1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-08-2021 16:10

Γιώργος Φουρκατσιώτης (ΠΑΟΚ): «Απομένει η βίζα για να έλθουν στην Ελλάδα οι αδελφές Λι»

Συνέντευξη έδωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΟΚ , Γιωργος Φουρκατσιώτης στον Κορεάτη ανταποκριτή του αντίστοιχου μέσου,«My Daily», Yuju-jeong για την εξέλιξη τη; μεταγραφή των περίφημων δίδυμων βολεϊμπολιστριών Λι Ντα-Γιουνγκ και Τζάε-Γιουνγκ, (πασα και ακραία) που έχει κλείσει ο ΠΑΟΚ, για τη νέα σεζον στη Volley League γυναικών.

Ο παράγοντας του «δικεφάλου» επιβεβαίωσε ότι οι δύο αθλήτριες έχουν υπογράψει συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ, ότι ο μισθός του είναι περίπου στα 60 εκατομμύρια γουόν για την κάθε μία, ποσό που θεωρείται πολύ μικρό σε σύγκριση με τα ποσά που εισέπρατταν στο παρελθόν όταν αγωνίζονταν στις ομάδες της Κορέας.

Τέλος αποκάλυψε ότι οι δύο παίκτριές δεν έχουν ταξιδέψει ακόμη στην Ελλάδα, λογω καθυστέρησης παραχώρησης αθλητικής βίζας από το ελληνικό προξενείο στη Σεούλ.

'Exουν υπογράψει μας καθυστερεί η βίζα

Η συνέντευξη του κ. Φουρκατσιώτη στον Κορεάτη ανταποκριτή, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο ομάδας βόλεϊ στο PAOK Sports Arena στη Θεσσαλονίκη, χθες στις 23 του μήνα. Χαρακτηριστικά ο διοικητικός υπεύθυνος του ΠΑΟΚ υποστήριξε: «Υπήρχε ένας λόγος για τον οποίο δεν κάναμε επίσημη ανακοίνωση για την υπογραφή των δύο παικτριών», είπε και πρόσθεσε «έχουν υπογράψει συμβόλαια και έχουν ολοκληρώσει ιατρικές εξετάσεις, αλλά δεν έχουμε λάβει ακόμη βίζα αθλητή από τις ελληνικές αρχές. Δυσκολευόμαστε να επικοινωνήσουμε με το ελληνικό προξενείο στην Κορέα», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ΠΑΟΚ, το ελληνικό προξενείο ζήτησε από τους δύο παίκτριες να λάβουν επιβεβαίωση από την Ένωση Πετοσφαίρισης της Κορέας, η οποία να δηλώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να φύγουν από την Κορέα και να αγωνιστούν στην Ελλάδα.

Ένας άλλος αξιωματούχος της διοίκησης του ΠΑΟΚ ο οποίος δεν κατονομάζεται στη συνέντευξη σχολίασε: «Έχουμε υπογράψει συμβόλαια με αρκετούς ξένους παίκτες, αλλά είναι η πρώτη φορά που ένα προξενείο ζητάει αυτού του είδους το έγγραφο».

Κανένα πρόβλημα με FIVB, τις επιλέξαμε απο το google

Σε ερώτηση αν υπάρχει πρόβλημα με το συμβόλαιο των δύο παικτριών λόγω του πιστοποιητικού διεθνούς συμφωνίας μεταγραφών (ITC) από την παγκόσμια ομοσπονδία (FIVB), ο γενικός διευθυντής του ΠΑΟΚ είπε : «Η διαδικασία ITC δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Η σχετική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος αυτού του μήνα ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου μήνα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το άρθρο της My Daily, η Διεθνής Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (FIVB), που εκδίδει τα ITC των παικτών, δεν εχει πρόβλημα να παίξουν στην Ελλάδα οι αδελφές Λι. Σε ερώτηση πως ο ΠΑΟΚ σκέφτηκε να κάνει πρόταση στις δύο αθλήτριες, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ τόνισε: «Είναι παίκτριες που κοιτούσαμε πολύ καιρό και διαβάζαμε συχνά για αυτές σε άρθρα σε κορεατικές και αγγλόφωνες εφημερίδες». Μια μέρα έκανα «googling» για τις συγκεκριμένες και έψαχνα για πληροφορίες, σκέφτηκα ότι «θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα καλό συμβόλαιο.»

"Τεράστια βοήθεια για την ομάδα"

Όταν ρωτήθηκε για την αγωνιστική απόδοση των διδύμων, χαμογέλασε και είπε: «Δεν υπάρχουν λέξεις που μπορούν να περιγράψουν, Οι δίδυμες θα είναι μια τεράστια βοήθεια για την ομάδα», είπε ο κ Φουρκατσιώτης.

Στο άρθρο του Κορεάτικου σαϊτ, αναφέρεται ότι ο ΠΑΟΚ  επιβεβαίωσε οτι υπέγραψε συμβόλαιο με την Da-Young Lee πρώτα, και στη συνέχεια προσφέρθηκε να συνεργαστεί και με την Jae-Young Lee μέσω του κορεάτη προπονητή τους Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη διαμάχη που είχε ξεσπάσει στην Κορέα για τη σχολική βία μεταξύ φιλάθλων της Κορέας και των δύο παικτριών.

Ο Γενικός Διευθυντής του δικεφάλου επεσήμανε οτι οι τοπικοί οπαδοί δεν εχουν πρόβλημα και σχολίασε : «Υπάρχουν πολλοί θαυμαστές των διδύμων και στην Ελλάδα», Σε ερώτηση οτι ο ΠΑΟΚ υπέγραψε πρόσφατα με τις Milagross Cola από την Ισπανία και η Juliette Pidon από τη Γαλλία, γνωστή ως «Μάγια». Αν ενταχθούν και οι αδελφές Λι Ντα-Γιουνγκ και Τζάε-Γιουνγκ, ο ΠΑΟΚ θα έχει συνολικά τέσσερις ξένες παίκτριες. Τα ελληνικά πρωταθλήματα επιτρέπουν έως και τρεις ξένες ανά αγώνα.

Σε απάντηση, ο Γενικός Διευθυντής είπε, ‘Θα τις πάρω και τις τέσσερις. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κάθε παίκτρια θα παίξει τον δικό της ρόλο καθώς μπορεί να υπάρχουν παραπάνω απο τέσσερις ξενες. Όλες οι διαδικασίες εκτός από τις βίζες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Περιμένουμε μόνο τις αδελφές να έλθουν στη χώρα."

Πηγη: Ανταποκριτής Yu Joo-jung, Ελλάδα)

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ