1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-05-2013 16:45

Αλεξάνδρα Ψωμά: «Ένιωσα ρίγος κρατώντας την Φλόγα»

Αλεξάνδρα Ψωμά: «Ένιωσα ρίγος κρατώντας την Φλόγα» ©volleyball.gr
Τη δική του ξεχωριστή παρουσία στην Αφής της Φλόγας για το 12ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας που θα γίνει στην Ουτρέχτη το διάστημα 14-19 Ιουλίου, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης (30/5) στο Καλλιμάρμαρο, το ελληνικό βόλεϊ. 

 

Μοναδική λαμπαδηδρόμος ήταν η αθλήτρια της Εθνικής Κορασίδων, Αλεξάνδρα Ψωμά (αθλήτρια της Θέτιδας Βούλας και βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας Κορασίδων), η οποία παρέλαβε την Φλόγα από την Πρωθιέρεια, Ινώ Μενεγάκη.

Η Φλόγα άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο, από τις αχτίδες του ηλίου και στη συνέχεια μέσω της Ελληνίδας αθλήτριας (δεξιά στην φωτογραφία) παραδόθηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Ουτρέχτη 2013» Ρίντα Ντεν Μπέστεν. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις 20 Ιέρειες στη χορογραφία «Καρυάτιδες» της Αρτέμιδας Ιγνατίου, ενώ την Τελετή παρακολούθησαν μεταξύ άλλων εκ μέρους της ολλανδικής αποστολής, ο γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ολλανδίας Γκέραρντ Ντίλσεν, o πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Γιαν Βέρστεεγκ, και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, o γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, ενώ την ΕΟΠΕ εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Προβολής και μέλος του Δ.Σ., Βαρβάρα Λάγιου.

Τα Oλυμπιακά Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας απευθύνονται σε νέους αθλητές απ’ όλη την Ευρώπη ηλικίας 14 έως 18 ετών. Περίπου 2.500 αθλητές συμμετέχουν από εννέα Ολυμπιακά αθλήματα που πέρα από το βόλεϊ, είναι ο κλασικός αθλητισμός, το μπάσκετ, η ποδηλασία, η γυμναστική, το χάντμπολ, το τζούντο, η κολύμβηση και το τένις.

psomaafi1


Για τη μοναδική εμπειρία που έζησε η αθλήτρια της Εθνικής Κορασίδων, Αλεξάνδρα Ψωμά μίλησε στο volleyball.gr. Την αθλήτρια συνεχάρη η πρόεδρος της Επιτροπής Προβολής και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, Βαρβάρα Λάγιου, η οποία εκπροσώπησε την Ομοσπονδία στην τελετή.

Η Ψωμά μετά την 5η τιμητική θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχει μπροστά της τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Oλυμπιακό Φεστιβάλ Νέων και την παρουσία στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης (26/7- 4/8). 

Όσο για την εμπειρία στο Καλλιμάρμαρο, τόνισε: «Ήταν μια μοναδική εμπειρία ζωής. Αυτό που ένιωσα ήταν κάτι το μοναδικό και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΟΕ και την ΕΟΠΕ που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία να κρατήσω και να μεταφέρω την Φλόγα του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας της Ουτρέχτης».

psomaafi3

Είχες άγχος; Καθώς ήσουν η μοναδική λαμπαδηδρόμος…
«Στις πρόβες δεν υπήρχε καθόλου άγχος, αλλά από το πρωί όταν ξεκίνησε να έρχεται ο κόσμος και οι κάμερες ένιωσα λίγο στρες, η καρδιά άρχισε να χτυπάει λίγο πιο γρήγορα και πιο δυνατά, αλλά, θέλω να πιστεύω ότι τα πήγα καλά. Ειδικά, όταν παρέλαβα την Φλόγα και την σήκωσα ψηλά με έπιασε ρίγος. Το μόνο αυτό ένιωθα εκείνη τη στιγμή, ήταν απέραντη τιμή και υπερηφάνεια για το άθλημά μου, την ομάδα μου και εμένα την ίδια».

Σου έπεσαν πολλές χαρές μαζεμένες, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Λαμπαδηδρομία, Ολυμπιακό Φεστιβάλ, Παγκόσμιο...
«Ναι είναι ένα πολύ έντονο διάστημα για εμένα με πολλά χαρούμενα γεγονότα. Αυτό που προέχει, όμως, είναι να πάμε καλά στο Παγκόσμιο. Έχουμε πέσει σε έναν δύσκολο όμιλο, με την Κίνα, την Ιαπωνία, την Αργεντινή και τη Σερβία, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε μία αξιοπρεπή πορεία».

psomaafi2

Ποιο θα είναι το «όπλο» σας στην Ταϊλάνδη;
«Νομίζω ότι αυτή η ομάδα είναι γεννημένη για τα δύσκολα. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται και καλύτερη. Μέσα από τους αγώνες γινόμαστε καλύτερες και... σκληραίνουμε ως ομάδα».

Πηγή: volleyball.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ