1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-01-2014 19:30

Σωτήρης Δρίκος:«Υπάρχει μέλλον, στο χέρι μας να… φέρουμε το μέλλον πιο κοντά»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ: ΣΟΦΙΑ ΒΑΛΣΑΜΗ

Πάλεψε, προσπάθησε, μπορεί σε κάποια χρονικά σημεία των αγώνων η εθνική να μην είχε καθαρό μυαλό, αλλά πάντα μετά από μια διοργάνωση, από μια συμμετοχή σε μεγάλους αγώνες βγαίνουν πολλά, θετικά και αρνητικά, συμπεράσματα.
Συμπεράσματα χρήσιμα έτσι ώστε στο μέλλον τα πράγματα να καλυτερεύσουν. Αυτό είναι και το ζητούμενο για την εθνική βόλεϊ των ανδρών μετά τη συμμετοχή της στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ των ανδρών που έγιναν στο Πόπραντ της Σλοβακίας. 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Δρίκος έκανε τον απολογισμό της παρουσίας της εθνικής στους αγώνες, ενώ αναφέρθηκε στο μέλλον της ομάδας και στο γεγονός ότι αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα μπορούσε να κερδίσει κάποιες ημέρες προετοιμασίας παραπάνω.

«Πρέπει να κρατήσουμε και τα θετικά και τα αρνητικά. Τα αρνητικά είναι αυτά που θα μας σηματοδοτήσουν κάποιες ενέργειες, οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε καλύτερο επίπεδο. Το πρώτο είναι η επανεκκίνηση, καθώς μετά το άτυχο ματς με το Βέλγιο η εθνική μπήκε σε ένα νέο κύκλο αγωνιστικών υποχρεώσεων. Επίσης κρατάμε τα δεδομένα της απόδοσης από το τουρνουά και τα πέντε φιλικά που δώσαμε. Αυτά θα μας δείξουν που ακριβώς υστερήσαμε σε σχέση με τους αντιπάλους μας και κυρίως τα προβλήματα που υπήρχαν σε ορισμένα σετ με μεγάλα κενά διαστήματα που δεν μας επέτρεψαν να έχουμε κάποια νίκη. Θα πρέπει να τονίσουμε, ωστόσο, τη συνέπεια όλων των αθλητών που έκαναν προσπάθεια σε μικρό χρονικό διάστημα να δώσουν οκτώ αγώνες - συμπεριλαμβανομένων και των φιλικών - σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο στη μέση των πρωταθλημάτων τους. Να σταθούμε και στην απόδοση του Πρωτοψάλτη την οποία όμως αν θέλει να συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει ήδη να την έχει ξεχάσει προκειμένου να προσπαθεί για κάτι παραπάνω » ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί η εθνική ανδρών δεν πέτυχε το στόχο της στη Σλοβακία. «Οι άλλες ομάδες είχαν πρόσφατες αγωνιστικές εμπειρίες. Η Σλοβακία και η Φινλανδία πήραν μέρος στο τελευταίο Πανευρωπαϊκό, ενώ η Ουκρανία είχε συμμετάσχει στα πλέι οφ των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος για να μπει στον όμιλό μας και σχεδόν αυτή η ομάδα αυτούσια αγωνίζεται στο ρωσικό πρωτάθλημα. Το πρόβλημα δυστυχώς είναι ότι ο αποκλεισμός από τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων λειτουργεί επιβραδυντικά. Όχι μόνο γιατί δεν πας στα τελικά μιας διοργάνωσης, αλλά γιατί δεν υπάρχει πεδίο δράσης ώστε να πραγματοποιείς τις προετοιμασίες και τα φιλικά που προηγούνται αυτών των διοργανώσεων».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι η ήδη μικρή προετοιμασία της εθνικής έγινε ακόμα μικρότερη λόγω της διεξαγωγής αγωνιστικής της Volleyleague στις 21/12. «Με έγκαιρο προγραμματισμό από πλευράς ΕΣΑΠ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η διεξαγωγή της αγωνιστικής την 21η Δεκεμβρίου όταν όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είχαν σταματήσει και οι Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό ήταν ήδη στην Ελλάδα. Χάθηκε έτσι η ευκαιρία δύο ακόμα προπονήσεων με πλήρη ομάδα όταν το σύνολο των προπονήσεων τακτικής που πραγματοποιήθηκαν ήταν μόλις τέσσερις». 

Ο Δρίκος, εξάλλου, δεν παρέλειψε να θίξει και το θέμα της απουσίας ενός προπονητικού κέντρου για την εθνική ομάδα. «Αντικειμενική έλλειψη, εξαιρετικά σημαντική για αθλητισμό υψηλού επίπεδου είναι η απουσία προπονητικού κέντρου. Η Παιανία πρέπει να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατό και γι’ αυτό απευθύνω έκκληση σε όλους τους φορείς. Παράλληλα πρέπει να ευχαριστήσουμε, τον Ολυμπιακό για τη φιλοξενία που μας πρόσφερε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για αυτές τις 10 ημέρες της προετοιμασίας».

Αναφορικά για το αν η εθνική είναι σε θέση να προσφέρει κάτι καλό σχολίασε. «Υπάρχει μέλλον και είναι σαφές αυτό. Το θέμα είναι με τις πράξεις μας, προπονητές, διοικήσεις και αθλητές, να… φέρουμε το μέλλον όσο γίνεται πιο κοντά».

Η επιτυχία δεν μπορεί να έρθει από τη μία ημέρα στην άλλη, αλλά απαιτείται όχι μόνο προγραμματισμός αλλά και χρόνος σύμφωνα με το Δρίκο. «Θα ήταν ευχάριστο να καταργήσουμε με την προσπάθεια και τον ψυχισμό μας τις νομοτέλειες του αθλητισμού, αλλά δυστυχώς η διάκριση δεν δομείται μέσα σε δέκα ημέρες σε ένα τουρνουά τέτοιου επιπέδου, αλλά είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς χρόνων που ξεπερνούν προπονητικές και διοικητικές θητείες. Αυτό αποτυπώθηκε και από τα τελικά αποτελέσματα των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος όπου η Φινλανδία που είχε κάνει συστηματική και με πλάνο δουλειά χρόνων ξεπέρασε τις δυσκολίες και των τριών αγώνων. Έκανε τρεις νίκες και υπερκέρασε και το εμπόδιο της γηπεδούχου Σλοβακίας, μιας ομάδας που έχει κάνει την ίδια συστηματική προσπάθεια για λιγότερο όμως χρόνο».

2 σχόλια

  • Comment Link Volley_Patra Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 05:34 posted by Volley_Patra

    Claous, μάθε ορθογραφία και τονισμό και μετά ενημέρωσε μας πως γίνεται το διάβασμα των παιχνιδίων και ποιός προπονητής κατά την γνώμη σου έχει ιδεά.. Ο Μαυρομάτης περιμένει με αγωνία την γνώμη σου, ειδικά τώρα που έχει μεγάλη χορηγία και θα πληρώσει για τον καλύτερο..

  • Comment Link Claous Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 21:29 posted by Claous

    Πολλά λόγια χωρίς ουσία από έναν μέτριο προπονητή...και τώρα και πριν την έναρξη του τουρνούα..Αποτυχημένες επιλογές και καθόλου διάβασμα των παιχνιδίων.. Όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο το καλύτερο..ο προπονητής πρέπει να εμπνέει και ο συγκεκριμένος δεν έχει ιδεά..

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ