1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-06-2017 18:15

Κανέλλος - Ιωαννίδης: Το μέλλον της άμμου

Σε ευχάριστη έκπληξη του Masters στις Σπέτσες εξελίχθηκαν ο Ιάσονας Κανέλλος και ο Παναγιώτης Ιωαννίδης. 

Το νεαρό δίδυμο από την Θεσσαλονίκη κατάφερε να εντυπωσιάσει στο νησί του Αργοσαρωνικού φτάνοντας μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Σε έναν τελικό που όλος ο κόσμος του νησιού ήταν στο πλευρό τους και παρά την ήττα με 2-1 από τους πιο έμπειρους Νιώπα, Παπαδημητρίου έδειξαν ότι έχουν μέλλον στην άμμο.

Συμπαίκτες κάτι παραπάνω από έναν χρόνο, ήδη μετρούν αρκετές διακρίσεις. Πρώτη θέση στο Βαλκανικό Κ20 στην Αλβανία, πρωταθλητές Ελλάδος το 2016 στη κατηγορία Κ19 και είναι ακόμα η αρχή. Κανέλλος και Ιωαννίδης μίλησαν στο volleynews.gr για το πως ξεκίνησαν το beach volley, πως γνωρίστηκαν και έγιναν δίδυμο καθώς και για τους στόχους τους το φετινό καλοκαίρι.

kanelos iwannidis1

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σας με το beach volley;

Ιάσονας Κανέλλος: «Ξεκίνησα στη Πρέβεζα πριν 4 χρόνια και με την είσηγηση ενός προέδρου. Προπονητής στο Club Beach Volley στη Πρέβεζα ήταν ο Γιώργος Ναζόπουλος που είναι και τώρα προπονητής μου. Ξεκίνησα με τον Λεωνίδα Σακκά που ήμασταν και Εθνική ομάδα, όμως στη συνέχεια έσπασαν οι δρόμοι μας. Μετά είχα ένα διάστημα συμπαίκτη τον Βασίλη Ζήση και στη συνέχεια γνώρισα τον Παναγιώτη (σ.σ. Ιωαννίδη) και γίναμε δίδυμο».

Παναγιώτης Ιωαννίδης: «Πριν δύο χρόνια βγήκα με τους φίλους μου να παίξω για πλάκα, με είδαν κάποιοι άνθρωποι και μου είπαν να ασχοληθώ πιο ενεργά. Με έστειλαν στον Γιώργο Γιάτση και ξεκίνησα μαζί του προπονήσεις, με βοήθησε πολύ και συνεχίζω ακόμα μαζί του. Όλο το χειμώνα έκανα προπονήσεις με τον Νιώπα και τον Παπαδημητρίου που με βοήθησαν πάρα πολύ να εξελιχθώ».

Πως γνωριστήκαμε και γίνατε δίδυμο;

Ι.Κ.: «Είχε γίνει μία πρόταση των προπονητών μας πέρυσι οι οποίοι γνωρίζονται, ο Ναζόπουλος και ο Γιάτσης για να παίξουμε μαζί στα Junior. Πρώτο μας τουρνουά ήταν στο Avant Garde που πήραμε την 5η θέση στη Θεσσαλονίκη και από τότε είμαστε μαζί».

Π.Ι.: «Μας γνώρισαν οι προπονητές μας και είδαμε από την αρχή ότι έχουμε χημεία. Η συνεργασία μας είναι καλή από την πρώτη ημέρα που αρχίσαμε να δουλεύουμε. Πριν γνωρίσω τον Ιάσονα δεν είχα σταθερό συμπαίκτη, γνωριστήκαμε πέρυσι και από τότε συνεργαζόμαστε».

kanelos

Περιμένατε αυτή την πορεία στις Σπέτσες;

Ι.Κ.: Αρχικά ο στόχος μας ήταν να μπούμε στο κυρίως ταμπλό και μετά να κάναμε καλές εμφανίσεις. Στη πορεία αφού είδαμε ότι ήμασταν σε καλή κατάσταση, προπονημένοι όσο έπρεπε, ήρθαν καλά αποτελέσματα και φτάσαμε μέχρι τον τελικό, όπου παλέψαμε αλλά χάσαμε. Δεν στεναχωρηθήκαμε όμως καθόλου, ίσα ίσα χαρήκαμε που φτάσαμε μέχρι εκεί».

Π.Ι.: «Το θέλαμε από την αρχή αλλά δεν το περιμέναμε. Όσο παίζαμε είδαμε ότι έχουμε καλό ρυθμό, δεν είχαμε άγχος και όσο το διασκεδάζαμε, νικούσαμε παράλληλα».

Ποιος είναι ο στόχος σας το φετινό καλοκαίρι;

Ι.Κ.: Σε άλλα Open δεν θα πάμε, καθώς στη Τούμπα θα γίνει το ίδιο διάστημα με το Masters στο Ξυλόκαστρο. Σίγουρα θέλουμε να πάρουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ22. Επίσης στόχος είναι να μαζέψουμε βαθμούς για να βρισκόμαστε στο τελικό τουρνουά στον Άγιο Νικόλαο. Θα είμαστε ικανοποιημένοι αν φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στα Masters, να πάρουμε τους απαραίτητους βαθμούς και να πάμε στα τελικά στον Άγιο Νικόλαο. Ελπίζουμε σε κάποια διάκριση και με την Εθνική ομάδα όπως πέρυσι».

Π.Ι.: Σίγουρα θέλουμε να πάρουμε τη πρώτη θέση στο Πανελλήνιο στο Κ22. Μακάρι να έχουμε ίδια πορεία και στα υπόλοιπα Masters όπως στις Σπέτσες για να βρεθούμε στο τελικό τουρνουά στον Άγιο Νικόλαο, ενώ όπως είπε και ο Ιάσονας και μία διάκριση με την Εθνική».

iwannidis

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ