1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
03-08-2013 19:50

«Μόνο ικανοποίηση για τις μικρές Εθνικές»

Μετά την ολοκλήρωση των υποχρώσεων και των μικρών Εθνικών ομάδων για το γετινό καλοκαίρι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος κάνει τον απολογισμό του.

«Όταν είχαμε πάρει την απόφαση να έρθει εδώ πέρα η παιδική μας ομάδα να παίξει στο Βαλκανικό τουρνουά Εφήβων και ξέροντας, ότι δυο από τις χώρες που διαγωνίζονταν, δηλαδή η Τουρκία και η Σερβία, ως εφηβικές ομάδες, είχαν ήδη προκριθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που θα γίνει σε λίγες μέρες στην Τουρκία, καταλαβαίναμε ότι το επίπεδο αυτού του τουρνουά θα ήταν πολύ υψηλό.

Θα έλεγα ότι εδώ είχαμε μία ομάδα που ήταν λίγο χωρίς εμπειρίες, λίγο «άγουρη» αγωνιστικά και νομίζω ότι αυτά ακριβώς τα παιχνίδια δίνανε τη δυνατότητα και στον καθένα ξεχωριστά και στην ομάδα στο σύνολό της να αντιληφθούν πως είναι περίπου το βόλλεϋ στην Ευρώπη, στο υψηλό επίπεδο σε αυτές τις ηλικίες και να προσπαθήσουν αυτό το ρυθμό των ομάδων που είδαμε εδώ και να τον ακολουθήσουμε και αγωνιστικά, τοποθετώντας όμως πρώτα τις προπονητικές βάσεις.

Εκτιμώ ότι το καλοκαίρι αυτό με τις δύο συγκεντρωτικές προπονήσεις που γίνανε στην Πτολεμαΐδα, που σε καιρούς οικονομικά πραγματικά πολύ δύσκολους, ήταν μια σημαντική επένδυση και κίνηση και μιλάω και για την προπόνηση των παιδιών 95 και 96, που ήρθαν εδώ και έπαιξαν ως εφηβική ομάδα, ενώ ακόμα είναι παίδες αλλά και για την προπόνηση των μικρότερων που ήρθαν στην Πτολεμαϊδα για 10 μέρες, των γεννημένων 97 και 98, πιστεύω ότι έχουνε μπει οι βάσεις να αποκτήσουμε παιδιά από κάποιες καλές φουρνιές με αρκετά αθλητικά και σωματικά προσόντα.

Η αλήθεια είναι όπως είχα πει και στην αρχή, όταν ο χρόνος στον αθλητισμό χάνεται είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί. Νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε σε δύο επίπεδα. Να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο για τα παιδιά αυτά (γεννημένα ΄95-΄96) και να προσπαθήσουμε να μην χάσουμε άλλο χρόνο στα παιδιά (γεννημένα ΄97-΄98) . Είμαι βέβαιος ότι η Ομοσπονδία έχει αντιληφθεί επακριβώς τι πρέπει να γίνει, προσπαθώντας στο οικονομικό, αν και δεν είναι αρμοδιότητά μου, καταλαβαίνω ότι βγάζει από μύγα ξύγκι για να γίνονται αυτά που γίνονται, αλλά δυστυχώς δεν γίνονται αλλιώς.

Με δυο λόγια, από το φετινό καλοκαίρι των δύο μικρών ομάδων , παίδων και εφήβων μόνο ικανοποίηση μπορεί να μείνει. Γιατί κάναμε αρκετά πράγματα προπονητικά άλλα και γιατί η παρουσία των παιδιών ε΄δω πέρα, της παιδικής μας ομάδας στο τουρνουά των Εφήβων ήταν ικανοποιητική.

Χαρακτηριστικά να πω ότι ξεκινήσαμε χάνοντας από το Μαυροβούνιο 3-0 και στο τελευταίο ματς το κερδίσαμε 3-0, την Εφηβική ομάδα του Μαυροβουνίου. Ενδιάμεσα ηττηθήκαμε από μια παιδική ομάδα, την ομάδα της Ρουμανίας 3-1, σε ένα ματς αρκετά σκληρό, κερδίσαμε την παιδική ομάδα της Βουλγαρίας και ηττηθήκαμε από την εφηβική ομάδα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης .

Και όχι μόνο αυτό, προσπαθήσαμε σε αυτά ακριβώς τα παιδιά να αλλάξουμε λίγο τη δομή της ομάδας που υπήρχε απο την πρόκριση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος των παίδων που έγινε τον Ιανουάριο στην Ουγγαρία, προσπαθώντας να ψηλώσουμε το μέσο όρο της ομάδας, μετατρέψαμε ένα καλό υποδοχέα – επιθετικό σε λίμπερο ώστε να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια ποιότητα στην υποδοχή, που θα μας επέτρεπε να πάμε σε καλύτερο επιθετικό παιχνίδι. Αυτό έγινε εν μέρει και πιστεύω ότι αυτή εδώ η προσπάθειά μας πρέπει να συνεχιστεί και στο υπόλοιπο διάστημα σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία των αθλητών, που θα πρέπει τα παιδιά, όσο γίνεται βέβαια, να αγωνίζονται και να προπονούνται σε θέσεις που υπολογίζονται για έναν εθνικό σχεδιασμό. Θα πρέπει να προπονούνται με ρυθμούς που ανταποκρίνονται σε αυτό το επίπεδο που βλέπουμε εδώ πέρα και θα πρέπει σε όλες τις συγκεντρωτικές προπονήσεις της ομοσπονδίας, Χριστούγεννα, Πάσχα να γίνεται αυτό που έγινε και αυτό το καλοκαίρι.

Εκτιμώ ότι αυτό θα συνεχιστεί… βέβαια δεν είναι εύκολο να έρθουνε οι επιτυχίες από τη μια στιγμή στην άλλη, το ζητούμενο όμως για μένα να δημιουργήσουμε ένα σύστημα, σταθερό και αξιόπιστο, που ανάλογο με την πρώτη ύλη που θα έχουμε κάθε φορά, δηλαδή την ποιότητα των αθλητών, να προσπαθεί να μεγιστοποιεί τις δυνατότητές τους , για βελτίωση και απόδοση.

Τέλος, θα έλεγα ότι ο στόχος είναι να σταθεροποιήσουμε ένα σύστημα οργανωτικό και προπονητικό και νομίζω ότι μόνο αυτό μπορεί να μας δώσει σε βάθος χρόνου και ικανοποίηση, αφού θα προσφέρουμε στα αγόρια που παίζουν βόλλεϋ ένα υψηλό επίπεδο προπόνησης αλλά και επιτυχίες αφού από το υψηλό επίπεδο προπόνησης θα μπορέσουν να βελτιώνονται και οι ίδιοι και να πάνε πιο μπροστά το ελληνικό βόλεϊ».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ