1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
16-10-2015 19:39

Οι αρχηγοί δίνουν... ψήφο εμπιστοσύνης

Η αναμονή τελείωσε και μετά από σχεδόν 6 μήνες οι ομάδες της Α1 Γυναικών ετοιμάζονται και πάλι να ξεκινήσουν τις μάχες του πρωταθλήματος.

Δώδεκα μονομάχοι με διαφορετικούς στόχους, φιλοδοξίες, όνειρα, θέλουν να κλέψουν την παράσταση, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τον οποίο εξηγούν οι αρχηγοί των ομάδων που απάντησαν σε τέσσερις κοινές ερωτήσεις για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στην νέα σεζόν.

Αναλυτικά οι ερωτήσεις
1.Ποια είναι τα ‘προαπαιτούμενα’ που θέτεις για την ομάδα σου εν όψει της νέας σεζόν που ξεκινά σε λίγες ώρες;
2.Ποιο είναι αυτό το στοιχείο που μπορεί να δώσει στο φετινό πρωτάθλημα limit up; 
3.Ποιοι πιστεύεις ότι θα είναι οι πιο ισχυροί ‘πυλώνες’ του φετινού πρωταθλήματος και ποια ομάδα μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά δημιουργώντας νέα δεδομένα;
4.Σε ποια ομάδα θα έδινες ψήφο εμπιστοσύνης στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Κι οι απαντήσεις των αρχηγών:

Στέλλα Χριστοδούλου - Ολυμπιακός 
1.«Η μοίρα του Ολυμπιακού είναι να πρωταγωνιστεί, αυτό θα κάνουμε και φέτος, θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, δηλαδή το πρωτάθλημα και το κύπελλο και δουλεύουμε σκληρά για αυτό. Πιστεύω ότι φέτος έχει έρθει η ώρα για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, κάτι που χρειάζεται και τύχη βέβαια».

2.«Το φετινό πρωτάθλημα προβλέπεται να είναι πολύ καλύτερο μιας και αρκετές ομάδες έχουν κάνει καλές μεταγραφές τόσο σε Ελληνίδες όσο και σε ξένες αθλήτριες, κάτι που πιστεύω θα ανεβάσει και το επίπεδο. Εύχομαι να παιχτεί ωραίο βόλεϊ και ποιοτικό βόλεϊ και οι ομάδες να δείξουν το καλύτερο τους πρόσωπο».

3. «Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα είναι οι βασικοί διεκδικητές του πρωταθλήματος, ωστόσο τόσο ο Πανναξιακός όσο και η Θήρα έχουν δημιουργήσει καλές ομάδες και φέτος με την ΑΕΚ να ακολουθεί. Καλή ομάδα νομίζω θα έχει και ο Άρης μιας και είχα την ευκαιρία να τον δω στο φιλικό που παίξαμε πρόσφατα».

4.«Φυσικά στην ομάδα μου τον Ολυμπιακό!»

Ζένια Τσίμα - Παναθηναϊκός
1.«Είναι πολύ βασικό να είμαστε υγιείς σωματικά αλλά και να έχουμε καλή ψυχολογία. Αυτά είναι απαραίτητα συστατικά για την σωστή λειτουργία μιας ομάδας. Να υπάρχει καλό κλίμα και να δουλεύουμε πολύ. Από κει και πέρα πιστεύω ότι πολλά θα κριθούν στα ντέρμπι, καθώς οι ομάδες έχουν ενισχυθεί με ξένες παίκτριες. Ωστόσο εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ενόψει της νέας σεζόν. Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι παραπάνω»

2.«Πάντα ένα στοιχείο που ανεβάζει το επίπεδο μιας διοργάνωσης είναι το πάθος των παικτριών. Κάθε χρόνο μπορεί να υπάρχουν οι ομάδες που αποτελούν φαβορί, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια το γυναικείο βόλεϊ έχει αποδείξει ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορούν να συμβούν τα πάντα. Όλα τα παιχνίδια θα είναι ιδιαίτερα και εκτιμώ ότι μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι προσθήκες και το δέσιμο που θα έχει η κάθε ομάδα».

3.«Εμείς, ο Ολυμπιακός, η Σαντορίνη, η Νάξος και η ΑΕΚ είναι αντικειμενικά οι πιο δυνατές. Από κει πέρα πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα για να μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Σε ό,τι αφορά την ομάδα που θα μπορούσε να αποτελέσει τη λεγόμενη ‘έκπληξη’ του πρωταθλήματος, δεν μπορώ να προβλέψω από τώρα. Άλλωστε γι’ αυτό λέγεται και … έκπληξη.»

4.«Είναι γεγονός ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ ισχυρούς αντιπάλους αλλά ψήφο εμπιστοσύνης δίνω στην ομάδα μου! Από την πλευρά μου εύχομαι να γίνουν πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και να ανεβαίνει συνεχώς το επίπεδο του γυναικείου βόλεϊ. Προσωπικά, ελπίζω μέσα από προσπάθεια, ιδρώτα και πάθος να πετύχει η ομάδα μου τους στόχους της. Καλή σεζόν σε όλους.»

Μαρία Λαμπρινίδου - ΑΕΚ
1.«Συμπαίκτριες που έχουν υψηλές απαιτήσεις από τους εαυτούς τους και η καλή δουλειά, μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα στην εκπλήρωση στόχων αλλά και πέρα από αυτό. Δεν υπάρχει μια ή δύο αθλήτριες σε αυτή την ομάδα που μπορούν μόνες τους να οδηγήσουν την ΑΕΚ. Το σύνολο θα κάνει τη διαφορά!»

2.«Μια μέγιστη προσπάθεια από πλευράς διοργανωτή, δηλαδή της ΕΟΠΕ. Καλές συνθήκες διεξαγωγής και φυσικά προβολή! Μπορεί το επίπεδο να το ανεβάζουμε εμείς οι αθλητές, αλλά η προβολή του πρωταθλήματος μπορεί να φέρει χρηματοδότες, κόσμο στα γήπεδα, νέο αίμα που έχουμε ανάγκη για την ανάπτυξη του αθλήματος και τέλος να τονώσει την αίσθηση του αθλητή ότι αυτό που κάνει είναι σημαντικό».

3.«Πυλώνες του φετινού πρωταθλήματος είναι οι δύο περσινοί φιναλίστ, καθώς και οι ομάδες των νησιών Σαντορίνη και Νάξος και η ΑΕΚ. Πιστεύω όμως ότι πολλές από τις υπόλοιπες ομάδες έχουν δυνατότητες και μπορούν να συμβάλλουν στο να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος και να δούμε φέτος πολλά ανταγωνιστικά ματς».

4.«Θεωρώ φαβορί τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι ομάδες που ακολουθούν έχουν ενισχυθεί και δεν θα έχει εύκολο έργο, αλλά δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην ΑΕΚ η οποία πιστεύω πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στο φετινό πρωτάθλημα».

Σία Τοτσίδου - Πανναξιακός
1.«Τα προαπαιτούμενα που θέτω εν όψει της νέας χρονιάς είναι η είσοδος της ομάδας στην τετράδα άλλα και οι καλές εμφανίσεις. Να συνεχίσει ο Πανναξιακός να είναι μια μαχητική ομάδα που προσφέρει όμορφο και ποιοτικό θέαμα.

2.«Η συμμετοχή και η καλή πορεία των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα δώσει ώθηση γενικότερα καθώς φυσικά κι ο ανταγωνισμός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω πως φέτος πολλά παιχνίδια θα εξελιχθούν σε ντέρμπι καθώς υπάρχουν περισσότερες από 1-2 καλές ομάδες και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο που ενισχύει το πρωτάθλημα».

3.«Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα είναι και φέτος οι ισχυροί πυλώνες άλλα τόσο ο Πανναξιακός η Σαντορίνη και η ΑΕΚ είναι αξιόλογες ομάδες που μπορούν να ανατρέψουν τα προγνωστικά».

4.«Σίγουρα ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος άλλα τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και οι ομάδες που προανέφερα είναι ικανές να το ανατρέψουν αυτό».


Νίκη Μουντάκη - ΑΟ Θήρας
1.«Το καλό κλίμα στην ομάδα, οι κοινοί στόχοι και η σκληρή δουλειά».

2.«Πολλές ομάδες έχουν ενισχυθεί με ξένες αθλήτριες και θεωρώ πως δεν θα έχουμε την ίδια εικόνα με πέρσι όπου ήταν ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων.
Η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων έχει μικρύνει και το πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό».

3.«Οι ίδιες ομάδες που πρωταγωνίστησαν και πέρυσι, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ΑΕΚ, Πανναξιακός, αλλά με την προσθήκη της ομάδας μου που θεωρώ ότι είναι ικανή για εκπλήξεις και ανατροπές.

4.«Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο είναι αυτές που έχουν μια δυνατή βάση από Ελληνίδες αθλήτριες και την ενίσχυση από ξένες αθλήτριες επίσης. Εύχομαι καλή αρχή σε όλες τις ομάδες».

Τόνια Κοκίου - Μαρκόπουλο Revoil
1. «Τα προαπαιτούμενα που θέτω για την ομάδα μου φέτος είναι η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση κ η μαχητικότητα σε κάθε παιχνίδι».

2.«Είμαστε η πιο νεανική ομάδα του πρωταθλήματος. Ο ενθουσιασμός θα πρέπει να μας παρακινεί να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας και του στόχους μας».

3.«Ισχυροί πυλώνες της ομάδας μου είναι η πειθαρχεία και η ανταγωνιστικότητα. Δεν έχω ακόμη εικόνα για όλες τις ομάδες, πιστεύω πως η Σαντορίνη έχει ενισχυθεί και μπορεί να κάνει την έκπληξη».

4.«Πιστεύω πως κ φέτος το πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το έχει ο Ολυμπιακός».

Στέλλα Λαγουδάκη - ΟΠ Ρεθύμνου
1.«Τα προαπαιτούμενα που θέτω είναι οι συμπαίκτριες μου και εγώ να έχουμε την υγεία μας, να ξεκινήσουμε και να τελειώσουμε το πρωτάθλημα χωρίς τραυματισμούς και να υπάρχει κατανόηση και σωστή συνεργασία μεταξύ διοίκησης, προπονητή και αθλητριών».

2.«Θεωρω ότι το στοιχείο που μπορεί να δώσει limit up στο φετινό πρωτάθλημα είναι η φερεγγυότητα στις ομάδες και η προβολή του αθλήματος μέσα από την τηλεόραση, τις ιστοσελίδες και τις εφημερίδες».

3.«Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Νάξος και η Σαντορίνη θα είναι οι πιο ισχυρές ομάδες. Με την έναρξη του πρωταθλήματος όπου η κάθε ομάδα θα αποκαλυφθεί θα δούμε αν θα υπάρξει κάποια άλλη ομάδα που μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά!».

4.«Είμαι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αλλά ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα λόγω… κεκτημένων».

Μάρβη Γιοβάνη - ΓΣ Ηλιούπολης
1. «Αναμφίβολα μια καλύτερη παρουσία και θέση στο πρωτάθλημα, συγκριτικά με πέρυσι. Βέβαια, όλα αυτά έρχονται μέσα από τη σωστή και μεθοδική δουλειά,
ενώ σημαντικό είναι να υπάρχει και οικονομική σταθερότητα».

2.«Σημαντικό ρόλο θα παίξει η προβολή προκειμένου ο κόσμος να μάθει και να αγαπήσει το άθλημα περισσότερο. Χρειάζεται σωστή οργάνωση
ώστε να προβληθεί το άθλημα ακόμη περισσότερο μέσω της τηλεόρασης, ενώ πιστεύω ότι λείπει η διοργάνωση ενός "All Star Game".

3.«Λογικά και βάσει υλικού ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, ενώ και η ομάδα της Νάξου μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη».

4.«Πιστεύω ότι φαβορί είναι ο Ολυμπιακός γιατί διαθέτει ένα δεμένο σύνολο με τις περισσότερες αθλήτριες να παίζουν χρόνια μαζί και είναι λογικό 
να βγάζει αυτοματισμούς στο παιχνίδι του. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια μέσα από τις επιτυχίες έχει καταξιωθεί και εδραιωθεί ως μια ισχυρή ομάδα».


Μαρία Ντόνα - Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός
1.«Για τη νέα σεζόν απαιτείται από την ομάδα μας να έχει αγωνιστικότητα, πίστη στις δυνατότητες της, υπομονή και επιμονή για να πετύχει τους στόχους της».

2.«Το στοιχείο που μπορεί να δώσει ώθηση στο φετινό πρωτάθλημα είναι η προβολή του στο ευρύ κοινό, μέσω κυρίως της ΕΡΤ».

3. «Θεωρώ ότι οι ισχυροί του φετινού πρωταθλήματος, θα είναι οι δύο μεγάλοι της Αθήνας Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και οι ΑΟ Θήρας, Παναξιακός, ενώ από τις υπόλοιπες αυτή που πιστεύω πως θα ξεχωρίσει είναι το Μαρκόπουλο».

4. Ψήφο εμπιστοσύνης για φέτος δίνω στον Ολυμπιακό.


Διονυσία Τυφλιώρη - Άρης
1.«Η ομάδα μου μετά από 5 χρόνια επέστρεψε στην Α1 γυναικών και αυτό είναι πολύ σημαντικό για το σύλλογο. Στόχος μας είναι παιχνίδι με παιχνίδι να δενόμαστε όλο και πιο πολύ σαν ομάδα και να παίζουμε καλό βόλεϊ. Ο απολογισμός της χρονιάς θα γίνει στο τέλος και ελπίζω να μας βρει όσο πιο ψηλά γίνεται».

2.«Οι εκπλήξεις. Φέτος τόσο στη κορυφή όσο και στις υπόλοιπες θέσεις υπάρχουν ομάδες που μπορούν να κερδίσουν τον οποιοδήποτε. Αυτό δίνει μια διαφορετική αίγλη στο πρωτάθλημα και σίγουρα θα κρατήσει το ενδιαφέρον όλων των ομάδων ως το τέλος».

3.«Νομίζω και φέτος θα υπάρχει στο πρωτάθλημα ένα μεγάλο φαβορί που είναι ο Ολυμπιακός και ένα μεγάλο αουτσάιντερ που θα είναι ο Παναθηναϊκός. Οι υπόλοιπες ομάδες σίγουρα θα είναι ανταγωνιστικές κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά οι δυο ομάδες που προανέφερα θα έχουν το πρώτο λόγο στο πρωτάθλημα».

4.«Στον Ολυμπιακό. Παίξαμε ορισμένα φιλικά κόντρα στον Ολυμπιακό και οι αυτοματισμοί του αλλά και το επίπεδο των ξένων αθλητριών του είναι ικανά για να του δώσουν ένα ακόμα πρωτάθλημα».

Εύη Κυριακίδου - Αίας Ευόσμου
1.»Εύχομαι η ομάδα μου η οποία επανέρχεται στην Α1 μετά από αρκετά χρόνια να είναι μια ανταγωνιστική ομάδα και να μπορέσει να απολαύσει τις εμπειρίες που προσφέρει το να παίζεις σε μια τέτοια κατηγορία».

2.«Το στοιχείο που θα κάνει το φετινό Πρωτάθλημα ιδιαίτερο είναι ότι φέτος και περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια οι ομάδες αποτελούνται κατά κύριο λόγο από Ελληνίδες παίχτριες νεαρής ηλικίας οι οποίες θα αποτελέσουν το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ».

3.«Η τετράδα που θα πρωταγωνιστήσει κατά τη γνώμη φέτος είναι α) ο Ολυμπιακός β) ο Παναθηναϊκός γ) η Νάξο δ) η Σαντορίνη. Πέρα από αυτές τις ομάδες θεωρώ ότι όλες οι υπόλοιπες είναι ισάξιες και ότι όλα τα παιχνίδια θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

4.«Στον Ολυμπιακό γιατί είναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία στην Α1 κατηγορία, έχει παίχτριες που παίζουν αρκετά χρόνια μαζί και ενισχύθηκε σημαντικά με ξένες αθλήτριες επιπέδου».

Άννα Μαρία Θεοχάρη - Πορφύρας
1.«Ο Πορφύρας φέτος θ' αγωνιστεί στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία του κι αυτό ήταν κάτι που προέκυψε 5 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Τα σχέδια άλλαξαν απ' τη μια μέρα στην άλλη για εμάς κι η ομάδα αυτή τη στιγμή, εφόσον δεν προετοιμάστηκε για κάτι τέτοιο, οφείλει να διατηρήσει την καλή ψυχολογία της και την όρεξη με την όποια σκόπευε να αντιμετωπίσει και το πρωτάθλημα της Α2. Να διατηρήσουμε αγωνιστικά το επίπεδο που φτάσαμε στην προετοιμασία μας από το καλοκαίρι , να δουλέψουμε και να πιεστούμε ακόμα περισσότερο, να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία , ούτως ώστε την επομένη σεζόν να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα».

2. «Το πρωτάθλημα της Α1 είναι εκ των πραγμάτων πολύ δυνατό . Η πλειοψηφία των ομάδων έχουν πολυετή εμπειρία και παραστάσεις σε αυτό, πράγμα που φαίνεται στο παιχνίδι τους, αλλά και στην εξέλιξη κ ενίσχυση τους κάθε χρόνια. Αυτό σε συνδυασμό με την ποιότητα των ξένων παιχτριών ,παλιών και καινούργιων στο πρωτάθλημα, θεωρώ ότι θα δώσουν το κάτι παραπάνω.»

3.«Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα. Είναι αναμφίβολα πολύ δυνατές ομάδες κ φέτος ενισχύθηκαν ακόμα πιο πολύ. Ωστόσο Νάξος, Σαντορίνη , που επίσης επιθυμούν το κάτι παραπάνω, πιστεύω ότι θα μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη».

4.«Ο Ολυμπιακός ως νταμπλουχος τα τελευταία 3 χρόνια, αποτελεί σίγουρα φαβορί και για φέτος, ειδικά και μετά την ενίσχυση του με την Μαλασάι και σίγουρα θέλει να κρατήσει τον τίτλο του. Ωστόσο και για τον Παναθηναϊκό, που είναι εξίσου δυνατός, είναι πιθανό το σενάριο αυτό ενώ η επιστροφή της Κουτουξίδου είναι μία πολύ σημαντική προσθήκη στο ράστερ του».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ