1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-08-2023 20:04

Κιουμουρτζόγλου: Στην Εθνική δεν είναι προαιρετική η συμμετοχή, αλλά "υποχρεωτική"

Ο Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου γράφει  για την φετινή Εθνική ομάδα και τις απουσίες της.
Γράφονται, λέγονται και θα συνεχίσουν για πολύ καιρό ακόμη οι απόψεις για τις... απουσίες της Εθνικής.
Ανάλογες απουσίες δεν εντοπίστηκαν στις εθνικές ομάδες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Πώς ερμηνεύεται αυτό;
Επειδή μιλάμε για Εθνική και όπως πολύ πετυχημένα λέει η διαφήμιση του ΟΠΑΠ «όταν αγωνίζεται η Εθνική αγωνίζεται μια ολόκληρη χώρα», η προσέγγιση είναι απλή.
Υπάρχει μεγάλη διαφορά στη διαχείριση ενός επαγγελματικού συλλόγου (ή μιας εταιρείας) από την αντίστοιχη διαχείριση μιας Εθνικής ομάδας. Στην πρώτη περίπτωση, ελέγχεις.απόλυτα τους συνεργαζόμενους παίκτες (ή υπαλλήλους) μέσα από τις συμβάσεις και τις αμοιβές τους.
Αντίθετα, στην Εθνική έχεις -επί του παρόντος- μόνο την δημιουργία συναισθήματος «υποχρέωσης» με την στάση σου και πιθανόν τη βοήθεια των ΜΜΕ. Αυτού του είδους η υποχρέωση είναι βάσιμη
Οι έχοντες αποφασιστικό ρόλο στην λειτουργία της Εθνικής μάλλον πρέπει να ακολουθούν τα παρακάτω:

α) Δεν λένε ποτέ ότι είναι προαιρετική η συμμετοχή όπως πολλάκις αναφέρθηκε πρόσφατα, αλλά απολύτως «υποχρεωτική» και ας μη μπορείς να την επιβάλεις. Με τις παρούσες συνθήκες δημιουργείς συναίσθημα υποχρεωτικότητας συνεπικουρούντων και των ΜΜΕ. Τους Έλληνες φιλάθλους τους έχεις σίγουρα με το μέρος σου.

β) Δεν τηλεφωνούν στους υποψηφίους για κλήση στην Εθνική διότι μπορεί να αρχίσουν να βάζουν όρους, όπως φάνηκε πως έγινε φέτος. «Κοινωνικά» τηλέφωνα (γιορτές, γάμοι κλπ.) ναι, αλλά μέχρι εκεί. Ανακοινώνουν τα ονόματα και έχουν να κάνουν με όσους παρουσιαστούν ή ζητήσουν να πάρουν άδεια κάποιες μέρες. Οι τελικοί παρόντες τίθενται στις υπηρεσίες της ομάδας «άνευ όρων».

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο www.eurohoops.gr για την εθνική μπάσκετ, αλλά ταιριάζει απόλυτα και στην εθνική βόλεϊ

γ) «Διαγράφουν» τα ονόματα των απόντων από το μυαλό τους και δεν αναφέρονται σε αυτά, ούτε ακόμη κι αν ερωτηθούν. Σε τέτοια περίπτωση παραπέμπουν τον δημοσιογράφο που ρώτησε στους απόντες παίκτες για περαιτέρω εξηγήσεις.

δ) οι παροχές στους παρόντες πρέπει να είναι οι καλύτερες δυνατές.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ