1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1198
23-05-2013 12:43

Πετρέας: «Είμαστε το φαβορί»

Στον Ευρωπαϊκό βορρά και πιο συγκεκριμένα στο Χάλμσταντ της  Σουηδίας, «χτυπάει» η καρδιά του Ελληνικού βόλεϊ για τις επόμενες τρεις μέρες. Η Εθνική ανδρών βρίσκεται εκεί, έτοιμη να δώσει τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της για τα προκριματικά του Παγκόσμιου πρωταθλήματος. Οι διεθνείς είναι συγκεντρωμένοι στον στόχο τους αλλά δεν παύουν να περνάνε από το μυαλό τους και οι αγώνες μπαράζ με το Βέλγιο για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο διεθνής άσσος της Γαλλικής Ναρμπόν και της Εθνικής,  Γιώργος Πετρέας μίλησε στο volleyball.gr για την Εθνική και τους στόχους της.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Καταρχήν ήταν πολύ ευχάριστο για όλα τα παιδιά που κάναμε προετοιμασία στην Ορεστιάδα, την μητρόπολη του ελληνικού βόλεϊ, γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να νιώσουμε την ζεστασιά του κόσμου εδώ που αγαπάει πολύ την Εθνική ομάδα. Τους ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και την προσφορά τους όλες αυτές τις ημέρες. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω και τον φυσιοθεραπευτή μας κ. Παπαγεωργίου που έκανε τα πάντα για εμάς και φρόντιζε κάθε μέρα για την υγεία μας. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά έδειξαν μεγάλη θέληση στην προετοιμασία».

«Στα χαρτιά η Ελλάδα είναι το φαβορί σε αυτά τα παιχνίδια γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους. Η Σουηδία έχει κάποιες αξιόλογες μονάδες, κάτι που δεν ισχύει σε τόσο μεγάλο βαθμό με τις Νορβηγία και Ισλανδία. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα κάνει τρεις νίκες, φτάνει να μην υποτιμήσουμε κανέναν. Ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους, δεν σημαίνει ότι οι νίκες θα έρθουν από μόνες τους, χωρίς να πιάσουμε καλή απόδοση, άρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Για το εάν τα προκριματικά της Σουηδίας αποτελούν μόνο κομμάτι προετοιμασίας εν όψει του Βελγίου, ή και κάτι παραπάνω, ο Γιώργος Πετρέας σημείωσε: 

«Σαφώς και αυτοί οι αγώνες θα μας βάλουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς, και θα δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε εν όψει του Βελγίου. Τα φιλικά με τη Λετονία ήταν μια καλή ευκαιρία για να ανεβάσουμε στροφές, όμως δεν παύουν να είναι φιλικά. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν μας ενδιαφέρει να συνεχίσουμε στα προκριματικά του Παγκοσμίου και να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Όταν παίζεις στην Εθνική ομάδα οφείλεις να κυνηγάς όλους τους στόχους. Ωστόσο, η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού είναι ο κορυφαίος στόχος που έχουμε ως ομάδα από τότε που ξεκινήσαμε με τεχνικό τον Αλέκο Λεώνη. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα να επανέλθουμε στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ και πρέπει να το κερδίσουμε».

Όσο για το Βέλγιο που ακολουθεί, μετά τη Σουηδία, ο Πετρέας, τόνισε: «Δεν μας είναι ένας άγνωστος αντίπαλος, αφού πέρσι δώσαμε κάποια φιλικά προετοιμασίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα δούμε ακριβώς την ίδια ομάδα, ή ότι οι Βέλγοι θα έχουν το ίδιο κίνητρο. Απλά ξέρουμε τα δυνατά τους χαρτιά και το στυλ που αγωνίζονται. Θα δώσουν και αυτοί αγώνες στα προκριματικά του Παγκοσμίου, οπότε και από εκεί θα δούμε τα παιχνίδια τους σε βίντεο και σίγουρα δεν θα είμαστε στα... τυφλά, όταν έρθει η ώρα των μπαράζ».

Πηγή: volleyball.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ