1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
09-06-2013 17:50

«Αυτή την Εθνική θέλουμε...»

Κορτράικ. Αποστολή (ΠΣΑΤ - ΑΠΕ / ΜΠΕ): Κώστας Ασημακόπουλος
H αποστολή της Εθνικής βόλεϊ Ανδρών επέστρεψε πριν από λίγο στην Αθήνα, ενώ αρκετά μέλη της (Λεώνης, Μανωλόπουλος, Κουντουρίδης, Σμαραγδής, Τζιουμάκας) συνεχίζουν το ταξίδι τους για τη Θεσσαλονίκη. Ο μεγάλος στόχος της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν επιτεύχθηκε και οι παραστάσεις είναι ακόμα νωπές για το «χρυσό» σετ που χάθηκε.

Ομως, η εμφάνιση που έγινε στην έδρα των Βέλγων μόνο τυχαία δεν είναι μετά από αγώνα τριών ωρών. Δημιουργεί αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον. Το μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί είναι η επτάμηνη αγωνιστική απραξία που ακολουθεί καθώς η λόγω οικονομικών περικοπών η ελληνική ομάδα δεν θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Λιγκ και στους Μεσογειακούς Αγώνες ενώ θα απουσιάσει για δεύτερη διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όλοι συμφωνούν πως η μικρή προετοιμασία ήταν ο βασικός παράγοντας για το αργό φορμάρισμα στον πρώτο αγώνα στην Ορεστιάδα, αναγνωρίζουν τα προβλήματα της ΕΟΠΕ αλλά ο καθένας από το πόστο του φωνάζει για να διατηρηθεί το εθνικό συγκρότημα στην πρώτη γραμμή του αγωνιστικού σχεδιασμού της ομοσπονδίας.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιάννης Στουραΐτης για να υποδεχτεί συμβολικά τους διεθνείς και τους προπονητές. Οι περισσότεροι παίκτες μετά από ολιγοήμερη ξεκούραση αναζητούν ένα καταφύγιο για να κάνουν την προετοιμασία τους. Ο πιο... τυχερός απ΄όλους ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου που αναχωρεί για το Μπρνο της Τσεχίας όπου το Σάββατο θα παντρευτεί με πολιτικό γάμο την Γιάννα Σιμάνκοβα.

«Ήταν ένα συγκλονιστικό ματς. Το ευχαριστηθήκαμε. Δεν φοβηθήκαμε ούτε λεπτό. Αυτή είναι η νέα Εθνική ομάδα. Με τσαμπουκά και πάθος. Αυτό το προφίλ θέλουμε. Στεναχωρηθήκαμε με την απώλεια του χρυσού σετ αλλά αυτή η εμφάνιση δείχνει πως αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Χρειάζεται υπομονή και προσοχή για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Με σωστή δουλειά θα έρθει και η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Μην κρυβόμαστε. Έπαιξε ρόλο η μικρή προετοιμασία αλλά δεν είναι ώρα για γκρίνια. Αισιοδοξία και όσο μπορεί η ΕΟΠΕ να σπρώξει αυτήν ομάδα», δήλωσε ο Δημήτρης Τζούριτς.

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης τόνισε: «Είμαι χαρούμενος αλλά όχι ευτυχισμένος. Πριν δύο χρόνια ήμασταν στην εφήβων και τώρα σιγά σιγά έχει γίνει η ανανέωση στην εθνική ανδρών. Παίζαμε απέναντι σε μία πολύ μεγαλύτερη ηλικιακά ομάδα. Ίσως αν ξεκινούσαμε νωρίτερα προετοιμασία να καταφέρναμε κάτι καλύτερο αλλά πρέπει να μείνουμε στην πραγματικότητα, να δουλέψουμε στις ομάδες μας και να γίνουμε καλύτεροι».

Αισιόδοξος για το μέλλον του εθνικού συγκροτήματος είναι και ο Γιώργος Πετρέας ο οποίος δήλωσε: «Μας μένει η πικρία που δεν προκριθήκαμε αλλά θα ήμουν πιο προβληματισμένος αν προκρινόμαστε και δεν είχαμε μέλλον. Αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί στο χρυσό σετ θα κάναμε τη μεγάλη ανατροπή. Εκτός από μέλλον θα είχαμε και παρόν. Ελπίζω το Γενάρη να είναι όλοι καλά και να συνεχίσουμε από αυτό το επίπεδο και με αυτή την δυναμική».

Στο εντυπωσιακό κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι Βέλγοι στάθηκε ο Ντίμα Φιλίποφ: «Ευτυχώς υπήρχε τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ και ο κόσμος είδε την προσπάθεια μας. Είδε επίσης τις δυνατότητες αυτής της ομάδας και παρά την ήττα μας χάρηκε. Θα φέρουμε και προκρίσεις. Εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ατμόσφαιρα που είχαν φτιάξει οι Βέλγοι. Φιλικά βετεράνων και αστέρων του ποδοσφαίρου, συναυλία, σωστό πανηγύρι. Εύχομαι να ζήσουμε και στην Ελλάδα τέτοιες στιγμές».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ