτό που σκέφτεστε;

«Είναι να μην τις καμαρώνεις; Είδατε τις αθλήτριες; Χαρά Θεού. Μία ομάδα γεμάτη ενέργεια, αισιοδοξία, χάρη αλλά και σοβαρότητα. Έχουν κάνει 13 δυνατά φιλικά. Έχουν προετοιμαστεί καλά. Μακάρι να τους πάνε καλά οι αγώνες. Τι άλλο να θέλει να δει ένας πρόεδρος από μία Εθνική ομάδα; Εννοείται πως όλοι ελπίζουμε στην αθλητική και αγωνιστική υπέρβαση. Όλοι θέλουμε να ανέβουμε μία θέση πιο ψηλά από την προηγούμενη συμμετοχή μας, να βελτιωθούμε στο ranking ώστε να έχουμε ελπίδες για πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτά τα ξέρουν και τα κορίτσια και τα αγόρια. Δεν χρειάζεται εμείς από έξω να μιλάμε για θέσεις και μετάλλια. Άλλη είναι η δική μας δουλειά ως παράγοντες και νομίζω πως την κάναμε καλά. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω και τις αθλήτριες και τους αθλητές των Εθνικών ομάδων ανδρών, γυναικών, τους προπονητές, τους συνεργάτες τους αλλά και τους υποστηρικτές μας για τη μεγάλη προσπάθεια που έχουν κάνει».

Τι ευχηθήκατε στις αθλήτριες της Εθνικής γυναικών που αρχίζουν τους αγώνες τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;

«Κατ΄αρχήν τους μετέφερα ευχετήριο μήνυμα του νέου υπουργού αθλητισμού Γιάννη Βρούτση. Είπα στα κορίτσια να πάνε στη διοργάνωση και να διασκεδάσουν το παιχνίδι τους και τη συμμετοχή τους. Τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι εμπειρίες ζωής. Το μόνο που τους είπα είναι πως εάν προκριθούν στην β φάση θα είμαι κοντά τους στις Βρυξέλλες. Σας διαβεβαιώ πως έχουμε μία ομάδα με ανεκτίμητη αξία. Όλες οι κοπέλες είναι εκπληκτικές σαν χαρακτήρες και σαν αθλήτριες. Έχουν γίνει μία παρέα, έχουν αγωνιστικό εγωισμό, ωραία διάθεση και πείσμα για τιμήσουν το εθνόσημο. Αυτά μετράνε για μένα».

Με το χρέος στο ταμείο της ΕΟΠΕ που είμαστε;


«Μου βάζεις δύσκολα και με στεναχωρείς. Είπα να αφήσω για λίγο στην άκρη τη μεγάλη σκοτούρα που με βασανίζει νύχτα, μέρα. Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά ακόμα έχουμε δυσκολίες. Με την άνοδο όλων των Εθνικών ομάδων αυξάνονται οι υποχρεώσεις, οι μετακινήσεις και τα έξοδα. Είναι μεγάλη ανάσα είναι το έσοδο που λαμβάνουμε από τα τυχερά παίγνια. Είχα πει στο ξεκίνημα αυτή της θητείας μου πως υπέρβαση θα είναι μέχρι το τέλος του 2024 να ξεχρεώσουμε το χρέος των 7,5 εκ. Ευρώ που παραλάβαμε. Μεσολάβησε η ενεργειακή κρίση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η αύξηση του κόστους ζωής και μετακινήσεων, η πτώση των εσόδων λόγω της καραντίνας και της διακοπής των πρωταθλημάτων. Το ρεαλιστικό είναι να ξεχρεώσουμε στο τέλος του 2025 και πάντα με σκληρές οικονομίες. Προσέξτε... Έχουμε και τη δικαστική διαμάχη με το ΟΑΚΑ. Εάν δικαιωθούμε τελεσίδικα στα δικαστήρια θα πάρουμε βαθιά ανάσα γιατί είναι σεβαστό ποσό. Σε αυτή την περίπτωση θα κλείσουμε το χρέος γρηγορότερα. Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός να κάνουμε και έναν σχεδιασμό χωρίς το βραχνά του χρέους».

Γνωριστήκατε με το νέο υπουργό αθλητισμού;

«Είχαμε πρώτη επαφή με τον κύριο Βρούτση. Μετέφερα στις αθλήτριες το ευχητήριο μήνυμα του για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πιστεύουμε και ελπίζουμε πως θα συνεχίσει το έργο του Λευτέρη Αυγενάκη. Έχουμε ετοιμάσει μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση για να τον ενημερώσουμε ποιοι είμαστε εδώ στην ΕΟΠΕ, τι κάνουμε, τι βρήκαμε, τι φορτίο σηκώνουμε εδώ και χρόνια, τι στόχο έχουμε και που πηγαίνουμε. Θα έχει τα πάντα αναλυτικά από όλα τα τμήματα. Δυστυχώς η ΕΟΠΕ θέλει ακόμα βοήθειες για να τακτοποιήσει το χρέος της. Ο κύριος Αυγενάκης αφού αναγνώρισε τις προσπάθειες μας στο μέτρο του δυνατού μας βοήθησε. Πιστεύω πως όταν ενημερωθεί και ο κύριος Βρούτσης θα είναι στο πλευρό μας».

Τι έχει αλλάξει με την ΕΡΤ;

«Με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, τον διευθυντή προγράμματος Κώστα Παπαβασιλείου και τον υπεύθυνο του αθλητικού τμήματος Δημήτρη Χατζηγεωργίου έχουμε αναπτύξει πολύ καλή σχέση και έχουμε άριστη συνεργασία. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που προοδεύει το άθλημα. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Κι εμείς δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Έχουμε φτιάξει το προϊόν και την εικόνα μας όπως μας υπέδειξαν. Ακούμε τους επαγγελματίες του χώρου. Σας θυμίζω τα γεμάτα γήπεδα στα φιλικά και στα προκριματικά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, τα επιτυχημένα φάιναλ-4 στο κύπελλο, τις ανταγωνιστικές Εθνικές ομάδες, τα δυνατά πρωταθλήματα Volley League. Το ίδιο και στο μπιτς βόλεϊ. Κάναμε υπερβάσεις. Τουρνουά στις πλατείες Συντάγματος, Αριστοτέλους, Ξάνθης και Αγίου Νικολάου γεμάτα από κόσμο. Αυτά τα βλέπει η ΕΡΤ. Με τη σειρά του ο κόσμος βλέπει την ΕΡΤ και εμείς βλέπουμε βλέπουμε την εικόνα του αθλήματος να προοδεύει. Φυσικά η προσπάθεια είναι συνεχής. Είναι μία μεγάλη αλυσίδα. Στον τομέα του μάρκετινγκ θέλω να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια».

Που είμαστε στην Ανάπτυξη;

«Το τμήμα που ασχολείται με την Ανάπτυξη μαζί με τους αποσπασμένους προπονητές γύρισαν όλη την Ελλάδα και βρήκαν νέα φουρνιά αγοριών. Έτσι στελεχώσαμε όλες τις αναπτυξιακές ομάδες. Αυτό μας βοήθησε να βάλουμε φρένο στη μείωση του δυναμικού αθλητών στο ανδρικό βόλεϊ. Είμαστε σε επικοινωνία και με τους συλλόγους που δεν έχουν τμήματα βόλεϊ αγοριών. Εδώ επιστρέφω στην τηλεόραση. Η δυνατή και συνεπής παρουσία της ΕΡΤ μας έχει βοηθήσει πολύ και για άλλη μία φορά την ευχαριστώ Δημόσια. Στα κορίτσια είμαστε καλύτερα. Έχουμε πλούσιο υλικό απ΄ όπου μπορούμε να έχουμε περισσότερες επιλογές. Είμαστε πολύ καλά και δεν είναι τυχαίο που το βόλεϊ είναι το πρώτο ομαδικό άθλημα στο γυναικείο φύλο».

Ποιο είναι το ταμείο στις Εθνικές αναπτυξιακές ομάδες;

«Πήγαμε πολύ καλά. Φέραμε καλά αποτελέσματα με τα κορίτσια μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πρώτη θέση στο Βαλκανικό. Οι 3 από τις 4 αναπτυξιακές ομάδες αγοριών συμμετείχαν στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι φανερό πως χρόνο με το χρόνο πάμε καλύτερα και αυτό δημιουργεί μία ενιαία δυναμική στο άθλημα».

Ποιοι βοήθησαν τις Εθνικές ομάδες και την ΕΟΠΕ;

«Οι μεγάλοι υποστηρικτές μας είναι οι Δήμοι και ειδικά οι δήμαρχοι που γνωρίζουν από αθλητισμό. Μέσω των Δήμων Αρταίων και Καλαμάτας που έγιναν τα φάιναλ-4 των κυπέλλων ανδρών και γυναικών πετύχαμε συμφωνίες για φιλοξενίες 25 ημερών για 25 άτομα στις Εθνικές ομάδες γυναικών και ανδρών. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Είναι τεράστια τα κόστη των προετοιμασιών. Μόνοι μας δεν θα μπορούσαμε να χρηματοδοτήσουμε τόσο μεγάλες και ποιοτικές προετοιμασίες. Θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο Άρτας Χρήστο Τσιρογιάννη και το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο. Εύχομαι καλή επιτυχία στον προεκλογικό τους αγώνα».

Ποιο είναι το «ταμείο» του μπιτς βόλεϊ;

«Αυτά που κάναμε και εφέτος στο μπιτς βόλεϊ ήταν υπερβάσεις. Το άθλημα έχει πάρει το δικό του δρόμο. Ήταν άριστη η επιλογή των μεγάλων τουρνουά στις πιο κεντρικές πλατείες της χώρας. Και στο μπιτς βόλεϊ έχει αυξηθεί ο αριθμός συμμετοχών των ομάδων σε άνδρες και γυναίκες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό που από το 2017 μας έχει στηρίξει με τη διοργάνωση των τελικών φάσεων. Ελπίζω να γίνονται μόνιμα στον Άγιοι Νικόλαο οι τελικοί. Ευχαριστώ το δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζερβό, το δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη αλλά και σε όλες τις Δημοτικές Αρχές που διοργάνωσαν τουρνουά μπιτς βόλεϊ».

Θα δούμε νέες Σφυρή και Καραντάσιου;

«Αυτό που δεν έχουμε καταφέρει είναι να δημιουργήσουμε νέες ομάδες σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γίνονται προσπάθειες αλλά μην κάνετε συγκρίσεις με τις Σφυρή, Καραντάσιου και τις εποχές που αγωνίζονταν. Αυτές οι αθλήτριες ήρθαν έτοιμες από τη σάλα, ήταν πρωταθλήτριες με τον Παναθηναϊκό και τα Βριλήσσια. Επίσης υπήρχε ο μεγάλος στόχος της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και υπήρχαν και πολλά χρήματα που τώρα δεν υπάρχουν. Τότε η ΕΟΠΕ είχε τριπλάσιο και τετραπλάσιο προϋπολογισμό από τον σημερινό. Δείτε τον Ζουπάνη. Πολύ καλός στο μπιτς βόλεϊ αλλά δε μπορούσε να ζήσει και γύρισε στη σάλα. Έχουμε πολύ δουλειά. Δεν λέω πως μας έχουν βγει όλα. Γενικά για τις δυσκολίες που περάσαμε, οικονομικές, κοινωνικές, πανδημία και καραντίνα είμαστε καλά κι αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά όλος ο φίλαθλος κόσμος».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ