1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-12-2018 12:32

Τάκης Φλώρος: «Ποσότητα αθλητριών έχουμε, ποιότητα δεν έχουμε»

Οκτώ χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν για να δούμε ξανά τον Τάκη Φλώρο σε πάγκο ομάδας Volleyleague. Τελευταία φορά ήταν το 2010, όταν βρέθηκε για λίγους μήνες στον Ηρακλή, μετά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Ο έμπειρος τεχνικός, με πάνω από 30 χρόνια στις «πλάτες» του, μίλησε στο volleynews.gr για την συμφωνία με τον Άρη και τους στόχους των «κιτρινόμαυρων», ενώ δεν γινόταν να μην αναφερθεί στην επιστροφή της Εθνικής γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Πριν αρκετά χρόνια είχαν γίνει αρκετές επαφές με τον κ. Ρεντζεπέρη, όταν ήταν ακόμα στο Ανατόλια. Τότε όμως δεν ήταν εφικτή η συνεργασία μας επειδή ήμουν στην Εθνική ομάδα, όμως παραμείναμε σε επαφή και τώρα που μου έγινε η πρόταση να αναλάβω τον Άρη συμφώνησα. Ο σύλλογος προέρχεται από μία μεγάλη χρονιά στο γυναικείο αλλά και στα αναπτυξιακά. Σϊγουρα είναι δύσκολο να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο, εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας και τίποτα δεν αποκλείεται».

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Άρης έκανε την έκπληξη και νίκησε με 3-2 σετ τον Ολυμπιακό στο Ρέντη, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα που άλλαξε προπονητή και έδωσε το «τιμόνι» στον Τάκη Φλώρο.

«Πολλά πράγματα δεν εξηγούνται στον αθλητισμό. Είχε κάποια θέματα ο Ολυμπιακός τότε, ο Άρης έπαιξε πολύ καλά, ήταν πρεμιέρα και όλα αυτά έπαιξαν τον ρόλο τους. Μπορεί να χρειαζόταν να γίνει καλύτερη διαχείριση εκείνης της μεγάλης νίκης, ωστόσο είναι από τις περιπτώσεις στον αθλητισμό που δεν υπάρχει εξήγηση».

Το φετινό πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών μετά από αρκετά χρόνια έχει και πάλι ενδιαφέρον, με τον Τάκη Φλώρο να παραδέχεται πως και φέτος δύσκολα θα χάσει τα σκήπτρα ο Ολυμπιακός και πως χρειάζεται πολύ δουλειά και αλλαγές στα πρωταθλήματα για να ανέβει ξανά το βόλεϊ.

«Μπορεί να έγινε λίγο πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα αλλά δύσκολα πιστεύω θα αλλάξει κάτι εφέτος. Θέλει πολύ δουλειά, χρειάζεται παραγωγή ποιοτικών αθλητριών και η παρουσία 2-3 αθλητριών υψηλού επιπέδου βοηθάει σε έναν βαθμό. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλές ομάδες στις Εθνικές κατηγορίες και αυτό είναι πρόβλημα. Είναι πάνω από 50 ομάδες, δηλαδή περίπου 700 αθλήτριες. Έχουμε ποσότητα αλλά χάνουμε σε ποιότητα. Χρειάζεται μείωση ομάδων, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουμε τόσες πολλές κατηγορίες...».

floros1

Ο Άρης είναι από τα σωματεία που αναπτύσσουν τις ακαδημίες τους, με αποκορύφα τη σεζόν 2017-18 που κατέκτησε όλα τα παντελλήνια πρωταθλήματα (Παγκορασίδες, Κορασίδες, Νεάνιδες). «Ο Άρης λειτουργεί πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι. Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό βόλεϊ και θα πρέπει να πάρουν παράδειγμα και άλλες ομάδες. Οι αθλήτριες που συμμετέχουν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα κάνουν προπονήσεις και με την γυναικεία ομάδα, αγωνίζονται στην Α1, ανταπεξέρχονται και αυτό τις βοηθάει στην ανάπτυξή τους».

Με παραστάσεις 20 χρόνων στην Εθνική ομάδα, ο Τάκης Φλώρος είχε έναν λόγο παραπάνω να χαμογελάσει το καλοκαίρι του 2018, όταν η «γαλανόλευκη» πήρε την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τελευταία φορά ήταν το 2001 στη Βάρνα, με προπονητή τον Τάκη Φλώρο.

«Ήθελα πάρα πολύ να προκριθούμε και περίμενα ότι θα συμβεί. Μία επιτυχία στις Εθνικές ομάδες μεταφέρεται σε όλους όσοι ασχολούνται με το βόλεϊ και επειδή το έχω βιώσει, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μας έλειψε πάρα πολύ η αλήθεια είναι...».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ